14-06-2026, 04:42:36

Autor Tema: Kupovina guma u Sloveniji...  (Posjeta: 74275 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
Odg: Kupovina guma u Sloveniji...
« Odgovori #240 u: 11-12-2012, 21:02:18 »
Našao sam si u sloveniji polovne felge... e sad me zanima s obzirom da je prodavač fizička osoba koja nemože dat račun da li da gore s njim napravim neku vrstu kupoprodajnog ugovora na 150€ i ovjerim kod bilježnika i pokažem cariniku? jel to prolazi i jel netko radio u sloveniji kupoprodajni ugovor? Da li naši carinici priznaju cijenu s ugovora koja je realna u slo ali nažalost nije i u RH jer gore su po oglasnicima felge duplo ako ne i više jeftinije nego kod nas.

Ako to ne prolazi kolika bi mi mogla bit carina za 4 alu felge 17cola + pdv naravno po procjeni carinika?

Kombinacije tipa vozi se na čelićnim tam pa ih hiti i vrati se sa alu felgama natrag i slično mi ne igraju, znači felge bi u Hrvatsku unesao u bunkeru i naravno prošao što je moguće jeftinije.

:?:

ja sam kupio 2 seta felgi u sloveniji već i oba puta sam se dogovorio da mi ih prodavatelj slovenac preveze u hrvatsku i našli smo se odmah iza granice

doplatio sam 20 eura na cijenu felgi i to je to

ili odeš po njih u sloveniju i usput staneš do furlana ili lašića i probaš nažicati potvrdu da su felge bile na skladištenju kod njih, a na granici će vidjeti da su gume i felge polovne pa nebi trebalo biti problema

Offline TOMMY_BOY

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #241 u: 11-12-2012, 22:03:17 »
Kako sa carinom?

Offline Tomek

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #242 u: 11-12-2012, 22:30:41 »
Kaj ti nije jasno :?:

Po osobi smijes uvest robu u vrijednosti 1000kn bez placanja carine... Znaci kak ti je Borna napisao, ak su gume 1000kn/kom idu 4 osobe po njih u autu, ak su gume 500kn/kom dosta vas je 2 i to ti je sva mudrost...
Nikada ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti

Dok zivot juri, ja cu lagano...

Offline dugixy1

• Starosjedioc
  • Alfa 159 1.9 jtdm 16v
    • Zagreb
« Odgovori #243 u: 11-12-2012, 23:34:05 »
ja sam kupio 2 seta felgi u sloveniji već i oba puta sam se dogovorio da mi ih prodavatelj slovenac preveze u hrvatsku i našli smo se odmah iza granice

doplatio sam 20 eura na cijenu felgi i to je to

ili odeš po njih u sloveniju i usput staneš do furlana ili lašića i probaš nažicati potvrdu da su felge bile na skladištenju kod njih, a na granici će vidjeti da su gume i felge polovne pa nebi trebalo biti problema

ovo je vrlo snalažjivo, to su bile privatne osobe ili djelatnici neke firme? i očito su bili doma blizu granice.
pa šta oni samo stave u gepek ili kao prenesu, jel ih pita tko šta? ako slučajno nađem tako nekoga da mu znam reći proceduru? i ja im doplatim po felgi ili gumi,nije problem.

hvala

Offline -164-

• Trade Count: (+19)
  • Ovisnik o alfistima
  • ex. 33 1.3V, 164 V6 Turbo, 156 JTD 20V, Gt 3.2 V6
    • Zagreb
« Odgovori #244 u: 11-12-2012, 23:48:28 »
ovo je vrlo snalažjivo, to su bile privatne osobe ili djelatnici neke firme? i očito su bili doma blizu granice.
pa šta oni samo stave u gepek ili kao prenesu, jel ih pita tko šta? ako slučajno nađem tako nekoga da mu znam reći proceduru? i ja im doplatim po felgi ili gumi,nije problem.

hvala

privatne osobe, blizu granice..poklopilo se :)

vjerovatno imaju svog čovjeka na granici ili neku varijantu, nisam ni pitao, platio 20 eura više na cijenu felgi+guma i to je to

Offline gt

• Pripravnik
  • **
  • 147 blacksmoke
    • Zagreb
« Odgovori #245 u: 12-12-2012, 10:30:41 »
Da je slovenac blizu granice dogovorio bi da ih on dofura al je čovjek 150km od granice... Meni je prije slovenac par puta dofurao neku drugu nekomercijalnu robu veće vrijednosti i uvijek je normalno prolazio granicu....
A znam za ovo kod furlana il lašića ostavim felge pa bi ih mogao dve po dve ufurat jer je čuvanje kod lašića 3€ mjesečno sam je opet problem kaj meni u prometnoj nije upisana ta dimenzija felge tak da me opet možda carinik može zezat ak procijeni da su i dve felge veće vrijednosti od 150€.... Pitat ću ga na ulazu jel će me i koliko carinit za unos 2 polovne felge bum vidio malo pa ak niš drugo čekat ulazak u eu a do onda nek se gume skladište kod furlana il lašića:D
vozim sve i svašta na različite načine

Offline ARenzzo

• Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #246 u: 12-12-2012, 13:52:21 »
Kako sa carinom?
Kad kupiš gume tražiš Furlana ili Lašiča da ti naprave papire za izvoz-->to ti je papir kojeg štambilja slovenska carina, a služi ti da si vratiš slovenski DDV ( naš PDV)--> pređeš iz Slo u Hr,izvadiš gume iz auta u Harmici- tam ti je odma birtija,odeš s praznim autom natrag gdje si kupil gume i uzmeš si novce od DDV-a..

Za našu carinu bitno je:  da ti cijena gume ne prelazi 1000 kn ( cca 133 € ) bez DDV-a ,u protivnom podliježeš
obvezi plačanja carine ........
  nadalje za 4 gume 17 cola bi vas trebalo ići 4 iz istog kučanstva tj.da imate iste adrese na osobnim/ putovnicama,
pa bi ispalo da je svaki kupio jednu gumu.. ako imate isto prezime,a na dokumentima nemate istu adresu -tu može nastat problem-može proći,a ne mora-ovisi o cariniku..
TOMMY  :mah: :mah:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #247 u: 12-12-2012, 14:27:14 »
Ja sam zadnja 2 puta s malom isel van po gume, nema moje prezime ni istu adresu i nikad niko nis nije pital, boli njih kiki za to...

Offline TOMMY_BOY

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 8v GTB2256v
    • Croatia Križevci
« Odgovori #248 u: 12-12-2012, 17:40:42 »
Kad kupiš gume tražiš Furlana ili Lašiča da ti naprave papire za izvoz-->to ti je papir kojeg štambilja slovenska carina, a služi ti da si vratiš slovenski DDV ( naš PDV)--> pređeš iz Slo u Hr,izvadiš gume iz auta u Harmici- tam ti je odma birtija,odeš s praznim autom natrag gdje si kupil gume i uzmeš si novce od DDV-a..

Za našu carinu bitno je:  da ti cijena gume ne prelazi 1000 kn ( cca 133 € ) bez DDV-a ,u protivnom podliježeš
obvezi plačanja carine ........
  nadalje za 4 gume 17 cola bi vas trebalo ići 4 iz istog kučanstva tj.da imate iste adrese na osobnim/ putovnicama,
pa bi ispalo da je svaki kupio jednu gumu.. ako imate isto prezime,a na dokumentima nemate istu adresu -tu može nastat problem-može proći,a ne mora-ovisi o cariniku..
TOMMY  :mah: :mah:

:ok: Puno hvala budem pokazao tati  :mah:

Offline gandi

• Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #249 u: 12-12-2012, 21:49:43 »
Uzmi sa sobom prometnu od auta za koji ćeš voziti gume. I ta dimenzija koju ćeš voziti ti mora biti upisana.
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline Tomek

• Ovisnik o alfistima
  • Fiat Punto mk2a
    • Velika Gorica
« Odgovori #250 u: 12-12-2012, 23:05:07 »
Kaj je to nekaj novo :?:
U zadnje 2 gosine prepeljana 3 seta zimskih guma u 155-ici, a gume bile za Punta 2, Pola iz 2006 i za Clia iz 2005, nijedna od tih dimenzija nije imala veze s ovima na 155-ici i nikad nis...

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #251 u: 14-12-2012, 18:27:36 »
Ja sam zadnja 2 puta s malom isel van po gume, nema moje prezime ni istu adresu i nikad niko nis nije pital, boli njih kiki za to...
Gle ja sam zadnji put(ljetos) bio sa starim kod Furlana- dakle gr.prijelaz Harmica sa naše strane--> kad smo se vračali s gumama karinik se nasral ko foka-razlog - stari živi u Križevcima,a ja u Koprivnici.. sral je dobrih 15 min.. ja popizdil i rekel da se vračamo u Sloveniju i da nebum platil carinu,radije 2 gume vratimo... i kad je seronja videl da sam ful
popizdil onda je bilo no dobro pa ajde prođite.. ::) ::)         al da me je razje.... bogme je..

Offline gandi

• Sa stažom
  • Tempra, full+ oprema, bez kože, klime i ABS-a
    • Fiume
« Odgovori #252 u: 15-12-2012, 16:31:48 »
Nije novo.

A svima se nekad nešt dogodi, bez obzira na "nikad niš".
Meni je nekako prosjek da me svaki drugi put traže papire za auto za koji nešto vozim.
:?: :?: :?: :?: nije valjda da je tolko bila ruzna da si glavu kroz otvor za skije gurnio   :funny: :funny: :funny: :funny:

Offline alfa166twinspark

• Starosjedioc
    • Ljubljana
« Odgovori #253 u: 03-03-2013, 15:37:11 »
moze neki info gdje su najpovoljnije gume u SLO (ako ima neki internet sajt da mogu vidjeti cijene)?

:mah:

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #254 u: 03-03-2013, 15:43:28 »
http://www.vulkanizerstvo-lasic.si/
http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/

Meni osobno ovaj na prvom linku bolji i po par eura po gumi povoljniji, udaljeni jedan od drugog cca 2-3 km

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #255 u: 03-03-2013, 17:20:04 »
Prekjučer sam išao po ove gume za Punta:

http://gumishop.si/pnevmatike/hankook-185-55r-15-82h-tl-k-425-mfs__G1204808.php

Nekih 106 EU OBJE sa povratom poreza od prošli put.

Mislim da kod nas je JEDNA nekih 550-600kn ak se ne varam  :cigara:

Do Lendave i nazad 80km uz 6l plina na 100km, nekih 20tak kuna putnih troškova  :craz

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #256 u: 25-03-2013, 20:03:41 »
U petak išao kod Furlana po nove šlape. Continental SportContact 5  215/45/17  :hello:

Sve je vrlo jednostavno ak se poštuje navedena procedura. S povratom DDVa 108e komad.
Sada samo da se izvremeni i montaža slijedi :icon_razz:
Every night  I have the same dream
I'm hatching some plot, scheming some scheme!

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Kupovina guma u Sloveniji...
« Odgovori #257 u: 25-03-2013, 20:11:36 »
U petak išao kod Furlana po nove šlape. Continental SportContact 5  215/45/17  :hello:

Sve je vrlo jednostavno ak se poštuje navedena procedura. S povratom DDVa 108e komad.
Sada samo da se izvremeni i montaža slijedi :icon_razz:

Jeli mozda znas da li gledaju svako auto bas, koliko je moguce da ih se montira, a da oni to ne primjete?
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline kiki147

• Član Alfa kluba 17
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTDm Collezione
    • Dugo Selo
« Odgovori #258 u: 25-03-2013, 20:20:39 »
sad vidim temu i vidim ovo http://www.vulkanizerstvo-furlan.si/pnevmatike/seznam/artikel/15950160
kod nas staru gumu malo bolju prodaju po 250-300 kn
samoče mi ova dimenzija smješno izgledat  :rolll:
jednom alfa,zauvijek alfa!

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #259 u: 25-03-2013, 20:24:30 »
nemoguće ih je namontirati i ići s njima prek granice
na svakom malo boljem auti ti gledaju kakve su ti gume baš zato, jer već sumnjaju pošto ideš u sloveniju.
Najjeftinijie i najjednostavnije ih je ne muljat opće.
kupit gor egumu koja je u vrijednosti (z DDV) do 166E i možeš jednu takvu prevest po osobi, tj na računu smije biti njaviše 166E bruto (1250kuna bruto, 1000neto) i to je to, s ženom možeš 2 gume prevest. bitno da je ista adresa, ili muž-žena, tata-sin,kćer i te kombinacije, ak nije ista adresa, onda potvrda da je familija  :ok:

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #260 u: 25-03-2013, 22:50:41 »
Jeli mozda znas da li gledaju svako auto bas, koliko je moguce da ih se montira, a da oni to ne primjete?
Iskreno nemam pojma. Na granici sam bio sam. Jedan jedini auto. Slo carinica mi je ovjerila račun, pitala jesu li gume namontirane, izašla iz kućice i pragledala gepek. Kad je vidla gume unutra samo mi je vratila ovjereni račun u rekla doviđenja.
Na HR carini je teta uzela digitorn i izračunala koliko ispadne kad se račun podjeli na 4 osobe, vratila račun i doviđenja. Kasnije sam se ja sam, bez guma i ostalih vratio Furlanu po DDV.
Inače sve 4 gume su bile na jednom računu. U autu 4 osobe (žena i dvoje djece) s istim prezimenom i adresom. Iako ne znam koliko su isto prezime i adresa bitni?

Offline Marekk

• Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #261 u: 25-03-2013, 22:56:24 »
Iskreno nemam pojma. Na granici sam bio sam. Jedan jedini auto. Slo carinica mi je ovjerila račun, pitala jesu li gume namontirane, izašla iz kućice i pragledala gepek. Kad je vidla gume unutra samo mi je vratila ovjereni račun u rekla doviđenja.
Na HR carini je teta uzela digitorn i izračunala koliko ispadne kad se račun podjeli na 4 osobe, vratila račun i doviđenja. Kasnije sam se ja sam, bez guma i ostalih vratio Furlanu po DDV.
Inače sve 4 gume su bile na jednom računu. U autu 4 osobe (žena i dvoje djece) s istim prezimenom i adresom. Iako ne znam koliko su isto prezime i adresa bitni?

adresa i prezime su jako bitni.
JA idem s mamom po gume kad idem, jer mi je tata od prvog dana života prijavljen na istu adresu kod tate svojeg, a mi živimo sad s kontra strane ulice. Imali smo par put problemčića jer treba potvrda s policije da smo tata-sin, zato hodam s mamom jer smo na istoj adresi.

A ovo da se račun dijeli na 4 ak su 4 osobe, ne prolazi svaki put. Ak kupiš 19" cola gumu neku Conti za 200Eura gore, to nemože proći carinu jer s eguma nemože podijeliti na 4 dijela da bude funkcionalna, jer po osobi mora biti račun do 166eura, a nemre ti gumu staviti na tvoj račun 165, a na drugi račun ostalih 35, ak kužiš kaj oču reć

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #262 u: 25-03-2013, 23:08:06 »
ja uzimam skoro svake godine gume u slo prvo sam se slepo sa burazom, braticem ili nekim a sad idem sam, odem gore 2 gume u bunker da mi odma papir taj za ddv na carini ostambiljaju ili ostavim gume kod frendice u brdovcu pa se vratim u slo po ddv ili odem montiram gume pa kad idem uz granicu odem po ddv.
samo kaj ja uzimam gume koje su po 50-70€ komad.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Suki_san

• Starosjedioc
  • 156 1.9 JTDm 16V SW SP
    • Đakovo
« Odgovori #263 u: 26-03-2013, 10:50:15 »
...još samo jedna digresija. Najisplativije je platiti gotovinski u eurima. Ako plaćate karticom, gotovinski popust smanjuju za 5%, a ako plaćate u kunama tečaj računaju 7.7, a kod nas je 7.6.

Offline ZujoVG

• Na probi
  • *
    • Velika Gorica
« Odgovori #264 u: 03-04-2013, 13:19:04 »
Puno vise ljudi bi kupovalo u Sloveniji ali ne ide kartica na rate, ide ako je revolving ali to ih vecina nema..

Mislim da ispod 15 cola uopce nije jeftinije vani kad uzmemo u obzir sve..

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #265 u: 03-04-2013, 15:47:39 »
Ispod 15 baš i nije, al od 15" pa na dalje se isplati...
Ja danas idem po dvije 17", pa imam jedno pitanje:
Jel se može izvest da kupim gume, neidem s njima preko granice, nego da stanem negdje sa strane, prije slovenske granice, i pješke odem do njih da mi poštambiljaju račun i da se onda vratim, da se ne moram vozit i preko naše granice?

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #266 u: 03-04-2013, 15:50:00 »
Ispod 15 baš i nije, al od 15" pa na dalje se isplati...
Ja danas idem po dvije 17", pa imam jedno pitanje:
Jel se može izvest da kupim gume, neidem s njima preko granice, nego da stanem negdje sa strane, prije slovenske granice, i pješke odem do njih da mi poštambiljaju račun i da se onda vratim, da se ne moram vozit i preko naše granice?

nema zadržavanja između granica.

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #267 u: 03-04-2013, 16:08:49 »
@ daniels - nisam mislio između granica, nego stat u sloveniji, prošetat do granice, poštambiljat račun i natrag u dučan.

@grdi - kriza je, treba šparat  :craz
Značio vozio se bum sim-tam malo...

Offline daniels1001

• Trade Count: (+57)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 156 1.9 JTD 16V Multijet
    • PŽ-ZG (HR), München (DE)
« Odgovori #268 u: 03-04-2013, 16:12:16 »
@ daniels - nisam mislio između granica, nego stat u sloveniji, prošetat do granice, poštambiljat račun i natrag u dučan.

@grdi - kriza je, treba šparat  :craz
Značio vozio se bum sim-tam malo...

ma jok. nece ti to postambiljat dok ne prodes kucice.
svi bi slovenci tako kupovali onda da se ne mora izvesti.
bas moras napustiti skupa sa njima teritorij slovenije.  :da:

Offline Mika

• Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #269 u: 03-04-2013, 16:16:44 »
Fala na odgovorima  :ok:
Idem se onda malo vozit nutra van  :craz