Eh...eto da odgovorim sam sebi zapravo

ASR radi super super super dobro!

Imam i Golfa III sa boljim zimskim nego na Alfi, ali se Golf nije uspio popeti, a Alfa ide bez greske. Bilo je i 5-6 drugih autica ... ne znam sa kakvim gumama ... ali svi su ostali parkirani dolje ispod brda.
ASR za pocetak skuzi da tockovi proklizuju po bljuzgi/snijegu/ledu i prvo ubije gas. Iako se stisne do poda obrtaji ne podivljaju nego ili se vrlo lagano penju ili se ne penju uopce, a kad skuzi da se neki kotac pocne previse vrtiti za razliku od drugog, ubije ga kocnicom tako da ovaj koji se ne vrti dobije vise snage. Sve u svemu, ocjena +5 !
Problemcic je jedino ako bas stanem na uzbrdici na ledu, e onda mu nema pomoci. Proklizu oba kotaca odjednom i iako neda da obrtaji odu preko 2-3ooo RPM svejedno nece krenuti. Ali dobro, malo blesava situacija, isao sam vidjeti sta ce 'reci' na to

Probao sam i VDC...kad je vec bljuzga na cesti

Ta stavka je vec nesto na sto bih se trebao naviknuti mozda ... radi takodjer odlicno, samo kad se naglo smota na bljuzgavoj cesti, dobijem osjecaj kao da sam povukao rucnu...tj. imam osjecaj da zadnji kraj zapravo skrece vise nego prednji...ali zapravo je kontrolirano neko kretanje jer kad se ispravi volan nema vise zanosenja...
Sve u svemu, mislim da je odlican dodatak sigurnosti. Zapravo ASR bi stavio pod 'zimsku opremu' jer se dosta cesto pali po snijegu, dok je VDC nesto kao AirBag