Pozdrav svima
Za sudku sam prvi put čuo kada je ujak imao 33 1,7ie i bio sam oduševljen
mirnoćom rada motora i zvukom. I začudo ta 33 nije imala hrđe nigdje.
nažalost ta 33ojka je otišla tj prodana jer su otišli sinhroni na 2 brzine i ležajevi bregastih su počeli bit glasni.
Sudka Ti ima još onaj štih izvornih GTi auta iako nemre konkurirat novoj GTi klasi od 200ks
još je zabavna za vozit.
Skidam tehnologiju izrade dijelova iz stakloplastike jer moram radit kopije branika jer ak što ogrebem od originalnih dijelova
Game over nema više vožnje... kao da razbiješ muzejski primjerak nečega. Puno pomoći je bilo od strane entuzijasta što rade
Lotus 7 replike jer oni rade auto skoro kompletan iz ničega sami.
Bilo je par slučajeva da su u Lotus repliku stavljali mehaniku iz Giuliette ali to mi je šteta auto za tak uništit ...radi motora ili kardana.
Tko god da počne restauraciju Sudke preporučio bih mu da što više toga radi sam jer majstori nemaju volje to radit i može se uštedit puno para. Idealnio bi bilo da se auto pripremi do završnog laka komplet u kućnoj radinosti pa onda da se zazavršni dojam dofura lakireru. Motor i getriba su dosta jednostavni a alat za preslagivanje nije toliko skup više, za honovanje i nove siceve ventila se odnese nekoj strojnoj obradi da napravi svoj dio posla po tolerancama iz Haynes knjige ili prema tvorničkom service manualu.
Karburatori nisu problem onaj tko je salgao makete od 120 dijelova neće imati nikakvih problema i stroboskop za štelanje kuta paljejna se može napravit u kućnoj radinosti
Pretapeciranje interijera je muss u velikoj mjeri jer se želi postić dojam novog auta koji je izašao iz tvornice a ne samo zakrpani dojam
nečega što je staro.
Alu felge je moguće popraviti Tig postupkom do zapanjujućih rezultata ne preporučam kitanje jer poliesterski kit upija vlagu i može otpasti sa felge isto je sa limarijom oko prozora idealno bez kita jer isto upija vodu i raspada se nakon nekog vremena tu uskače na mjesto Cin
umjeto poliesterskig kita.
U pevecu imaju inverterske švas aparate koje možete koristit sa Argonom za Tig varenje tankog lima ili aluminija a kad završite restauraciju i želite zavarit ogradu onda možete koristiti obično REL zavarivanje jeftinim rutilenkama.
Moguće je sve samo puno puno domaće zadaće sa neta i eventualno video dokumentaraca o restauracijama sa Discovery-ja
Pozdrav
Tomislav