0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
daj mi molim te reci, osim ovog izračuna u linku, kaj se još plaća kod uvoza?
Jel mi može tko opisati postupak kupovine auta u Italiji od autokuce i od privatne osobe. Ako je auto registrirano ili bez registracije, poslovi oko carinskih tablica, špedicija, ....Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk
Imam ti jedan dobar kontakt u hr za te stvari ako budes htio uvest bilo sta. Mislim, u slucaju da neces sam osobno uvoziti.
Koliko uopće košta transport auta na slepi/prikolici/kamionu iz Italije?Računajući na nekih 850km iz Hr do auta u Italiji?Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk
Imaš još zoll tablice+1000 kn glupih papira (homolgacija i potvrda proizvođača), bar je tako bilo. I naravno troškovi dostave
Upravo to mene interesira. Stavim auto na trajekt u Anconi i dofuram ga u Zadar. Nekak nisam siguran za te zoll tablice. Ako nemam tablice, što onda u Zadru? Moram ga tamo cariniti? Ili mogu dići naše probne i zapičiti s njima doma i tu se dalje igrati s carinom? Ima tko kakav konkretni savjet?
Ako imaš fakturu svoje ime možeš uzeti probe za obaviti homologaciju i carinu
Ne postoje u obliku kao što postoje Njemačke zoll tablice. Dobiješ A4 papir kojeg izvadis u agenciji zaduženoj za te stvari. Na tom papiru ti piše ruta koju si naveo da ćeš se kretati njom na putu prema doma. Pogledaj linkove u prethodnim mojim postovima.Ne bih grišio dušu ali koliko sam shvatio, iz ranije spomenutog linka, moguće je da probne tablice uzmemo u HR i stavimo ih na auto i nazad u HR, nešto slično su mi rekli iz spedicije, samo kako to izvesti to ne znam.Poslano sa mog HTC U11 koristeći Tapatalk
Možda kaj pomogne nekom za uvoz... već sam negdje stavio... al ne sjećam se gdje.. CVH 2016 god. free image host