100 godina se ljudi voze sa običnim zrakom u gumama i sve funkcionira kak spada :rolll: a vi sada vodite debatu koliki je postotak vlage :rolll:
Pa prije je i policija godinama koristila stojadine kao "presretače" i sve je isto funkcioniralo kak spada, a danas im ni Škode Superb nisu više dovoljno dobre!

)) NHF
Prije je, recimo, izraz "sto na sat" označavao neku gotovo magičnu brzinu na cesti, a danas???
U takvim uvjetima sigurno da punjenje guma dušikom ne bi imalo smisla niti potrebe.
No danas, kad i kod nas postoje nove moderne ceste, novi vrlo brzi auti i prilično skupe gume i felge malo je ipak drugačija situacija. Ili kako bi to davno još rekli
Buldožeri "Novo vrijeme donosi sa sobom i nove probleme!" :hehe: (Ili tak nekak.)

Moje gume na autu nisu napunjene dušikom jer mi je najbliža punionica predaleko, pa ni ne tvrdim da je to nešto genijalno ili nužno. Ipak, mogu reći da sam pročitao jedan vrlo ozbiljan strani stručni članak, neovisan o industriji guma i reklamama, u kojem se naširoko objašnjava da zbog same molekularne strukture dušika on zaista sporije "bježi" iz guma. (Ne bih sad to mogao predetaljno objašnjavati jer nisam baš "na ti" s kemijom.)