Znaci zakljucak je da je ona guma na remenici stavljena iz zajebancije i nedostatka pametnijeg posla u razvojnom odjelu?
Ne nego za svakodnevni promet, puno kilometara i slično nemoj stavljati takvu remenicu i to je to. Guma nije tamo bez veze, stavi krutu remenicu i vidjet ćeš kako to radi na 2.4 5 cilindriku, mene je koštala motora, 2008-e sam ja dao kod dobro bravara, majstora za takve stvari raditi aluminijsku iz komada, balansiranu, na mojem nekadašnjem 2.4 jtd motoru, 3 mjeseca i 7000km nakon toga se raspala od vibracija i popucala u dijelove a ono što se desilo onda je gore od podvlačenja remena koje se u biti dešava gotovo nikad, meni je komad remenice presjekao zupčasti, polomilo mi je glavu samo tako.
nisam krivio čovjeka jer me je unaprijed upozorio da nema te legure koja će izdržati tu vrstu vibracija i opterećenja na duge staze. Kod mene doduše nije izdržalo ni na kratke staze ali kažem, 5 cilindara je bilo u pitanju. Sa 4 cilindra nemam iskustva
Moj dobronamjeran savjet svima je da ne kemijate s tom remenicom na 2.4 jtd ili m-jet 5 cilindričnim motorima jer ona nije tamo bez veze a pogotovo nije bez veze stavljen onakav španer kakav je stavljen na stazni remen i još jedan pomoćni španer na ekscentar i još 2 rolice.
Na 1.9 jtd sam već na više mjesta vidio da to rade i ide bez problema ali s 2.4 nije za igrat se očigledno