ma naravno da ne radim u tvornici ili ne znam čemu gdje pune ili distribuiraju selenia ulje.
Čuo sam od mnogo stručnih ljudi iz svijeta automobilizma da je recimo selenia za jedam mobil maslinovo ulje!
To mi je rekao poznati mehaničar auto-utrka u hrvatskoj i inozemstvu koji i danas ima servis Alfa Romea koji ima besprijekorno znanje o alfinim motorima Dragan Kuprešanin!
ponavljam ili se ispravljam-selenia nije smeće(zašto bi i bila) ALI smeće je za jedan mobil npr.
eto toliko....
i da nadodam da sam slučajno upoznao jednog čovjeka koji mijenja valvolin 15/40(smeće) svakih 40-tak tkm i renault radi i vozi kao beba.Sada ima 180tkm-a šta onda reći na to??????
Meni nije baš jasno kako neko može reći da je selenia smeće, ili da je valvoline smeće.....mislim realno razlika između ulja je minorna i mahom je u aditivima. Znači ulje gradacije 10w40 manje više svakog proizvođača je vrlo slično, od najjeftinijeg do najskupljeg (a razlika je u par kuna/maraka) sva moraju zadovoljavati određene euro ili američke standarde......
Favoriziranje jednog brenda do te mjere da ga se kuje u zvijezde a pri tom se drugi brand pljuje je u najmanju ruku neozbiljno.
Selenia je prosječno ulje koje je dobro pogođeno za motore u koje ide. Evo ja mogu reći da je Castrol Edge 10w60 smeće jer se u mojoj alfi lošije pokazao nego Selenia Racing 10w60 i to bi također bila blentava izjava jer taj Castrol spada u vrh ponude ulja, ali je naprosto za TS 16v racing bolje pogođena iako je iste gradacije.......
Svi ti gurui i ober-majstori su nepotrebni.....proguglaj malo pa vidi kakva su iskustva jer iskustvo 500 ljudi je uvijek bolje nego jedan majstor trkač pa taman da je lokalni Šumaher