Zato jer su ventili obični-nisu sa hidropodizačima,znači da se moraju obavezno štelovati na svakih 40-50.000 km ili proveravati zazor.
Isto je tako I na motoru od Lancije k turbo 2,0 16 ventila od 151 kw-šteluju se ventili pošto nisu sa hidropodizačima.
Ovaj motor koji mi je u Lanciji je MRCINA-samo menjam ulje,filtere I vozi.Prešao je 245000 km I stvarno za sada nikakvih većih problema nije imao.Jesam radio glavu pre dve godine jer je jedan ventil od 16 komada izgorio-ali to je bilo zbog lošeg plina.Kablove sam menjao jer sam sam pokidao iste kad sam menjao svećice jer se teško skidaju,a ja povlačio iste I onda se kontakt između lule I žice pokida.Donji postroj je veoma masivan I jak I nema puno kvarova sa viljuškama I sponama.
Alfa 2,0 tb-što reći za taj motor-vozim je već 5-6 godina I osim zamene korpe I lamele,svećica,kablova,bobine I evo sad abs kontrolnog modula,kočionih pločica,jedne gornje viljuške, nisam imao nekih drugih problema.
Klima(ali to može I kod bilo kog drugog vozila da se desi)me zafrkava,ali nije to nešto što bi me naročito brinulo.Zadnji lonac mi je star koliko I auto I on bi morao napolje(u stvari samo kriva cevka od zadnjeg lonca do srednjeg je skroz trula) I to bi trebalo popraviti.Centralna brava I alarm ponekad zabrkaju-ali to su sitnice,farovi su slabi ali što je tu je-važno je da su ljepi

Udobnost u vožnji,snaga,brzina-za respect I osmeh od uva do uva.