24-07-2026, 16:02:40

Autor Tema: Kupovina: Alfa 156 2.5 V6  (Posjeta: 20088 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

alfa fun

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Kupovina: Alfa 156 2.5 V6
« Odgovori #150 u: 19-02-2016, 22:16:19 »
Jel zna netko iz Rijeke čija je ovo Alfa i u kakvom je stanju?Takve sam sreće da nikak ne mogu nać nešto što mi se sviđa da mi je blizu pa moram tražit nekog uslugu...hvala unaprijed ako mi netko može nešto reći o tom autu...
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-2.5-v6-24v-oglas-15803863

Probao sam ovako, preko foruma i ja, nije bilo koristi.
Zvao sam čovjeka, auto je u Grobniku. Nije registriran, čovjek kaže da ne valja pumpa volana i neka svjetla. Kaže da to zahtjeva dan posla u garaži?

E, da. Kaže i da je on mijenjao motor, a da i stari daje u cijeni.

Eto, valjda će pomoći, bar malo.

Šime

• Gost
« Odgovori #151 u: 19-02-2016, 23:05:57 »
Da vam skratim muke.. Ja sam to auto iz rijeke htio uzet i prijatelj mi ga je isao za mene pogledat i nakon 5 min je otisao i spominjao moju uzu i daljnju rodbinu  :Hihi: Motor je navodno mijenjan al otom potom , sve ostalo na autu je u totalnoj banani od limarije do motora i interijera pokidanog covjek na zadnjim sjedalima drzi razni alat i sto cuda.. Baterije nije bilo pa je covjek vadio iz svog auta a kad je upalio ti zvukovi i uvijanja su bili ajme. Dakle veeliki servis odma racunaj jer je auto krenuo i kuhati nakon tih niti 10min da ne pisem romane to ne vrijedi niti 5000kn jer je za presu , od nekad odlicnog auta iz Makarske do totalnog smeca u 4-5godina..  :ne2: Probat cu slike iskopati sa vibera pozz :mah:

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #152 u: 20-02-2016, 11:55:06 »
Šta nije bila neka u osijeku na njuški relativno je izgledala ok
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

111th Untouchable

• Gost
« Odgovori #153 u: 20-02-2016, 12:51:46 »
Jel zna netko iz Rijeke čija je ovo Alfa i u kakvom je stanju?Takve sam sreće da nikak ne mogu nać nešto što mi se sviđa da mi je blizu pa moram tražit nekog uslugu...hvala unaprijed ako mi netko može nešto reći o tom autu...
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-2.5-v6-24v-oglas-15803863

Poz.
Nedavno sam je pogledao za našeg kolegu iz Šibenika (Šime) :)
I odmah da skratim "Auto je groblje"
Pa da krenemo :clap:
Karoserija je jedino sto vrijedi na autu,osim par ogrebotina i laganog udubljenja ispod lijevog žmigavca(nema hrđe)
-Gume su jako lose,felge trebaju popravak.
-Unutrašnjost je potrošena skroz,na par mjesta tapicirung poderan,plastika razbijena.
Palimo motor :hello:
-Letva volana toliko struže da auto poskakuje kao "tamić" kaze meštar,treba nadoliti ulje,nadolijemo mi ulje- situacija nije puno bolja :)
-Motor je navodno drugi ubacen sa 150tisuca,i motor je doslovno cijeli hrđav,da dobro ste procitali cijelog je ulovila ruzina,puštamo motor da se zagrije i u medjuvremenu cujem svakakve zvukove iz njega.
-Na zagrijan motor meštar daje gas par puta do 5 tisuca okretaja,izbija dim na štangu od ulja i negdje od ispod motora(kaze tip,nisam dugo palio auto pa je to normalno) :D
-Na kraju cijele avanture motor prokuha(naravno i to je normalno jer auto se nije palio 2 mjeseca) :)

Cuo sam price da je ovo nekad bila jedna od naj Alfi na ovim prostorima,nazalost situacija je takva da je nebi uzeo i da ju poklanja besplatno (A trazi 1800 eura) jos kaze to je povoljno s obzirom na stanje auta :D
Nadam se da sam ti pomogao,ako te jos sto zanima slobodno pitaj :)

Šime

• Gost
« Odgovori #154 u: 20-02-2016, 13:11:54 »
Poz.
Nedavno sam je pogledao za našeg kolegu iz Šibenika (Šime) :)
I odmah da skratim "Auto je groblje"
Pa da krenemo :clap:
Karoserija je jedino sto vrijedi na autu,osim par ogrebotina i laganog udubljenja ispod lijevog žmigavca(nema hrđe)
-Gume su jako lose,felge trebaju popravak.
-Unutrašnjost je potrošena skroz,na par mjesta tapicirung poderan,plastika razbijena.
Palimo motor :hello:
-Letva volana toliko struže da auto poskakuje kao "tamić" kaze meštar,treba nadoliti ulje,nadolijemo mi ulje- situacija nije puno bolja :)
-Motor je navodno drugi ubacen sa 150tisuca,i motor je doslovno cijeli hrđav,da dobro ste procitali cijelog je ulovila ruzina,puštamo motor da se zagrije i u medjuvremenu cujem svakakve zvukove iz njega.
-Na zagrijan motor meštar daje gas par puta do 5 tisuca okretaja,izbija dim na štangu od ulja i negdje od ispod motora(kaze tip,nisam dugo palio auto pa je to normalno) :D
-Na kraju cijele avanture motor prokuha(naravno i to je normalno jer auto se nije palio 2 mjeseca) :)

Cuo sam price da je ovo nekad bila jedna od naj Alfi na ovim prostorima,nazalost situacija je takva da je nebi uzeo i da ju poklanja besplatno (A trazi 1800 eura) jos kaze to je povoljno s obzirom na stanje auta :D
Nadam se da sam ti pomogao,ako te jos sto zanima slobodno pitaj :)

Eto Adriano ti je sve rekao iz prve ruke , svaka cast kolega na trudu!  :pivo:

Offline ilegala

• Učim polako
    • Zadar
« Odgovori #155 u: 16-05-2016, 19:38:17 »
Postovanje, geldam za kupiti Alfu 156 2.5 v6 24v,2002 god. pa me zanimaju vasa iskustva sto se motora , odrzavanja i voznje tice,do sad sam vozio GTV 2.0 ts ,pa neman bas iskustva sa takvim  motorima, i dali se mogu jos naci dobre  156ice na trzistu, nasao sam jednu pa vam mogu poslati link pa ako mi more neko reci dali se isplati ili ne , hvala

James Hunt

• Gost
« Odgovori #156 u: 16-05-2016, 19:59:57 »
Riječ isplati ide u istu rečenicu sa recimo 1.9 JTD,  2.5 V6 ne. To kupuješ radi gušta. Što više prolazi vrijeme sve će biti teže naći uredne, ali vjerujem da se sa pronaći. Polovni može isto godište biti nebo i zemlja. Dakle pamet u glavu i u potragu  :da:

Offline maXonja

• Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 2.0 JTDm | GTV 3.0 V6 | Spider 2.0 TS
« Odgovori #157 u: 16-05-2016, 20:08:49 »
Jedina koja mi ulazi o ove kriterije koje spominješ bi mogla biti ova:
http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-156-2.5-v6-24v-oglas-17751677

Imaš temu na forumu,
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=82232.0

Jedan kolega ju je bio išao gledati:

Citat:
Sjeo na kavu pa da odmah procitate:
U međuvremenu sam otišao pogledati auto...po meni je to žali bože vremena, nažalost i ovo što si napisao je preblago. Auto uopće nije pažen i po meni čak nije ni baza jer svaku sitnicu treba popravljati...veliki servis, kuplung je gotov i cvili, tempomat ne radi, volan, mjenjač razlohan, vozački sic poderan, plastike na podizacima prozra se ljušte (ko na 147 isti problem), auto prljav ko svinjac, krovni tapecirung se počeo odljepljivati, zadnja polica izbljedila od sunca, nema oplatu motora, sve 4 oplate oko kotača imaju neku rupu ili su napukle, blatobran tak kak si i napisao i oba prednja su istuširana od kamenčića, oni spojevi praga i blatobrana su počeli malo hrđati od špricanja kamenčića, kočnice su tak-tak, ručna ima lufta nekog, kaže da je mijenjao prednji ovjes ali nešto ima lufta i amortizeri su pa-pa, gume dvije i dvije različite isto tak-tak, pretinac ispred suvozača ima kvaku od nekog modela sa svijetlim interijerom....uglavnom trebao bi godinu dana skupljati dijelove i slagati to da ga dovedem u stanje s kojim bi bio zadovoljan. Rekao sam mu da bi mu eventualno dao 1500-2000€ i pozdravili smo se 
Eto ako će netko biti zainteresiran možeš mu prenijeti 
Ponadao sam se isto ko i ti, jer mi je V6 želja, a i da silva s fl interijerom, ali zasad ostajem na svom 2.0TS koji je u mint stanju u odnosu na ovog...

Ako nije to ta onda my bad  :D

Anton

• Gost

Offline cava

• Trade Count: (+8)
  • Starosjedioc
    • Split
« Odgovori #159 u: 16-05-2016, 20:49:45 »
Situacija sa 2.5 na njuskalu je relativno losa.
Busso u verziji 2.5 je najizdrziviji, najlipsi zvuk ima i najvise se voli vrtit od 3 verzije u koje je radjen s atmosferskim motorom tako da sta se tice motora, ne mozes falit.
Ne smi trosit ulje, ne smi dimit.
Sta se tice limarije i podvozja, ona neka ti bude glavna vodilja, da je nadjes zdravu i bez ruzine.
Potrosnja benzina je od 8 do 18, pricam o ekstremima, racunaj 13 14 litara. Motor odlicno podnosi plin pa mozes i na to racunat.

Sad, sta bi ja napravija na tvom mistu.
Ona s njuskala za 2800e po meni vridi te novce jer je apsolutna tvornica i ima 140k km a to je nista za taj motor, a ni taj lik sta je prodaje je nije vozija muski.
1. Napravi joj veliki servis (2800kn set +ruke)
2. Kad i ako se po ovjesu cuje klapanje i skripanje, samo joj polako ubacivaj PU selene na mjesta originalnih i ovjes ces trajno rijesit, a i izac ce te jeftinije

Sve dalje su finese i dolazit ce s vrimenom. Taj motor ce ti u tom autu dat toliko gusta da ces stalno bit u njemu. Nađi zdravu i uzivaj.
Behind the red line

Tbird

• Gost
« Odgovori #160 u: 16-05-2016, 20:58:04 »
Hahaha sramota, bas kao sto lega kaze, u par godina od jedne od najboljih primjeraka do zadnjeg krampa (mislim ma ovu grobnicku)  :fp
Voziti dok se sve ne raspadne. To samo za proci TP treba mozda i yyxxx ulaganja, plus kasnije interijer i sredjivanje masine, a i pitanje je dal to moze uopce proci eko test ak negdje "pusta". Katastrofa jedna od odrzavanja  :gun: