29-05-2026, 23:56:16

Autor Tema: R.I.P. Autocommerce???  (Posjeta: 23441 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

denis147

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: R.I.P. Autocommerce???
« Odgovori #60 u: 04-05-2011, 20:30:53 »
i u opele sipaju OMV ulje, nije sigurno loše ulje ali ako alfa piše da se stavlja Selenia,mislim da bi to trebali ispoštovati a ne da te dovedu pred gotovo...kao npr mene eto mi smo vam stavili omv jer je blablabla, zaboli me zašto i još ga uliju pol litre više...i onda im moram hebat mater  :mad: :mad: e da i servis  nije nešto drastično poskupio , kao što to neki pišu

:kosa: :kosa:

Offline capone5

• Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
  • Alfa 147 1.9 jtdm, Berlina 1750 68, 159 2.4 jtdm
    • Matulji
« Odgovori #61 u: 04-05-2011, 22:57:30 »
Za mene AC nije nikad ni živio pa nemože umrijet
kad nemaš novi auto,sasvim jasno
Umro je Einstein,umro je Tesla, a i meni nesto nije dobro...

Offline GTzadar

• Ovisnik o alfistima
  • Gt 1.9 jtdm
    • Zadar
« Odgovori #62 u: 05-05-2011, 11:36:18 »
Za mene AC nije nikad ni živio pa nemože umrijet
:ok:
.... sempre gilles ....

Offline GoGGY-ARC

• Pripravnik
  • **
    • Zagreb
« Odgovori #63 u: 27-05-2011, 22:12:43 »
AC je slučaj za sebe,...prije 6-7 godina sam prvi puta osjetio bahatost, i doviđenja!
i tu u zg zjapi pustopoljina

ALFISTA33

• Gost
« Odgovori #64 u: 13-07-2011, 22:40:20 »
i u opele sipaju OMV ulje, nije sigurno loše ulje ali ako alfa piše da se stavlja Selenia,mislim da bi to trebali ispoštovati a ne da te dovedu pred gotovo...kao npr mene eto mi smo vam stavili omv jer je blablabla, zaboli me zašto i još ga uliju pol litre više...i onda im moram hebat mater  :mad: :mad: e da i servis  nije nešto drastično poskupio , kao što to neki pišu

u Opele u svim P.S.C. -ima sipaju OMV ne zato što je najbolje ulje već zato što im je ulazna cijena litre 5W-30 SAMO 30 KN!! (kupuju na bačve ) a kupcima prodaju za koliko?????
Isto tako je i u F.P.C. u u Osijeku pokupili dio majstora iz Dua , a to baš i nije neka spektakularna ekipa.
Entuzijazam je već spalsnuo, kod ekipe koja je došla u F.P.C. no nažalost za AR opet nemaš stručnog i pouzdanog servisera.

MultiMED

• Gost
« Odgovori #65 u: 31-08-2011, 02:35:18 »
Malo sam se više raspitao o garanciji koju daju na rabljena vozila (silver, 6 mjeseci ili 10000km) i saznao da kupac snosi 60% cijene dijelova, a autokomerc 40% + ruke. Pa kako se ovo može nazvati garancijom? :craz

Pretpostavljam da u slučaju kvara ugrađuju najskuplje original dijelove te pritom ne gube ništa osim marže na te dijelove.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #66 u: 31-08-2011, 08:04:03 »
Malo sam se više raspitao o garanciji koju daju na rabljena vozila (silver, 6 mjeseci ili 10000km) i saznao da kupac snosi 60% cijene dijelova, a autokomerc 40% + ruke. Pa kako se ovo može nazvati garancijom? :craz

Pretpostavljam da u slučaju kvara ugrađuju najskuplje original dijelove te pritom ne gube ništa osim marže na te dijelove.

Ja mislim da je to super jer relativno povoljno možeš složiti sve što ne valja na autu.

Pogotovo s obzirom da ti drugi trgovci rabljenih daju garanciju "takac makac" :hehe:

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #67 u: 31-08-2011, 09:54:46 »

iz iskustva, puno veci problem je kaj ce ti uppce priznati pod garanciju na kraju. Ja sam dobio gold jamstvo pa kao da i nisam jer auto nije prosao na tehnickom. Prednji amortizeri totalna banana, zadnji malo manje ali i dalje ne valjaju. No njihov tester pokazuje da su u granicama a ne treba ti uopce tester dovoljno je blio proci 100m po Jablanskoj i sve ti je jasno. No amorteziri i djelovi ovjesa ne ulaze u jamstvo. Ja platio sva 4 sa nosacima i donje vilice i balansicu. Nije radio podizac desnog fara. Ni to ne ulazi u jamstvo. cca 600kn. U stvari ti to jamstvo pokriva samo motor i nista vise. Meni je i katalizator bi razjeban i to su mi priznali bez problema samo kaj sam cekao zamjenu valjda mjesec dana.  :wal:
U stvari mi je najgore to kaj sam zapravo kupio tehnicki neispravan auto od ovlastenog trgovca koji mi ga je prodao kao sa 30000km ili godinu dana garancije a zapravo je garancija samo na motor a sve ostalo nista.
... a htio sam crnu...

Anton

• Gost
« Odgovori #68 u: 31-08-2011, 10:25:33 »
meni je exspertauto odnosno AC dao garanciju na kilometre te na motor, mjenjac i elektroniku motora, 6 mjeseci odnosno 10,000 km...
prilikom preuzimanja auta, dobio sam veliki servis u doslovno pola cijene, nove brisace, neku plastiku koja je nedostajala na suvozacevim vratima itd...
sve je bilo ispostovano korektno i nemam prituzbi ali fora je bila u tome sto sam poznavao neke ljude tu u rijeckom AC pa moje pozitivno iskustvo mozda nije objektivno...

MultiMED

• Gost
« Odgovori #69 u: 31-08-2011, 19:50:14 »
Ja mislim da je to super jer relativno povoljno možeš složiti sve što ne valja na autu.

Pogotovo s obzirom da ti drugi trgovci rabljenih daju garanciju "takac makac" :hehe:

Da, ali pretpostavljam da prođeš otprilike isto ako odeš u nekog drugog mehaničara da ti ugradi zamjenske dijelove.

MultiMED

• Gost
« Odgovori #70 u: 31-08-2011, 19:53:56 »
iz iskustva, puno veci problem je kaj ce ti uppce priznati pod garanciju na kraju. Ja sam dobio gold jamstvo pa kao da i nisam jer auto nije prosao na tehnickom. Prednji amortizeri totalna banana, zadnji malo manje ali i dalje ne valjaju. No njihov tester pokazuje da su u granicama a ne treba ti uopce tester dovoljno je blio proci 100m po Jablanskoj i sve ti je jasno. No amorteziri i djelovi ovjesa ne ulaze u jamstvo. Ja platio sva 4 sa nosacima i donje vilice i balansicu. Nije radio podizac desnog fara. Ni to ne ulazi u jamstvo. cca 600kn. U stvari ti to jamstvo pokriva samo motor i nista vise. Meni je i katalizator bi razjeban i to su mi priznali bez problema samo kaj sam cekao zamjenu valjda mjesec dana.  :wal:
U stvari mi je najgore to kaj sam zapravo kupio tehnicki neispravan auto od ovlastenog trgovca koji mi ga je prodao kao sa 30000km ili godinu dana garancije a zapravo je garancija samo na motor a sve ostalo nista.

Koliko je meni poznato, oni u ugovoru navedu da ti moraju isporučiti auto koje mora proći tehnički. Mene je isto strah tog ovjesa jer auto koji sam zamjerio tamo stoji već 2 godine pa mislim da mu je cijeli ovjes dobio "okoštavanje" :craz

I nakon cijele zavrzlame, kako si zadovoljan s autom?

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #71 u: 31-08-2011, 23:02:18 »
pa gle, ostatak je vise manje bio OK ako zanemarimo njihovo katastrofalno lakiranje.  :wal:
No nisam ja niti ocekivao novi auto, jer ipak je to bio vec 4 godine star sa neki 70 somova. No apsolutna mi je kretenara da ti ovlasteni trgovac prodaje rabljeno vozilo koje ne prolazi tehnicki. Sto je najgore, ja sam za taj auto dao duplo vise nego sto su oni racunali kad su ga uzimali staro za novo. Obzirom na marze koje imaju na dijelove, da su zamijenili apsolutno sve kaj nije stimalo i dalje bi imali nekih 4000 € zarade na tom autu i super zadovoljnog kupca koji bi ih hvalio na sve strane. Ovako su radi parsto € dobili hrackanje na svakom cosku i nekoga tko je pobjegao od njihovog servisa cim je rijesio sve kaj se dalo rijesiti. No to je mentalitet hrvatskog trgovca u  bilo kojoj bransi ( ili mentalitet gazde), bolje je uvaliti jednom nego imati zadovoljnu musteriju.
... a htio sam crnu...

Offline ARenzzo

• Ovisnik o alfistima
  • AR156 1.9 JTD SP
    • Koprivnica
« Odgovori #72 u: 01-09-2011, 14:20:07 »
meni je exspertauto odnosno AC dao garanciju na kilometre te na motor, mjenjac i elektroniku motora, 6 mjeseci odnosno 10,000 km...
prilikom preuzimanja auta, dobio sam veliki servis u doslovno pola cijene, nove brisace, neku plastiku koja je nedostajala na suvozacevim vratima itd...
sve je bilo ispostovano korektno i nemam prituzbi ali fora je bila u tome sto sam poznavao neke ljude tu u rijeckom AC pa moje pozitivno iskustvo mozda nije objektivno...
Eh kad bi to vrijedilo za sve..za sve koji nekoga ne poznaju vrijedi garancija tak dugo dok ne ispeljaš auto iz njihovog dvorišta..
nakon toga ako nekaj ne štima jedini dogovor s auto kučom je u večini slučajeva  :gun: :gun:

Anton

• Gost
« Odgovori #73 u: 01-09-2011, 19:20:35 »
pa ja sam se vratio nakon 2 mjeseca s prituzbom na sajle rucne kocnice koje su u banani, a to nije bilo obuhvaceno garancijom, medutim, dobio sam ih besplatno s besplatnom montazom u roku 5 dana....

tak da  :ok:

33QO

• Gost
« Odgovori #74 u: 01-09-2011, 19:57:31 »
pa ja sam se vratio nakon 2 mjeseca s prituzbom na sajle rucne kocnice koje su u banani, a to nije bilo obuhvaceno garancijom, medutim, dobio sam ih besplatno s besplatnom montazom u roku 5 dana....

tak da  :ok:

Jbt ga! Ko tebi šta može?!   :funny:

Anton

• Gost
« Odgovori #75 u: 01-09-2011, 21:28:04 »

Jbt ga! Ko tebi šta može?!   :funny:

ti mi moššš stisnut bann / ili platit pivu  :da:

33QO

• Gost
« Odgovori #76 u: 01-09-2011, 21:51:24 »
ti mi moššš stisnut bann / ili platit pivu  :da:

Platiim ti pivu, ali ne onu gay  :funny:

MultiMED

• Gost
« Odgovori #77 u: 04-09-2011, 16:05:23 »
pa gle, ostatak je vise manje bio OK ako zanemarimo njihovo katastrofalno lakiranje.  :wal:
No nisam ja niti ocekivao novi auto, jer ipak je to bio vec 4 godine star sa neki 70 somova. No apsolutna mi je kretenara da ti ovlasteni trgovac prodaje rabljeno vozilo koje ne prolazi tehnicki. Sto je najgore, ja sam za taj auto dao duplo vise nego sto su oni racunali kad su ga uzimali staro za novo. Obzirom na marze koje imaju na dijelove, da su zamijenili apsolutno sve kaj nije stimalo i dalje bi imali nekih 4000 € zarade na tom autu i super zadovoljnog kupca koji bi ih hvalio na sve strane. Ovako su radi parsto € dobili hrackanje na svakom cosku i nekoga tko je pobjegao od njihovog servisa cim je rijesio sve kaj se dalo rijesiti. No to je mentalitet hrvatskog trgovca u  bilo kojoj bransi ( ili mentalitet gazde), bolje je uvaliti jednom nego imati zadovoljnu musteriju.

Onda jedini način da budeš siguran jest da ti promijene komplet ovjes i naprave veliki servis. Tada prolazi sigurno. :craz

Ili možda da dogovorno prodaju auto u neispravnom stanju pa ga odvesti do Bertola.

Zna li netko koliko bi otprilike došla ugradnja novih amortizera i ostalih dijelova podvozja koje bi trebalo zamijeniti? i koliko bi došao veliki servis?

Offline kinggo

• Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #78 u: 04-09-2011, 20:11:21 »
ma ne mora biti novo, no da ne prodje tehnicki auto kupljen kod ovlastenog trgovca  :rolll:
... a htio sam crnu...

MultiMED

• Gost
« Odgovori #79 u: 05-09-2011, 14:11:29 »
Pošto alfa na koju sam bacio oko propada tamo već 2 godine (pa već boluje od okoštavanja), mislim da je u tom slučaju novo jedina prihvatljiva opcija.

Anton

• Gost
« Odgovori #80 u: 05-09-2011, 20:47:59 »
Pošto alfa na koju sam bacio oko propada tamo već 2 godine (pa već boluje od okoštavanja), mislim da je u tom slučaju novo jedina prihvatljiva opcija.

mislis da je bolje da ju je neko gazio te 2 godine  :?:
kaj bi ti radije curu na kojoj je bila redaljka ili koja je rijetko "vozena" prije tebe...
malo investiras ( u oba slucaja ) i sve 5  :ok:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #81 u: 05-12-2011, 21:04:53 »
 :o000: pa zar je to moguće u AC-u?

AKCIJA FIATA: NIŠTA NIJE SIGURNIJE OD ORIGINALA
(Originalni rezervni dijelovi ponuđeni su u servisnim paketima sa sniženim cijenama za automobile Panda, Punto, Stilo, Doblo, Bravo, Brava, Seicento, Alfa 156, Alfa 147, Alfa 166, Lancia Lybra i druge starije modele.)

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/3155/

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #82 u: 27-12-2011, 11:16:51 »
Ovaj Autocommerc me zadivljuje svojim akcijama i brigi za mušterije u zadnje vrijeme
ODNIO VRAG ŠALU pa se bore za sve,a di su bili prije par godina

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/3326

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #83 u: 27-12-2011, 19:02:35 »
Ovaj Autocommerc me zadivljuje svojim akcijama i brigi za mušterije u zadnje vrijeme
ODNIO VRAG ŠALU pa se bore za sve,a di su bili prije par godina

http://www.autoportal.hr/index.php/novostic/3326

A čuj, gadno ima je pao posao, u zadnje dvije godine su prodali puuuno manje novih auta pa je i servis prazan, moraju lupit neku akciju.

Samo pretpostavljam da ta asistencija vrijedi samo ako se ustanovi da je sve na autu u tih 19 točaka pic pic, ili ako ti oni izmjene na autu sve što oni kažu da treba :?:

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #84 u: 27-12-2011, 19:48:16 »
već duže cijene originalnih dijelova za starije automobile (preko 10 god.) su dosta jeftinije, tj. neznatno skuplje (cca. 10-20 %) od zamjenskih dijelova u ovl.servisima.
još kad se oduzmu popusti koje daju za razne klubove (alfisti, fiatisti....) dođe se praktično na istu cijenu originala i zamjenskog, + to što se dobije garancija od 2-3 godine ukoliko se ugradi kod njih.

ja osobno nisam nikad išao sa svojim talijanom u AC ali sam uredno odlično prolazio i kod Bertola i kod Karića, tako da ova akcija od AC-a za mene nije niš novoga....osim te asistencije koja je zapravo samo da dovuku vozila u servis.

istina, malo su se prekasno sjetili, i čini mi se da je ovo početak kraja AC-a....iako već dugo ništa ne štima kod njih kako bi trebalo.

potrčko

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)

Offline Role 156

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
« Odgovori #86 u: 02-02-2012, 20:24:52 »
Bas su se potrudili  :hehe: a u  kakvim uvjetima daju 5 god garanciju  :song:  :hap:
Varijator sekta

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #87 u: 02-02-2012, 20:28:16 »
Bas su se potrudili  :hehe: a u  kakvim uvjetima daju 5 god garanciju  :song:  :hap:

Ne sjećam se kada sam zadnj puta u nekim dnevnim novinama vidio njihovu reklamu,zato sam napiso da su se opet potrudili,jer u zadnji par dana su stalno barem na jednojj stranici
a sada koje uvjete daju,mogu misliti  :)

Offline Type X

• Pripravnik
  • **
  • ALFA 155 2.0 ts 16v
    • Rijeka
« Odgovori #88 u: 06-02-2012, 12:21:52 »
Novo 5-godišnje jamstvo besplatno je putem Fiat financiranja u kojem je partner Hypo banka, a uz jamstvo nudi se i vrlo povoljna kamata od 5,99 posto. Dodatno, uz leasing, Fiat financiranje klijentima nudi i povoljnu opciju kreditiranja.

samo mala caka :D
Bolje 6000 sa srcem nego 8000 bez srca  BY: TBird
Autokasko i autoobavezna osiguranja, registracija vozila dolazak po auto.
Sve to a i puno više - obratite se sa povjerenjem 098 930 1211

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
« Odgovori #89 u: 08-02-2012, 08:53:31 »
Pošto imamo članova iz BiH evo i njihov Autocommerce (podružnica ovog iz HR)  :metak

http://www.bellamacchina.net/portal/2012/01/31/autocommerce-ili-kako-neprodati-automobil/