15-04-2026, 01:12:20

Autor Tema: JTD remenica :Original , zamjenska, custom...  (Posjeta: 9941 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marek1

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
    • Sesvete
Odg: JTD remenica :Original , zamjenska, custom...
« Odgovori #30 u: 16-12-2018, 20:55:10 »

Dali zna netko dali rad ovog spanera je uzrok rasturena remenica radilice.
Gledam gates u autokreso jos danas s -45 je cca 470kn dok na autodoc.de je nekakvih 63eura + dostava.

Pitam jer sam danas zanjenio samo natezac koji je prvih par minuta na hladno lupkao. Kad bi ga stisnuo sarafcigerom taj zvuk dizel lupkanja je nestao pa sam posumnjao da je problem u sistemu natezanja na natezacu. Radi se o orginal setu remebja gdje je taj batezac dayco i sad skunut dolje nakon niti40kkm  lezaj je ok a sistem natezanja ne mogu provjeriti.

Sad s novim natezacem se na hladno i na toplo ne cuje, ali vidim da natezac skace, doduse ne kao na snimci ali vidim da se mice tj trese. Takoder san uocio da kao i da remenica malo plese mozda 1-2 mm. Dali je ovdje problem u remenici radilice i dali ce taj novi spaner razhebati stara remenica?
« Zadnja izmjena: 25-07-2020, 07:03:57 od a.m.alfa »

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #31 u: 16-12-2018, 21:24:42 »
https://www.autokreso.hr/?s=55208280&post_type=product

Ovako se culo ali prvih par minuta dok je i spaner jace skakao,nakon par minuta bi se motor ugrijao i spaner nebi skakao tako jako i ovo lupkanje bi se culo skroz priguseno.

« Zadnja izmjena: 25-07-2020, 07:03:46 od a.m.alfa »

Offline Seb

• Član Alfa Kluba 5
  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Velika Mlaka
« Odgovori #32 u: 17-12-2018, 06:59:08 »
https://youtu.be/MMjCxDptE5w

Dali zna netko dali rad ovog spanera je uzrok rasturena remenica radilice.
Gledam gates u autokreso jos danas s -45 je cca 470kn dok na autodoc.de je nekakvih 63eura + dostava.

Pitam jer sam danas zanjenio samo natezac koji je prvih par minuta na hladno lupkao. Kad bi ga stisnuo sarafcigerom taj zvuk dizel lupkanja je nestao pa sam posumnjao da je problem u sistemu natezanja na natezacu. Radi se o orginal setu remebja gdje je taj batezac dayco i sad skunut dolje nakon niti40kkm  lezaj je ok a sistem natezanja ne mogu provjeriti.

Sad s novim natezacem se na hladno i na toplo ne cuje, ali vidim da natezac skace, doduse ne kao na snimci ali vidim da se mice tj trese. Takoder san uocio da kao i da remenica malo plese mozda 1-2 mm. Dali je ovdje problem u remenici radilice i dali ce taj novi spaner razhebati stara remenica?
obrnuto...rasturanje zatezača uzrokuje remenica radilice i alternatora
SEBastijan Bertol 091 62 22 223
BERTOL Seb servis - Specijalizirani servis za Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth vozila

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #33 u: 17-12-2018, 08:30:31 »
Je li je netko radio custom alu remenice umjesto oriđiđi sa gumenim insertom?

Offline marek1

• Sa stažom
    • Sesvete
« Odgovori #34 u: 17-12-2018, 09:12:21 »
obrnuto...rasturanje zatezača uzrokuje remenica radilice i alternatora

To sam i mislio pa sam se mozda krivo izrazio.

Offline krk4n

• Ovisnik o alfistima
  • 159 tka
    • Zagreb
« Odgovori #35 u: 24-07-2020, 11:35:52 »
Znaci zakljucak je da je ona guma na remenici stavljena iz zajebancije i nedostatka pametnijeg posla u razvojnom odjelu?

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #36 u: 24-07-2020, 13:05:28 »
Posebno je dobra kad popusti vremenom pa kad krene sve šlagat i ultimativno se podvuče stazni remen pod zupčasti.

Moraju i inženjeri zaradit svoju plaću a pogotovo upareni sa dobrim ekonomistom  :hap:

Uostalom ovo su trkače remenice pa ne kužim kaj te pretjerano brine?  :?
« Zadnja izmjena: 24-07-2020, 13:59:49 od IgoRR »

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #37 u: 24-07-2020, 15:01:37 »
Znaci zakljucak je da je ona guma na remenici stavljena iz zajebancije i nedostatka pametnijeg posla u razvojnom odjelu?

Piše da su trkače, za stazu. Kad se sa staze ide na normalnu cestu, skidaju se i stavljaju tvorničke.
Jer nemaju cestovno odobrenje. I nedaj bože policajac digne haubu i vidi : aha, utrkuje se

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: MARIAL

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #38 u: 24-07-2020, 15:24:23 »

Ne nego za svakodnevni promet, puno kilometara i slično nemoj stavljati takvu remenicu i to je to. Guma nije tamo bez veze, stavi krutu remenicu i vidjet ćeš kako to radi na 2.4 5 cilindriku, mene je koštala motora, 2008-e sam ja dao kod dobro bravara, majstora za takve stvari raditi aluminijsku iz komada, balansiranu, na mojem nekadašnjem 2.4 jtd motoru, 3 mjeseca i 7000km nakon toga se raspala od vibracija i popucala u dijelove a ono što se desilo onda je gore od podvlačenja remena koje se u biti dešava gotovo nikad, meni je komad remenice presjekao zupčasti, polomilo mi je glavu samo tako.

nisam krivio čovjeka jer me je unaprijed upozorio da nema te legure koja će izdržati tu vrstu vibracija i opterećenja na duge staze. Kod mene doduše nije izdržalo ni na kratke staze ali kažem, 5 cilindara je bilo u pitanju. Sa 4 cilindra nemam iskustva :ok:

Moj dobronamjeran savjet svima je da ne kemijate s tom remenicom na 2.4 jtd ili m-jet 5 cilindričnim motorima jer ona nije tamo bez veze a pogotovo nije bez veze stavljen onakav španer kakav je stavljen na stazni remen i još jedan pomoćni španer na ekscentar i još 2 rolice.

Na 1.9 jtd sam već na više mjesta vidio da to rade i ide bez problema ali s 2.4 nije za igrat se očigledno
« Zadnja izmjena: 24-07-2020, 15:32:59 od Boxer »
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #39 u: 24-07-2020, 15:44:20 »
Boxer, dao si radit aluminiksku remenicu kod dobrog bravara? Na kakvom stroju ju je radio? Koji matetijal? Imaš li slike tog proizvoda?

Ja se kladim da nije bila dobro projektirana ili je materijal bio loš ili nekaj drugo.

Dobro projektirana, od dobrog materijala, na dobrom stroju i sa iskusnim majstorom se NE može slomiti.

Kad smo kod toga, ove se sve rade na CNC-u i kao što sam spomenuo balansiraju se na manje od pola grama.

Izgleda da ću morati ATEST remenica raditi :)

A za kraj ovo opet radim iz usluge ljudima na forumu i šire kao i sa drugim GB koje sam radii....

adnine molim da ovu diskusiju prebace u drugu temu, nije joj mjesto u GB-u

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #40 u: 24-07-2020, 15:48:06 »
Dao sam ju raditi kod čovjeka koji radi remenice, zamašnjake i svašta nešto na trkaćim autima. Slike nemam više ni od auta a kud tek od remenice, 12 godina je prošlo.

Ne umanjujem tvoj trud, znanje i sve ostalo nego se referiram na 2.4 motore na kojima ja to nebih nikad radio a ne savjetujem ni tebi da si ne natovariš probleme na vrat. O 1.9 neznam, imaš više iskustva od mene ali na 2.4 sam se opako zajebo
Rasprave s budalama nemaju nikakvog smisla, prvo te navuku na svoj nivo a onda dotuku iskustvom.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #41 u: 24-07-2020, 15:50:31 »
Čisto za probu stavi na 2.4 pa vidi što če se dešavati s glavnim natezačem staznog remena, na prvu će izgledati kao da će se raspasti odmah kolike vibracije će ga kidati, vjeruj mi probali smo daaaavno

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #42 u: 24-07-2020, 15:51:55 »
kaj bi se ja zezno?

pa svatko na svoju odgovornost radi i ugrađuje dijelove, to je valjda kao dan jasno.

ja i dalje ne vidim di bi bio problem na 2.4

tko ti je radio te remenice?

ove remenice radi ELMET ako koga zanima

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #43 u: 24-07-2020, 23:15:18 »
Na 2.4 20v imam fixnu remenicu i to manju od oem za duplo i dela bez problema zadnjih 3-4000km Kolko je na autu.
Imal sam isti promjer fixni i na 1.9 16v također bez nus pojava, barem kod mene. Da je zvuk drugaciji je, da ima Mozda nekih vibracija novih u nekom rezimu rada ima, dal je to nesto sto bih rekao da je opasno il loše nebi. 50% Remenica na dizelima je neispravno i van balansa opako, vecina ih vozi dok se ne raspadnu i jos nit jedan nije krepo zbog tog.
Tu najvise pati Alternator i remen te španer naravno zbog manjka dampinga gume ali ako je sve ispravno nebi trebalo bit razlike, stari td je imao sve fixno pa nije odlazio alternator nit ista a imao je vibracija duplo vise nego jtd.

Opet da se razumijemo sve je to drkanje i rizik, neki inžinjer je napravio proračun motora radilice itd za dmf i za remenicu sa gumom. Pa opet ljudi stavljaju smf i fixne Remenice i dizu motor od 150ks na 350ks i sve fixno imaju gore i idu. A nekom ce se sve oem raspast, kak te posere tak ti je.

Btw. Nadam se da je Remenica manjeg promjera od oem.? Ovu od serva i radilice bi smanjio onak pa da se ubere jos koji kw parazitske snage.

Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Alfistic

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa romeo world
    • Čakovec
« Odgovori #44 u: 25-07-2020, 12:06:25 »
Ali smanjivanjem remenice smanjuješ i broj okretaja i pumpe i alternatora i svega što se pogoni, neznam baš dal to prolazi bez nekih nuspojava ?

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #45 u: 25-07-2020, 14:03:59 »
Nervozniji auto, lakše "prima" gas.
Volan idalje mekan ko putar, Alternator u leru puni donju granicu 13v cim se digne sa lera je kod 14v
Planiram jos dodatno smanjit remenicu serva kad ulovim vremena ili ako kolegu igora na govorim da slozi race set  :tooth

Meni je to sve osobno plus jer mi auto vidi grada Mozda jednom u dva mjeseca i to ako prolazim kroz grad..
Onaj tko ima daily drive pali gasi i vozi se gradom taj bolje da ne mrda po takvim stvarima jer nije to bezveze ili cisto zbog profita neki injžinjer projektirao i stavio.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

dugiKA

• Gost
« Odgovori #46 u: 25-07-2020, 14:10:28 »
Nervozniji auto, lakše "prima" gas.
Volan idalje mekan ko putar, Alternator u leru puni donju granicu 13v cim se digne sa lera je kod 14v
Planiram jos dodatno smanjit remenicu serva kad ulovim vremena ili ako kolegu igora na govorim da slozi race set  :tooth

Meni je to sve osobno plus jer mi auto vidi grada Mozda jednom u dva mjeseca i to ako prolazim kroz grad..
Onaj tko ima daily drive pali gasi i vozi se gradom taj bolje da ne mrda po takvim stvarima jer nije to bezveze ili cisto zbog profita neki injžinjer projektirao i stavio.
ja godisnje radim cca 8000km od toga je 6000km grad.
mislis da to nije pametno onda stavljat?

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #47 u: 25-07-2020, 15:48:52 »
Ja sam na 2.4 stavio vise nego duplo manju remenicu, kolega radi oem dimenzije samo iz jednog komada te lakše. Tak da nebi trebalo bit problema nikakvih po tom pitanju.

Offline kizo

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
Remenica radilice
« Odgovori #48 u: 25-03-2021, 18:49:13 »
zanimaju me razlozi zbog čega se može sve raspasti remenica radilice :?
« Zadnja izmjena: 25-03-2021, 19:00:19 od kizo »

Offline Cobra

• Ovisnik o alfistima
  • Audi A3
    • Zagreb centar
Odg: Remenica radilice
« Odgovori #49 u: 25-03-2021, 19:14:05 »
Pa kaj opet...?..,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #50 u: 25-03-2021, 19:20:30 »
Pa kaj opet...?..,

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma ne, samo me zanima :da:
A trenutno se vozim na posuđenu :hap:
« Zadnja izmjena: 25-03-2021, 19:44:44 od kizo »

Offline IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #51 u: 29-03-2021, 09:16:36 »
Ma ne, samo me zanima :da:
A trenutno se vozim na posuđenu :hap:

kad nećeš pravu stvar  :tooth :lol

Offline kizo

• Ovisnik o alfistima
    • Zagreb
« Odgovori #52 u: 29-03-2021, 12:26:23 »
Mučki provokator :lol

Offline Matej Ti

• Sa stažom
    • Split
« Odgovori #53 u: 11-03-2025, 15:34:17 »
159 2.4... nova remenica radilice by Opel :hap:
Jača-deblja guma...