Opet malo novosti:
Nakon svih problema s injektorima i nakon što su već duže vremena na autu injektori od 2.5 V6 odlučio sam nabaviti nove odgovarajuće.
Kako su u AC-u injektori izuzetno skupi i kako ih trenutno nema već se trebaju naručivati, raspitao sam se direktno u Robertu Boschu no ni
oni ih trenutno nemaju na zalihi (ni u HR niti u EU). U konsultaciji s dečkima iz Auto Tima d.o.o. saznao sam za mogućnost naruđbe injektora
iz USA. Dečki su mi provjerili koji injektori odgovaraju (po svim BOSCH specifikacijama) te preporučili što da kupim.
(
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120364688218&viewitem= )
Napravio sam naruđbu preko e-bay -a i platio preko Pay Pal-a. Sa zadovoljstvom moram potvrditi da su mi injektori iz Kalifornije do Zagreba
(nakon što je sjela uplata) došle u roku 5 radnih dana. Cijena injektora, sa prijevozom i carinskim pristojbama je 1.691,83 KN za svih 6 komada.

Evo i jedna slika u živo

Danas su kod Auto Tima d.o.o. dizne ugrađene i poštelan je UNICHIP prema novim parametrima.
Rezultat je bio iznenađujući. Povećan je obrtni moment sa
309.1 Nm (prije promjene) na
327.3 Nm nakon promjene i to na 5000 okretaja.
Također je povećana i snaga sa
246,24 KS na
255,23 KSevo i slika mjerenja:
obrtni moment:

snaga:

Slijedeći tjedan ćemo preštelat i plinsku mapu i vidjet može li se još što i na njoj napraviti