17-06-2026, 00:02:36

Autor Tema: Puknuto vjetrobransko staklo (šajba) / Popravci,savjeti,osiguranje .....  (Posjeta: 55898 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dominator1310

• Gost
  • Trade Count: (0)
pozz,vlasnik sam alfa romea 147 2006. god. redizajn,problem se pojavio danas kad sam uocio na vozacevoj strani sajbe malo ostecenje(1 cm),vjerojatno od kamencica...zanima me najjeftinija solucija za taj problem,tj. gdje bi se to moglo skrpat ili tako nesto,pozz jos jednom

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Najbliži staklo servis, zabuše male rupice u staklu na početku i na kraju loma i zapune s nekim specijalnim ljepilom, nekad se vidi crtica kao kosa, nekada niti to.

dominator1310

• Gost
ok,hvala...a zanima me jos je li tko imao slican problem ,pa da mi da preporuku gdje se isplati otici saniratiostecenje

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
Ja sam to radio u Koprivnici, ali tih staklo servisa ima posvuda, zguglaj si najbliži, uglavnom staklo je bilo super sve do trenutka dok mi tip nije sjeo na njega... ali to je druga priča.  :hap:

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
Ima li netko na podrucju Splita da se bavi ovim??
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
ne mogu naći adekvatnu temu pa otvaram novu. ugl dal mi može ukratko netko ko je skidao vjetrobransko staklo sa 156-ice  objasnit kako da to radim, na što trebam pazit i koji alat je nabolji   (pls nemojte napisat čekić jer trebam čitavo :) )
"There is absolutely no reason for anyone to own a Peugeot!"

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Zvezdan60

• Na probi
  • *
    • Skopje, Makedonija
Nadam se da si vec skinuo vetrobransko staklo, ako nisi postoji mala masina koja se zove MULTISCHNEIDER, pa onda
moras upotrebiti zicu za demontiranje auto stakla.

Offline FAN

• Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT
    • Zagreb
ja se na tvom mjestu nebi upuštao u tu egzibiciju....  ::)
:cigara: :cigara:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
huuuuh to je bilo davno i za jedan drugi auto koji sam trebo kupit, tj. mijenjat :D na ovo treba lock hahah

"Ja po kočnici, kočnica ne radi... Ja po ručnoj, ručna ne radi... Ja u birtiju, birtija radi!!"

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
na 156 skinut staklo fkt nije problem al na 145 brate mili uzas i strava.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline ar_jurki

• Starosjedioc
  • Giulietta Veloce 1.8 tbi tct
    • Dubrovnik
Znate li nekoga u Dubrovniku i okolici ko isto tako popravlja stakla? Naime, danas skontam s vanjske strane šoferšajbe, gdje se nalazi retrovzior, rupicu od cca 2mm, širina udarca oko 5mm...ima bit da je neki kamen, a uočio sam i niz manjih rupica po šoferšajbi...
Sport i elegancija

LateBraking

• Gost
Evo, danas doživio da čujem "krc" prilikom izlaska iz dvorišta ... napukla šajba.  :?:?:?:
O uzrocima bih mogao do sutra, kažu neki da NE MOŽE puknuti od sunca, vandalizam isključujem, ne djeluje mi kao udarac (možda zalutala lopta? nešto palo s krova?). Sumnjam na sunce, zaista prži zadnjih dana, a baš ne parkiram u hladu (i moju potrebu za pojačanjim pranjem/hlađenjem auta), fotku odmah sutra stavljam, pa bih volio čuti mišljenja treba li nova šajba ili se može nekako "skrpati". Rez kreće odozgora prema dolje od suvozača prema vozaču ... nekih 50cm.

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
na koju foru bi ti skrpo pola metra? druga šajba...zamjenske su ti oko 600kn, original i duplo tolko... najbolje ti je naći polovnu original jer su zamjenske duplo tanje od orig  :ok:

Offline a.m.alfa

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • MG HS
    • Fiume (RI)
Evo, danas doživio da čujem "krc" prilikom izlaska iz dvorišta ... napukla šajba.  :?:?:?:
O uzrocima bih mogao do sutra, kažu neki da NE MOŽE puknuti od sunca, vandalizam isključujem, ne djeluje mi kao udarac (možda zalutala lopta? nešto palo s krova?). Sumnjam na sunce, zaista prži zadnjih dana, a baš ne parkiram u hladu (i moju potrebu za pojačanjim pranjem/hlađenjem auta), fotku odmah sutra stavljam, pa bih volio čuti mišljenja treba li nova šajba ili se može nekako "skrpati". Rez kreće odozgora prema dolje od suvozača prema vozaču ... nekih 50cm.

U oglasima se ne traže mišljenja i ne raspravlja,kada budeš htio postavi oglas K: ili T: šajba za 156
Hvala!

Offline Bero

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 145 1.6 boxerača & 159 1.9 diZLO
    • Jastrebarsko

Vjerojatno je postojala neka sitna pukotina/oštećenje od kuda je onda krenulo
Biti će lima, ali nikad više kao alfa 33...

Offline buzz11

• Ovisnik o alfistima
  • This time, next year, will be millionaire
    • Rapperswil, Switzerland
    • Personal web site

Nema tu poravka. Samo nova sajba. Nemoj se uopce upustat u egzibiciju to ic popravljat.
Ex: AR 33 1.7 16V, Fiat Brava 1.4 12V, AR 156 2.4 JTD, AR Giulietta 1.4 TB, A3 2.0 TFSI, AR 147 1.9 JTDm Q2
Trenutno: AR 147 1.9 JTD, Fiat Bravo 1.4TB MultiAir Sport

LateBraking

• Gost
Evo obećah fotku ... krenulo je očito s vrha ("bijela" crta je pukotina ... crna je odraz tel. kabela ili sl.)
Tražim od jučer, baš nema polovnih, ali i tko zna kakve te polovne mogu imati nevidljive pukotine. Sutra sam naručen kod jednog majstora, javim kako je prošlo, ponuda je cca750kn sa montažom.
http://i.imgur.com/x5EILFm.jpg

Offline Argor

• Administrator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Koprivnica
Nema tu popravka...  sad ćeš bar imati novu bez i najmanje crtice.   :hap:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Evo obećah fotku ... krenulo je očito s vrha ("bijela" crta je pukotina ... crna je odraz tel. kabela ili sl.)
Tražim od jučer, baš nema polovnih, ali i tko zna kakve te polovne mogu imati nevidljive pukotine. Sutra sam naručen kod jednog majstora, javim kako je prošlo, ponuda je cca750kn sa montažom.
http://i.imgur.com/x5EILFm.jpg
puno..ja sam u lausint-u platio 600 sa montažom...u 10. mjesecu

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Kad u RI i okolici nema nikoga da se time bavi osim jednog tipa na Viskovu.

Ja sam prije 2 god za Tipa platio 800kn

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
Kad u RI i okolici nema nikoga da se time bavi osim jednog tipa na Viskovu.

Ja sam prije 2 god za Tipa platio 800kn
ispod Kastva si bio? ne znam vise kako se zove firma...od Toni auspuha prema jurdanima
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Da, tocno ta. APH staklo mislim da se zove...ne sjecam se tocno, ali ako treba mogu provjerit (mada upis autostakla rijeka na google ce njega izbacit)

LateBraking

• Gost
ispod Kastva si bio? ne znam vise kako se zove firma...od Toni auspuha prema jurdanima

Da, tocno ta. APH staklo mislim da se zove...ne sjecam se tocno, ali ako treba mogu provjerit (mada upis autostakla rijeka na google ce njega izbacit)

Da, kod njega idem, većina ga je spomenula u pozitivnom kontekstu ... 750kn
Ovi Laus na stranici djeluju ozbiljno, ali su novootvoreni u Rijeci i rade do 16h.

Offline Antonio

• Član Alfa Kluba 12
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 159 2.4 JTDm TI
    • Crikvenica
Ma posao je odradjen dobro, u 8 ostavio auto, u 12 pokupio. 

A sad za cijenu jbg. Jednostavno je neisplativo ic negdje dalje radi 100-200kn razlike koju pojede put

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Da, kod njega idem, većina ga je spomenula u pozitivnom kontekstu ... 750kn
Ovi Laus na stranici djeluju ozbiljno, ali su novootvoreni u Rijeci i rade do 16h.
janemam primjedbe na njih

Offline ivan_pavisha

• Trade Count: (+1)
  • Na probi
  • *
  • AR 156 blu chiaia di luna
    • Zagreb
puno..ja sam u lausint-u platio 600 sa montažom...u 10. mjesecu

Pozdrav :mah:

evo jucer je meni puko staklo  :mad:
možeš li mi molim te reći kako si zadovljan sa ugradnjom i staklom jer očito ja sad moram nesto iskemijati pa se dvoumim između polovne originalne ili nove zamjenske ?? :?:
cujem svakave priče da je zamjensko staklo tanje, lošije a sad opet polovno mi zvuči kao dobra opcija ili ne ??
Hvala

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Pozdrav :mah:

evo jucer je meni puko staklo  :mad:
možeš li mi molim te reći kako si zadovljan sa ugradnjom i staklom jer očito ja sad moram nesto iskemijati pa se dvoumim između polovne originalne ili nove zamjenske ?? :?:
cujem svakave priče da je zamjensko staklo tanje, lošije a sad opet polovno mi zvuči kao dobra opcija ili ne ??
Hvala
uslugom i poslom sam zadovoljan...u jednoj smjeni su mi napravili iako su gužvu imali... Šajbom toliko i nisam jer je ko i svaka zamjenska puno tanja i manje kvalitetna od originalbe... Savjetujem ti da potražiš original rabljenu...i ja bi to radio ali mi je jednostavno bila "do or die" situacija i morao sam to odradit odmah po puknuću...

Offline ivan_pavisha

• Na probi
  • *
    • Zagreb
uslugom i poslom sam zadovoljan...u jednoj smjeni su mi napravili iako su gužvu imali... Šajbom toliko i nisam jer je ko i svaka zamjenska puno tanja i manje kvalitetna od originalbe... Savjetujem ti da potražiš original rabljenu...i ja bi to radio ali mi je jednostavno bila "do or die" situacija i morao sam to odradit odmah po puknuću...

puno, puno hvala to sam i mislio vec sam se cuo sa alfaV6 pa smo u pregovorima za polovnu šajbu.
i ja mislim da je to najbolje  :mah:

Offline ivan_pavisha

• Na probi
  • *
    • Zagreb
Možda netko zna dali postoji razlike staklo za benz ili diesel jer sam našao na jednoj stranici da za 156 postoji 3,4 i 5 mm debljine staklo?? ili ne :?:

Offline chakija

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 SW 2.4 JTDm
    • Bjelovar/Zaprešić
Možda netko zna dali postoji razlike staklo za benz ili diesel jer sam našao na jednoj stranici da za 156 postoji 3,4 i 5 mm debljine staklo?? ili ne :?:
5mm staklo? Prvi glas...