Ma gledajte evo zadnji

od mene, Istrani se kaže na Hrvatskom standardnom jeziku i bilo bi lijepo kada se nebi na TV radiju ili negdje drugdje javno i službeno koristio izraz Istrijani.
Evo zašto- Istrijani dolazi od talijanskog naziva ta teritorij Istra i s obzirom da su Talijani ovdje dugo vladali na vrlo miroljubiv represivni način :rolll: Istrani nisu imali baš izbora koristit ovaj hrvatski. S obzirom da je iz nekog čudnog razloga sve što je iole Hrvatsko zvučalo 1991 na dalje vladajuća politička stranka u Istri počela je prihvaćat navrat nanos sve tal. izraze kao dobro došle. Dijalekt nema veze s tim, jedino ako mi netko hoće reći da ono što su fašisti forsirali postaje dijalekt

. Na hrvatskoj čakavici nema šanse da je izraz Istrijani točan-jedino u nekoj isforsiranoj nedavnoj

E sad kako će netko sebe zvati to je njegova stvar, ako se hoće zvati i Ilirom, Histrom , Istrijanom, Istraninom ili Tunguzom to je njegovo pravo i nije me briga.
Ja sam samo rekao ono što je točno, bilo to nekom drago ili krivo
Postoji ona narodna,
sto puta ponovljena laž postaje istina-pa vi vidite
To nema nikakve veze sa tim da li netko voli nekoga, mrzi nekoga ili nešto slično, mislim da Dalmatinci nisu Dalmati i mi nismo Schiavi- za neke nadam se da su upoznati s time.