aaaajooooj ove moje :wz
navalila ona slikat radove koje sam morao sam obaviti.
Radove uz prethodnu telefonsku asistenciju druga Ante iz Balinjere.
( A o njemu još malo kasnije ! )
Kako je postupak reklamacije na prošle godine ugrađeni novi EGR ventil sada u AC-u malo duži i kompliciraniji
to sam s ovim neispravnim (ali djelomice blokiranim, zato ona brtva s malom rupom) morao voziti...
i poslijepodne uoči odlaska u Brodaricu afto izgubi dodatno još i snage i momenta i jebga... druže snađi se sam idući dan...
Uglavnom, očistih EGR ventil (onaj čisto mehanički dio), elektromehanički nisam rastavljao, očistih od katrana (!) ulaz u usisnu granu, od strane EGR-a i od strane glavne us. cijevi, to je za ne vjerovat koliko je čađi i katrana bilo !
Naše gorivo
.....provjerih sve one male cjevčice oko sol. ventila, turbine i sl. ( kom.4 ) i ..... jednu nađo' ( iz to iz drugog pokušaja !) napuknutu.
Skratih je malo za glavu i navučem gdje treba.
Probao sam voziti i s potpuno zatvorenim EGR-om ali mi se nije svidjela povećana količina uljnih para koje su se pojavile na spoju jedne (pomične) cijev - sjeverno od motora
te sam vratio ovaj s rupom.
Btw: brtvu sam napravio od limenke CocaCole
I na kraju, za vrijeme treće i zadnje probne vožnje mimoiđoh se s drugom Antom koji se u međuvremenu skuterom krenuo iz Splita za Biograd..... ja njega u pilotaži nisam primjetio u jednoj eS krivini, već on mene
... i, naravno,
nije moglo proći bez malog lokalnog i slučajnog susreta u Brodarici