13-06-2026, 00:35:44

Autor Tema: Alfa 147 - Ključevi općenito  (Posjeta: 25175 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: Alfa 147 - Ključevi općenito
« Odgovori #30 u: 02-12-2011, 10:58:45 »
već nekoliko mjeseci nema mi glavnog ključa sa centralnim zaklj. očito sma ga izgubio, radi se o 147 ci
mene zanima sljedece:
- ko se bavi s time
- koliko perja to kosta cirka
-ako se u kljuc novi stavlja centralno kakva je procedura instalacije itd.svaki savjet dobro dosao  :mah:

Ako hoćeš baš novi ključ onda ga možeš naručiti u ovlaštenom servisu (moraš imati CODE karticu) i dođe ti iz FIAT-a već narezan sa novim kodom.

Onda se ključevi moraju prijaviti u centralu, prijaviti u BC, i ako ga imaš u Alarm (to se radi sa FIAT Examinerom, opet ti treba CODE kartica), stari ključ koji si izgubio ti više neće raditi na tom autu.

Naravno sve to skupa je prilično skupo.

Jeftinija opcija je da nađeš ključara koji će ti napraviti kopiju ključa koji ti je ostao (ali onda zaboravi na daljinsko/alarm sa tom kopijom).

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #31 u: 02-12-2011, 17:33:46 »
i ja sam se bavio tim,na kraju sam kupio set za daljinsko instalirat,u kojem dobis dva skakavca,narezat cu oba dva prema kljucu koji imam od auta sadasnjeg i kod prebacit u njega,i naravno instalirat daljinsko koje sam kupio, a jos jedan kljuc cu napravit da mi bude rezervni,jer otic u ovlasteni i kupit su gluposti,oni nisu normalni,sve skupa te kosta oko 3500 kn,nebuloze strasne...

Offline mali

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 155 2.0 T.spark, AR 145 1.6 T.spark
    • Rab
« Odgovori #32 u: 02-12-2011, 17:36:34 »
i ja sam se bavio tim,na kraju sam kupio set za daljinsko instalirat,u kojem dobis dva skakavca,narezat cu oba dva prema kljucu koji imam od auta sadasnjeg i kod prebacit u njega,i naravno instalirat daljinsko koje sam kupio, a jos jedan kljuc cu napravit da mi bude rezervni,jer otic u ovlasteni i kupit su gluposti,oni nisu normalni,sve skupa te kosta oko 3500 kn,nebuloze strasne...

i ja bi si htio složit skakavac od običnog ključa tako da su sve informacije dobrodošle
uživam u vožnji

Offline yedwy

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #33 u: 03-12-2011, 06:18:00 »

Je majstore samo pazi da ne posiješ ovaj jedini primjerak ampule koja ti je ostala inače ćeš s kitom palit auto...

Offline Reno

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #34 u: 03-12-2011, 08:26:13 »
kod takvih zajebancija sa kljucem kad stavis taj kod unutra ako se ne stavi na pravo mjesto auto ti nece palit,zato je najbolje tu ampulicu od koda zaljepit odmah ispod brave ne vidi se a miran si da ce ti auto svaki put upalit.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
« Odgovori #35 u: 03-12-2011, 08:43:49 »
kod takvih zajebancija sa kljucem kad stavis taj kod unutra ako se ne stavi na pravo mjesto auto ti nece palit,zato je najbolje tu ampulicu od koda zaljepit odmah ispod brave ne vidi se a miran si da ce ti auto svaki put upalit.

istina, samo to baš nije najsigurnije i pametno...

Je majstore samo pazi da ne posiješ ovaj jedini primjerak ampule koja ti je ostala inače ćeš s kitom palit auto...

:ok:

btw. jesi ti bmb-u radio kljućeve  :?:  znam da sam negdje pročitao...

ja bi trebao napravit sebi, da li znaš možda da li se napravit i iskodirat ovakav kljuć  :?

http://img1.imagebanana.com/img/csih4la8/Alfa156kljuc.jpg

samo što je sr**e što nemogu naći kod karticu... može li očitati iz postojećeg kljuća i složit na novi?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #36 u: 03-12-2011, 08:48:37 »
mozes ga dobro i sigurno zaljepit da ti ne otpadne,a nemoras se brinut da ce ti neko ukrast alfu tko zeli sam sebi radit probleme  :hehe:
bez kod kartice nemozes nista. neznam zasto ovi supci u alfinim servisima naplacuju taj kod stari mi je imao nedavno nisan micru i isto nije imao kod nazvao u nissan i ovi mu preko telefona dali kod  :rolll:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #37 u: 03-12-2011, 08:52:19 »
negdje sam čuo da se može ovako isčitati... nemam pojma... što se tiče struje i ovakvih stvari sam tudum...

čekam kolegu da mi odgovori kad vidi post... ak niš drugo budem onda u AC ili kod seba vidio da li može saznat taj kod...

inače iz svakog auta se da isčitat taj kod... frend mi radi u jednom servisu gdje se gazda bavi sa time... i kaže u nekom sklopu elektronike je sakriveno to malo kučište, i iz bilo kojeg auta se da to isčitati, samo što mora pola toga rastaviti da dođe do toga... nisam se previše raspitivao al uglavnom moguće je, samo je pitanje koliko je isplativo ako se može u ovlaštenom kupiti ili saznati taj kod ili kupit kod karticu po broju šasije za određeni auto...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #38 u: 03-12-2011, 08:53:51 »
a sigurno moze nekako al mislim da je to ne isplativo ako se kod kartica prodaje za 500kn,vidis sad sam se sjetio da nemam ni ja za svoju kod :rol:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #39 u: 03-12-2011, 08:56:01 »
moju je zajedno sa rezervnim kljućem posijao bivši vlasnik (moj stari) zato sam mu i spustio cijenu pri kupovini  :hehe:  al dobro nećemo u off...

uglavnom čekam kolegu yedwy-a da kaže u vezi bmb-a...
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #40 u: 04-12-2011, 11:34:51 »
Je, ja sam radio u BMB-u rekli su mi da do cca 98-2000 mogu napravit ključeve poslje toga ne, ovakav kakv ti imaš na slici sam ja imao na 146ici i uredno je iskopiran, nije trebao master nit išta drugo, najbolje ti je otić pa pitat tj da ti ga stave u programator i vide dal ga mogu pročitat - ja bi rekao da problemi počinju sa onim rotacijskim sistemom koji je uvela 156/147 generacija, za GTV-ku nisam siguran jer je dio njih noviji od toga, a dio je stariji ali po izgledu ovaj bi trebao ić...
« Zadnja izmjena: 04-12-2011, 11:36:34 od yedwy »

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #41 u: 04-12-2011, 11:42:16 »
Je, ja sam radio u BMB-u rekli su mi da do cca 98-2000 mogu napravit ključeve poslje toga ne, ovakav kakv ti imaš na slici sam ja imao na 146ici i uredno je iskopiran, nije trebao master nit išta drugo, najbolje ti je otić pa pitat tj da ti ga stave u programator i vide dal ga mogu pročitat - ja bi rekao da problemi počinju sa onim rotacijskim sistemom koji je uvela 156/147 generacija, za GTV-ku nisam siguran jer je dio njih noviji od toga, a dio je stariji ali po izgledu ovaj bi trebao ić...

i koliko te to izašlo
uživam u vožnji

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #42 u: 04-12-2011, 11:44:12 »
u zg ti moGU NAPRAVITI SKODIRANI KLJUČ,MENI SU NA TRŽNICI U ŠPANSKOM NAPRAVILI KODIRANI KLJU, ZA 156,2003.GOD.NIJE JEFTIN 300 KN...ALI RADI,SAMO MORAŠ DOĆI TAMO SA AUTOM DA GA ČOVJEK ODMAH ISPROBA....

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #43 u: 04-12-2011, 11:48:24 »

na večini je ovakav kakav imam ja... neznam da li je na fl3 drigačiji onaj malo zaobljeni kljuć...  :ok:  znači netreba za to cod kartica??

koliko te to izašlo? može i na pp, svejedno..  :ok:

u zg ti moGU NAPRAVITI SKODIRANI KLJUČ,MENI SU NA TRŽNICI U ŠPANSKOM NAPRAVILI KODIRANI KLJU, ZA 156,2003.GOD.NIJE JEFTIN 300 KN...ALI RADI,SAMO MORAŠ DOĆI TAMO SA AUTOM DA GA ČOVJEK ODMAH ISPROBA....

gdje točno na tržnici? ja sam iz španskoga a nemam pojma da to radi?  i da li može nabavit identičan kljuć ili mu moram ja dofurati ako želim baš ovakav alfin... ?
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #44 u: 04-12-2011, 11:52:36 »
ček je ovo samo kopiranje ili i uzgradnja skakvca. Recimo ko mi može od mog ključa napravit skakavac da na sebi ima recimo za daljinsko zaključavanje, otključavanje i gepek, ja sad trenutno imam daljinsko ali kao privjesak i samo sa jednim dugmićem
uživam u vožnji

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #45 u: 04-12-2011, 12:05:41 »
Tržnica špansko sa vanjske strane gdje se ulazi na tržnicu,ključ je slićan orginalu,ako dofuraš skakavac i u njega ti mogu složiti,ja sam imao skakavac za otključavanjem gepeeka i u ac su mi htjeli 1800kn za to....bolje ovak.....jeftinije

Offline mali

• Ovisnik o alfistima
    • Rab
« Odgovori #46 u: 04-12-2011, 12:09:26 »
Tržnica špansko sa vanjske strane gdje se ulazi na tržnicu,ključ je slićan orginalu,ako dofuraš skakavac i u njega ti mogu složiti,ja sam imao skakavac za otključavanjem gepeeka i u ac su mi htjeli 1800kn za to....bolje ovak.....jeftinije

znači prvo si sve posložim i onda ugradim skakvca i to je to
uživam u vožnji

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #47 u: 04-12-2011, 12:16:52 »

:ok:  potražit ću, jer ovako sa vanjske strane... ima više ulaza i vanjskih strana... al vjerujem da je ovaj jedini što to radi pa ču ga lako naći...  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #48 u: 04-12-2011, 12:19:50 »
ja sam si napravio samo ključ bez daljinca......ali možeš kupit after market daljinac sa skakavcem i odnest ima tamo,narežu ti taj ključ i stave modul u skakavac i sve radi :mah:.......lako buš našao ,sa te prve strane su ispred ona dva aluminijska kioska

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #49 u: 04-12-2011, 13:55:05 »
i koliko te to izašlo

200 kn prije neke 2god neznam kakve su sad cjene ali vjeroajtno isto...

na večini je ovakav kakav imam ja... neznam da li je na fl3 drigačiji onaj malo zaobljeni kljuć...  :ok:  znači netreba za to cod kartica??

146-ice nisu ni imale kartice nego master key ali ne nije ništ trebalo, za ECU kopija je ista kao original ne vidi razliku pa se netreba niti programirati u nju to ti treba samo kad se programira drugi ključ koji ima svoj kod...
« Zadnja izmjena: 04-12-2011, 13:57:56 od yedwy »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #50 u: 04-12-2011, 14:01:06 »
 :ok:   uskoro ču to riješiti pa javim rezulatate...  :ok:
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Offline GATO

• Starosjedioc
    • Zagreb Cityyy
« Odgovori #51 u: 14-12-2011, 10:54:14 »
mislim da je najeftinija opcija na ovaj ključ koji imam ugraditi centralno a dati napraviti nekome novi ključ koji bi bio kao rezervni, dal je top moguce tako :?:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #52 u: 14-12-2011, 20:12:37 »
Ne nije moguće jer nećeš u tom drugom ključu imat ampulu za imobiliser, moći ćeš otvorit vrata, ako zamjeniš centralu zaključavanja i alrma sa nekim aftermarketom možeš i njih čak imat ali nećeš moć UPALIT AUTO jer će ti kad staviš u bravu ključ bez ampule samo pokazat lampicu ključa i gotovo, ne otvaraju se injektori i nema paljenja...

Shvaćaš nije problem MEHANIČKI dio ključa/brave, možeš je i rastavit i napravit da je okreneš čačkalicom, problem je da je ampulu NEMOGUĆE kopirati ako ima roto code sistem, tj. bar je bilo nemoguće dal je nekome uspjelo - neznam, možda sad ima al do prije 2g nije bilo nikoga u zg ko je mogao kopirat 156/147 code i novije a u BMBu sam ljetos radio ključ za 156icu i nije ga mogao pročitat...
« Zadnja izmjena: 14-12-2011, 20:13:55 od yedwy »

Offline GATO

• Starosjedioc
    • Zagreb Cityyy
« Odgovori #53 u: 15-12-2011, 08:09:42 »
Ne nije moguće jer nećeš u tom drugom ključu imat ampulu za imobiliser, moći ćeš otvorit vrata, ako zamjeniš centralu zaključavanja i alrma sa nekim aftermarketom možeš i njih čak imat ali nećeš moć UPALIT AUTO jer će ti kad staviš u bravu ključ bez ampule samo pokazat lampicu ključa i gotovo, ne otvaraju se injektori i nema paljenja...

Shvaćaš nije problem MEHANIČKI dio ključa/brave, možeš je i rastavit i napravit da je okreneš čačkalicom, problem je da je ampulu NEMOGUĆE kopirati ako ima roto code sistem, tj. bar je bilo nemoguće dal je nekome uspjelo - neznam, možda sad ima al do prije 2g nije bilo nikoga u zg ko je mogao kopirat 156/147 code i novije a u BMBu sam ljetos radio ključ za 156icu i nije ga mogao pročitat...
:metak :o000: sta preporucas sta napraviti :?: :ok:

Offline yedwy

• Ovisnik o alfistima
  • Ford C-Max 1.8 duratec
    • Sesvete Zagreb
« Odgovori #54 u: 15-12-2011, 16:22:51 »
Iskreno? Stisni zube i naruči si novi ključ prek ovlaštenog servisa, skupo je al je jedino kaj garantira da ćeš imat funkcionalni novi ključ sve ostalo su ti lutrije, ak neko zna ključara da može napravit kod za 156/147 i novije nek ti posta, ja neznam takvoga...
« Zadnja izmjena: 15-12-2011, 16:23:25 od yedwy »

Offline alfa16v

• Sa stažom
    • zaprešić
« Odgovori #55 u: 16-12-2011, 09:43:38 »
tko ti je rekao da nema u zg za skopirat ampulu za imoblilizator......ima na tržnici u španskom,meni su kopirali ključ sa imobilizatorom  za 156 mjeta 2003,imaju i za one prije i poslije,samo moraš doći do njih sa autom......i sve radi kak treba,otključavaš auto i pališ i gasi lampicu ok coda.....niošta drugo ti netreba

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #56 u: 16-12-2011, 10:00:00 »
....ja sam prije dvije godine bio kod njih i kod masu drugih, svi su mi rekli da nemogu kopirat kod, jbg sad neznam, uglavnom ja sam na kraju naručio novi ključ u ovlaštenom 
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline Reno

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #57 u: 16-12-2011, 10:08:44 »
sve ti je isplativije od novog kljuca  :craz,sta ti nije jednostavnije uzet daljinsko za 200kn preko njuskala jos si izaberes sa znakicem od alfe moze skakavac ili obicni kljuc kako ti vise pase,neka ti netko to spoji,ja sam sebi uzeo daljinsko privjesak u obliku kljuca od bmw-a znaci to je samo privjesak iz svog kljuca izvadis narezani dio i kod otvoris novo daljinsko u njega ubacis kod i na svom starom kljucu probusis malu rupicu i stavis ga u taj privjesak i zasarafis ima mjesta taman da gurnes kljuc od 147-ce unutra. neznam jel sam dobro objasnio al valjda kuzite sta ocu rec,to je sve izvedivo ja sam sebi to poceo radit i taman sam zamjenio 147-cu i nisam zavrsio pa je tako otislo novom vlasniku.

Offline bumbar 156

• Starosjedioc
  • AR 156 1.9 jtd SW AR Sprint
    • Luka
« Odgovori #58 u: 16-12-2011, 10:43:39 »
....kod mene je bila situacija da mi je jedan ključ pukao, drugi koji sam imao nije htio očitat kod nikako (svaki 18 put ) daljinsko i alarm je najnormalnije funkcioniralo
...rakije, rakije amo, jer utjehe nema u vodi...

Offline boris

• Član Alfa kluba 18
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147 Q
    • Rijeka
« Odgovori #59 u: 16-12-2011, 10:50:02 »
tko ti je rekao da nema u zg za skopirat ampulu za imoblilizator......ima na tržnici u španskom,meni su kopirali ključ sa imobilizatorom  za 156 mjeta 2003,imaju i za one prije i poslije,samo moraš doći do njih sa autom......i sve radi kak treba,otključavaš auto i pališ i gasi lampicu ok coda.....niošta drugo ti netreba

Jesi siguran da je to isti imobilizator i sistem kao na 147?
Bilo bi lijepo da jeste, ali sumnjam, vjerojatno je isti kao na 156 prije facelifta.