21-12-2025, 20:49:59

Autor Tema: Kupovina: Alfa GT  (Posjeta: 54110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IvanGT

• Administrator
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • - -
    • Zagreb
Odg: Kupovina: Alfa GT
« Odgovori #300 u: 14-12-2016, 21:35:54 »
odličan izbor..  :)

GT je na bazi 147 GTA, tako da što se tiče voznih svojstava je odlična.
Održavanje potpuno isto kao 147, nema dodatnih troškova osim prozora koji
znaju zaštekat, a pošto nemaju okvira vrata imaju kompliciraniju elekrtoniku
koja sve to konrolira, ali nije neki veliki tropak kad se nađu polovni dijelovi.
pregledaj dobro auto, bilo bi dobro  da je sreina 2006 ili mlađa jer manje hrđaju,
ako nije uvoz iz njemačke onda uopće nebi smjela imat nikakve hrđe ispod..
za 40000kn nećeš kupit baš bajnu, pa očekuj još barem 2000eur ulaganja da
ju dovedeš u red što mehanički što estetski...
vjerojatno pucaš na JTD, odličan motor, samo provjeri dal radi ispravno, najbolje
dijagnostikom provjerit stanje injektora, na osjećaj kvačilo, dal zamajac trese..
poslušat dal ovjes lupa ili cvili i to je to uglavnom...
rabljeni je auto, neočekivanih problema kasnije uvijek može biti...

Offline Boki

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #301 u: 14-12-2016, 21:55:07 »
Slažem se s Ivanom po pitnaju cijene.
Generalno gledano za iste novce ćeš lakše naći bolje očuvanu 147 nego GT, naravno svaka kupnja je slučaj za sebe pa uz nešto sreće možda upikneš jack pot.
Neka te ne zavara prosječna cijena na njuškalu i ideja da za te novce možeš kupiti očuvaniji primjerak.
Nevezano za konkretan model, od kada su tržište preplavili jeftini auti iz uvoza prosjek cijene je pao jer je takvih auto puno ali to ne znači da je auto kupljen po prosječnoj cijeni među očuvanijima.
Očuvanijih primeraka nema puno i najčešće su na cijeni.

Offline buffon

• Učim polako
    • grubišno polje
« Odgovori #302 u: 15-12-2016, 21:11:16 »
hvala vam na odgovorima. to sam i želio potvrditi da je po pitanju održavanja alfa gt stabilna, da ne prelazi nekakve normalne okvire održavanja. mogao bih kupit i 147 nekoliko godina mlađu i s manje kilometara, no kažem meni osobno neuporediva je s alfom gt bar po cjelokupnom izgledu, a po voznim osobinama i kvaliteti izrade jeli nezaostaje, tako da ipak gt mi je prvi izbor. i alfi 147 ima jako puno, dok alfe gt su rijetko viđene pa imaju dodatnu osobinu. to je sve jeli estetski, naravno raspitao sam se ranije i kod drugih ljudi u vezi alfi i njihovim manama vrlinama i utvrdio gradivo, mada o gt mi nisu imali previše za reći tj nisu vozili posjedovali istu, no vi ste mi potvrdili ono što sam i očekivao i pretpostavljao.

kažete da za 40 000 kn ne mogu očekivati besprijekoran model. uz taj budžet planiram u startu uložit još dodatno do 5.000kn za potrebe popravaka, a vremenom doradit sve što je potrebno jer taj auto će biti održavan i pažen dok god je u mom vlasništvu.

Offline ledo

• Sa stažom
    • Rijeka, Krk
« Odgovori #303 u: 16-12-2016, 09:35:17 »
Ja u zadnje vrijeme skoro cesce vidim GT nego 147 tako da i nisu nesto rijetki auto. To i nije lose, znaci da ce bit dijelova ako ti zatreba.
Osim klasicnih stvari tipa vilica, motora i ostalog za sto je auto najbolje dati dobrom mehanicaru na provjeru, provjeri rade li prozori da ti se ne dogodi da ostanes negdje parkiran sa otvorenim prozorom po kisi. Vidi zadnja svjetla i nemoj zanemariti greske za zarulje...
Provjeri donju zastitu motora i ako je nema provjeri je li auto jos negdje dobio jer je lako moguce da je imao izlet van ceste.

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #304 u: 16-12-2016, 09:56:49 »
Istina, zadnje vrijeme im se povećao broj na cesti.
Do nedavno moja je bila jedina u zd, sad ih je već 3-4 u zadnjih godinu dana....
.... sempre gilles ....

Offline buffon

• Učim polako
    • grubišno polje
« Odgovori #305 u: 18-12-2016, 15:28:38 »
možete mi još napisati za alfu 166. razlike između nje i GT

166 po definiciji obiteljska limuzina
GT sportski coupe

zanima me jel ima velike razlike u upravljivosti između 166 i GT šta mogu očekivati kad sjednem u jednu i u drugu, i što se tiče dijelova održavanja kakve su razlike u cijeni. ako je to sve skupa slično vozne osobine, održavanje onda bi uzeo najbolji u ponudi u datom trenutku, za mjesec, do dva mjeseca kupujem pa imam vremena pričekati dobru priliku. nisam do sad razmatrao 166 malo ih je u prodaji, bar što se tiče redizajn modela

zanima me šta mi nudi 166 vs GT

sve mi je to slično obzirom da nisam upućen previše u razlike jer nikad nisam posjedovao navedene automobile, a auto koji kupim planiram godinama posjedovati pa onda pomno želim proučit detalje da bi vidio šta mi najbolje odgovara. sve su alfe slične, a opet postoje i razlike, bitna mi je upravljivost, izgled, i održavanje. 166 je koliko vidim auto više klase i boljeg interijera, pa me zanima jel to za sobom vuče i drugačije više brojke

Offline milosabs

• Pripravnik
  • **
    • Srbija
« Odgovori #306 u: 18-12-2016, 17:56:18 »
166 je nesto neponovljivo u svakom pogledu... Uspeli da spoje u jedno i stvarno je tako SPORTSKA ELEGANTNA LIMUZINA

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Offline Paso

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV 3.0, GT 1.9, Giulia 2.2 JTDM, Giulia 2.0 Turbo
    • Zaljev, Rijeka
« Odgovori #307 u: 19-12-2016, 09:22:24 »
Kod 166 si na 2.4 motoru, a tu je veliki servis svakako primjetno skuplji od 1.9. Kod GT možeš računati na dosta dijelova od 147, a to je daleko lakše i jeftinije nabaviti ovdje na forumu i u oglasima. GT je svakako agilnija za jurcanje i klasične ceste, a 166 je bolja kao krstarica po autocestama, pa ovisi gdje se najviše voziš. I sam sam se dvoumio između 166 i GT, pa na kraju išao na GT. Jedan od jakih razloga je bilo i to što je bilo teško naći dobru 166, a da nije iz uvoza s resetiranim km. Nije niti kod GT bitno bolja situacija, ali ih je ipak lakše naći primjerak s manje km. Ako imaš vožnju s puno grada, vjerujem da je GT bolji izbor, a vozi se zaista super, iz prve ruke ti mogu reći da na cesti u redovnoj vožnji nije mnogo sporija od GTV.

Offline buffon

• Učim polako
    • grubišno polje
« Odgovori #308 u: 13-01-2017, 19:04:26 »
još  jednom hvala svima na informacijama. na kraju ipak ću kupit alfu romeo 156 redizajn. sve skupa obzirom na mogućnosti najisplativija mi je 156.

Offline soci

• Na probi
  • *
    • Đakovo
« Odgovori #309 u: 27-01-2017, 21:49:19 »
Lijep pozdrav, kupujem GT dizel pa ako imate preporuku ili vid prodajete javite se.
Tražim dizelašicu, poželjno barem u vrlo dobrom stanju.

0 98 / 90 85853
« Zadnja izmjena: 27-01-2017, 21:58:02 od soci »

Offline Anubis1105

• Učim polako
    • Cakovec, Medimurje
« Odgovori #310 u: 07-03-2017, 13:25:58 »
Postovanje. Razmisljam o kupnji alfe gt 1.9 jtd-m. vjerovatno i vi znate kolko su alfe na losem glasu pa me zanimaju vasa misljenja koji ih ipak vozite.  Cuo sam da su dijelovi jako skupi i da se rado kvare. pa ako mozete malo napisata nesto o tome. plus zanimaju me davanja servisi i to. Hvala unaprijed!!

Offline giulia s

• Sa stažom
    • sinj
« Odgovori #311 u: 07-03-2017, 15:03:01 »
Postovanje. Razmisljam o kupnji alfe gt 1.9 jtd-m. vjerovatno i vi znate kolko su alfe na losem glasu pa me zanimaju vasa misljenja koji ih ipak vozite.  Cuo sam da su  dijelovi jako skupi i da se rado kvare. pa ako mozete malo napisata nesto o tome. plus zanimaju me davanja servisi i to. Hvala unaprijed!!

Bježi od Alfe, ništa ne valjaju. Djelovi skupi jako,rado se kvare..  :fp :o000: :kosa:
« Zadnja izmjena: 07-03-2017, 15:05:35 od giulia s »
Alfist sam 100%,Ducatist isto toliko

Offline Alfaniac

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #312 u: 07-03-2017, 18:40:59 »
Nikaj, stari, mislim da ćeš imat više sreće na golfisti.hr :mah:

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
« Odgovori #313 u: 07-03-2017, 19:04:31 »
Postovanje. Razmisljam o kupnji alfe gt 1.9 jtd-m. vjerovatno i vi znate kolko su alfe na losem glasu pa me zanimaju vasa misljenja koji ih ipak vozite.  Cuo sam da su dijelovi jako skupi i da se rado kvare. pa ako mozete malo napisata nesto o tome. plus zanimaju me davanja servisi i to. Hvala unaprijed!!

Svaki auto koji se ne odrzava se kvari... Mislis da se fauve ili bmw ne kvare? Malo sutra... Jedini vw koji se ne kvari je golf 2.

Dijelovi uopce nisu skupi ali ako usporedjujes sa dijelovima za yugo, onda normalno da su skupi.
Skuplji su dijelovi za vw. Govorim iz osobnog iskustva jer sam jedno vrijeme imao vw.

A sad, ako hoces originalne dijelove, skupi su. isto kao i za vw, bmw, renault i ostale...

Netko ti je napunio glavu predrasudama koje su klasicne za nekoga tko nikad nije vozio alfu nego je negdje, nekad cuo da se alfe kvare i da su dijelovi skupi. Zajebi to! kupi si GT i uzivaj u voznji.
« Zadnja izmjena: 07-03-2017, 19:05:06 od FAN »
:cigara: :cigara:

Offline maki147

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 GTA
    • Sisak
« Odgovori #314 u: 07-03-2017, 19:13:01 »
Nemoj GT neces moc to nikad popravit :) najgora od svih Alfi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Boki

• Starosjedioc
  • Brera Spider Tbi
    • Kraljevica
« Odgovori #315 u: 07-03-2017, 19:16:07 »
Kvari se onima koji bi sportski coupe po cijeni golf četvorke.
Treba odriješit kesu pa kupit kvalitetan primjerak i gas  :witch:

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #316 u: 07-03-2017, 19:20:10 »
Ma alfica pita ulaganja neovisno jek ispravna ili u kvaru  :) Nije to auto za od a do b točke.

Bartol

• Gost
« Odgovori #317 u: 07-03-2017, 19:30:30 »
Nevjerojatno je kakve ljudi imaju predrasude o alfi. To sad vidim kad sam ju uzeo, samo slusam i smijem se... Kad me pitaju kako i sta, salim se na svoj racun  forama s neta - otvaram haubu cesce neg vrata, kupio mjesto kod mehanicara... Jer se zbilja ne isplati uvjeravat nekoga u nesto.

Sretnem nedavno kolegu koji je studirao sa mnom, vidio na fejsu da sam kupio alfu i nasmije se: " jos ti se nije zapalila?" A tip vozi onu plasticobu megane 2... Tako da je sve to relativno..

A ja napravio veliki servis i termostat, evo skoro 3 mjeseca i 7000 km cista uzivancija. Jos je to daleko od km koju ju mislim voziti, neka i nesto napravim na njoj, a boze, stari polovan auto, sve se mora odrzavat. Samo neka ide ovako kao do sada, ja sretan. Na minusima palila na zub. Usudim se s njom na kraj svijeta (tak i planiram na ljeto haha), ni lampica da zasvjetli osim glupe vode u filteru goriva( zna se javiti kad ugasim auto i odmah ga palim). Mjenjam ga opet na sljedecem servisu i pumpu/e gdje tocim..
« Zadnja izmjena: 07-03-2017, 19:37:56 od Bartol »

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #318 u: 07-03-2017, 19:58:39 »
ma ako kupiš Alfu više ćeš imati otvorenu haubu nego vrata auta :lol :lol
pogotovo GT zato nas više na forumu ima koji su zamijenili više GTejki
« Zadnja izmjena: 07-03-2017, 20:03:32 od kizo »

Offline Raketa

• Pripravnik
  • **
    • Lochen-Salzburg
« Odgovori #319 u: 05-06-2017, 11:31:43 »
Pozdrav , ovih dana kupujem Alfu GT , u austriji je malo slab izbor sto se tice njih a treba mi JTDM zato sto dnevno prelazim oko 60km na posao i nazad .. nasao sam neke dve pa ako mi mozete reci na sta da obratim paznju ... hvala

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/alfa-romeo-gt-1-9-jtd-m-pickerl-05-2018-207025887/

https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/alfa-romeo-gt-1-9-jtd-m-jet-16v-206802049/

ove dve su mi zapale za oko ...
A ako nekog interesuje evo jedan jeftini 3.2
https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/auto/alfa-romeo-gt-alfa-gt-3-2-v6-24v-distinctive-207161495/

Offline Brkati Pionir

• Sa stažom
  • Spider 916
    • Zagreb
« Odgovori #320 u: 05-06-2017, 11:48:57 »
Davanja za 3.2 su valjda 50tkn

Offline Raketa

• Pripravnik
  • **
    • Lochen-Salzburg
« Odgovori #321 u: 05-06-2017, 12:11:20 »
meni svakako 3.2 ne igra ulogu , em je veliko osiguranje , za jtdm od 150ks mi je osiguranje oko 100e mesecno , a za 3.2 sigurno duplo , a i zbog kilometraze za svaki dan ....

Offline Alfista145

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS 2001 - Volvo V60 R 2018
    • Istra
« Odgovori #322 u: 05-06-2017, 13:11:12 »
Nevjerojatno je kakve ljudi imaju predrasude o alfi. To sad vidim kad sam ju uzeo, samo slusam i smijem se... Kad me pitaju kako i sta, salim se na svoj racun  forama s neta - otvaram haubu cesce neg vrata, kupio mjesto kod mehanicara... Jer se zbilja ne isplati uvjeravat nekoga u nesto.

Sretnem nedavno kolegu koji je studirao sa mnom, vidio na fejsu da sam kupio alfu i nasmije se: " jos ti se nije zapalila?" A tip vozi onu plasticobu megane 2... Tako da je sve to relativno..

A ja napravio veliki servis i termostat, evo skoro 3 mjeseca i 7000 km cista uzivancija. Jos je to daleko od km koju ju mislim voziti, neka i nesto napravim na njoj, a boze, stari polovan auto, sve se mora odrzavat. Samo neka ide ovako kao do sada, ja sretan. Na minusima palila na zub. Usudim se s njom na kraj svijeta (tak i planiram na ljeto haha), ni lampica da zasvjetli osim glupe vode u filteru goriva( zna se javiti kad ugasim auto i odmah ga palim). Mjenjam ga opet na sljedecem servisu i pumpu/e gdje tocim..
dzabe njim objasnit kad ne kopcaju.. Jedan s posla mi dode nebin uzeo alfu ima duple vilice i duple svjecice  :smijeh sranje ovo ono.. Jednog dana cu mu dat samo da sjedne u moju gt pa nek nesto kaze
Alfa u srcu, Volvo u garazi.

Offline ivan495

• Na probi
  • *
    • Šibenik
« Odgovori #323 u: 26-06-2017, 20:04:31 »
Baš i ja zadnjih par dana slušam svakave priče kad sam spomenio da bi zamjenio sadašnji auto sa GT.
Odma je krenilo kako ću svaka dva dana biti kod mehaničara, da ću svako jutro strahovati hoću li doći na posao sa Alfom itd.

Pa me čisto zanima, je li GT skuplja za održavanje u odnosu na 147/156?
Motorizacija je ista. Dakle standardne stvari za pogledati (turbina, zamašnjak).
Ovjes isti kao kod 147?
Limarija i slične sitnice vjerojatno skuplje nego na 147 čisto zato što ih manje ima?

Ima li GT neke specifične mušice/boljke? Osim tih prekidača/motora od prozora?
Ništa ne ostavljam nezavrš

Offline Pero156TS

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+13)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spider
    • Zagreb
« Odgovori #324 u: 26-06-2017, 20:14:02 »
Baš i ja zadnjih par dana slušam svakave priče kad sam spomenio da bi zamjenio sadašnji auto sa GT.
Odma je krenilo kako ću svaka dva dana biti kod mehaničara, da ću svako jutro strahovati hoću li doći na posao sa Alfom itd.

Pa me čisto zanima, je li GT skuplja za održavanje u odnosu na 147/156?
Motorizacija je ista. Dakle standardne stvari za pogledati (turbina, zamašnjak).
Ovjes isti kao kod 147?
Limarija i slične sitnice vjerojatno skuplje nego na 147 čisto zato što ih manje ima?

Ima li GT neke specifične mušice/boljke? Osim tih prekidača/motora od prozora?

bedastoce, 147/156/GT podvozije isto, dijelovi motora i okolice gotovo isti jedino je limarija drukcija, u konacnici nista skuplje od konkurencije u toj klasi, osim sto pruza vise
Spider 115

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: ivan495

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #325 u: 27-06-2017, 18:08:48 »
koliko po vašem mišljenju GTejka vrijedi danas :what:

Offline Puh