Ekipo, dobra vijest za LPG-ak će se ostvariti, C/P sa Autoplin foruma
Evo kako ste svi pročitali po raznim medijima, država (tj.resorno ministarstvo) planira na cijenu litre plina uvesti i trošarine...to je točno... :angry:
E sada kao što svaka medalja ima dva lica ima i ova.
Zamolili su me iz vrha UNP udruge (čiji sam i ja član) da dio iskorigiram, a i da proširim ovu priču.
Prvo i osnovno, Novi List nije točno prenio priču...onih cca 0,92 kn se odnosi na kg autoplina, a ne na litru!!!
To znači oko 0,51 kn po litri.... :wink:
I već u ovom dijelu priče cijena ne bi prelazila 5 kn, čak ni u najskupljoj varijanti (onoj na Ininim punionicama)... :yes:
Drugo, ne manje važno, se odnosi na cijenu manipulativnih troškova prijevoza autoplina.UNP udruga je uputila prijedlog pravilinka i u tom smjeru.Tim pravilnikom bi se ta cijena smanjila za 1 kn... :this:
Treće, ukida se paušalno plaćanje trošarine na tehničkom pregledu vozila.
Smjernice ovog pravilnika se vežu za važeće pravilnike Eu (za ogledni primjer je uzeta Italija)...
Suma, sumarum...cijena autoplina bi mogla biti i debelo ispod ove trenutne (bez trošarine, s paušalnim plaćanjem na tehničkom pregledu vozila)
Eto, toliko za sada...napominjem da sam o tome informiran tek danas pa nisam mogao ranije demantirati neke postove, i smiriti opću paniku ljudi....
Ostatak priče čim saznam nešto konkretno, ili će ju nastaviti netko iz vrha UNP udruge..... :icon_new: