13-06-2026, 22:56:05

Autor Tema: Osvjetljenje interijera 145/6  (Posjeta: 29717 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
Odg: Osvjetljenje interijera 145/6
« Odgovori #30 u: 04-03-2007, 15:14:19 »
jedno pitanje imaju li u onim polugama od svjetla i brisaca sijalice ako imaju kako se to rastavlja jer kod mene ne svijetli  :mad: :mad:
automobil je alfa 146

Neke imaju osvjetljenje a neke nemaju (iako još nisam skužio je li kriterij po godištu, opremi...).

Uglavnom ako nemaš osvjetljenje ima negdje na forumu objašnjenje kako ubaciti diode u ručice.

JTD_Hunnter

• Gost
  • Trade Count: (0)
« Odgovori #31 u: 04-03-2007, 22:31:16 »
Jaoooo, hvala što ima još pacijenata na svijetu...osim mene, hehe...moram i ja malo pomijenjati tih lampica i mrak što ste sve ovo izveli, nakon servisa klime kreće se u elektrifikaciju Alfe...slabo mi svetle one na konzoli...

Offline reddevill

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #32 u: 04-03-2007, 22:33:18 »
jedno pitanje imaju li u onim polugama od svjetla i brisaca sijalice ako imaju kako se to rastavlja jer kod mene ne svijetli  :mad: :mad:
automobil je alfa 146
i kod mene je ta plastika prozirna ali mi ne svijetli
C2H5OH U KRVI/ THE VARIATOR GANG

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #33 u: 05-03-2007, 22:15:54 »
Eto promjenio sam ih sve, pa sad valjda bude mir dulje vrijeme  :da:

Da nije bilo uputa i pomoći ekipe koja je to već radila vjerovatno bi nešto potrgao ali ovako je sve ispralo OK.

Eto čak sam vidio i neke zanimljive stvari (npr na onom papirić gdje je airbag sam saznao i točan dan proizvodne svog auta, Utorak 22.09.1998  :)))), a i riješio sam jedan cvrčak :ok:

Nego zna li tko za što služi onaj dijagnostički konektor ispod tog tapecirunga, je li to samo za airbag ili  :?:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #34 u: 06-03-2007, 09:23:19 »
Eto promjenio sam ih sve, pa sad valjda bude mir dulje vrijeme  :da:

Da nije bilo uputa i pomoći ekipe koja je to već radila vjerovatno bi nešto potrgao ali ovako je sve ispralo OK.

Eto čak sam vidio i neke zanimljive stvari (npr na onom papirić gdje je airbag sam saznao i točan dan proizvodne svog auta, Utorak 22.09.1998  :)))), a i riješio sam jedan cvrčak :ok:

Nego zna li tko za što služi onaj dijagnostički konektor ispod tog tapecirunga, je li to samo za airbag ili  :?:

Samo za airbag, koliko ja znam...kada se upali lampica od airbega tamo ga se resetira...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #35 u: 06-03-2007, 10:36:47 »
Nego jel zna netko gdje ima za kupit tih crvenih kondoma za žaruljice  :))) :?:
znam da si zavrsio, al eto  :)))
vidla sam u Bauhausu (ZG) da ima nekakav lak transparentni bas za zaruljice. crveni, plavi, zeleni... sareni  :color: kosta nekakvih 20ak kuna, mala bocica s kistom.

Fiuman

• Gost
« Odgovori #36 u: 06-03-2007, 13:37:36 »
farbanje ne preporučam , a kod nas u ri ima baš tih lampica u boji ja sam sebi uzeo !!

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #37 u: 07-03-2007, 10:37:30 »
sinoc sam se isprepadala kad je crkla na komandnoj ploci ful desna lampica, za desni dio turcelera...
pa sam ju kvrcnula i proradila je  :)))

ali ocito mi ne gine skoro rastavljanje svega naprijed  :wal:
na svu srecu dolazi toplije vrijeme...

BigSaint

• Gost
« Odgovori #38 u: 07-03-2007, 10:39:48 »
sinoc sam se isprepadala kad je crkla na komandnoj ploci ful desna lampica, za desni dio turcelera...
pa sam ju kvrcnula i proradila je  :)))

ali ocito mi ne gine skoro rastavljanje svega naprijed  :wal:
na svu srecu dolazi toplije vrijeme...

Te ledice koje osvijetljavaju kontrolnu ploču nije teško promijeniti. Imaš svega dva ili tri šarafa koja su vidljiva i jo dva štifta na doljnjoj strani i sve ide van i to je to! :da:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #39 u: 07-03-2007, 10:44:32 »
to ti je normalno zato jer je auto tvrd,tako i kod mene se prekida lampica od kline za rihtanje temperature hlađenja pa je samo kvrcnem sa čekičem i proradi  :)))

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #40 u: 07-03-2007, 10:52:50 »
tak ja i prednju desnu maglenku i zadnje lijevo stop-svjetlo  :))) kvrcnem...ali sam njeznija, ja s nogom a ne s cekicem  :da:

nego...znam da mi fali seraf na tabli gornji lijevi. di da to kupim? kad cu vec poskidat sve dole, da ga metnem natrag.
pretpostavljam da je tabla spojena samo s konektorom? inace bih mogla napravit fini kurslus  :da: :mad:

ajmo ovako:

Projekt "Baba raskopava kontrolnu tablu"  :))) :wz

- di kupim ledice? chipoteka?
« Zadnja izmjena: 07-03-2007, 10:53:52 od AA-lfa »

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #41 u: 07-03-2007, 11:03:08 »
kod mene ima samo dva konektora i njih spukneš i to je to ,a za lampicu pogledaj na placu u Martićevoj kod Tokiča tam kod tebe  :ok:
ak ne nađeš tu lampicu za tastaturu javi se meni ja ti je poklonim  :ok:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #42 u: 07-03-2007, 11:14:50 »
u tokicu sam bila nekidan tam kod cibone i frajer reko da nemaju oni nist. ustvari sam trazila one lampice za sredinu, bez grla od 1.5-2 W.

a kad vec raskopavam, promijenila bi sve lampice. kaj kosta da kosta  :)))
uglavnom odlucila sam prvo tablu raskopat  :da: znaci u nju idu LE diode jel'tak  :?:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #43 u: 07-03-2007, 11:23:16 »
u tokicu sam bila nekidan tam kod cibone i frajer reko da nemaju oni nist. ustvari sam trazila one lampice za sredinu, bez grla od 1.5-2 W.

a kad vec raskopavam, promijenila bi sve lampice. kaj kosta da kosta  :)))
uglavnom odlucila sam prvo tablu raskopat  :da: znaci u nju idu LE diode jel'tak  :?:

u nju ti ide mala lampica bez grla i ima tanke žičice koje se zavinu i umetnu u tablu i jačine su 1,2w  :ok:
a led diode su ti za znakove kao:ručna,svijetlo,akumulator ili ulje i td... kužiš  :ok:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #44 u: 07-03-2007, 11:50:21 »
ovako izgleda lampica malo se slabije vidi al samo okvirno da znaš  :ok:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #45 u: 07-03-2007, 13:34:37 »
aaa kao one za bor lampice koje hoce crkavat  :clap:

Offline reddevill

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.6 TS , BMW E60
    • Njemacka - Stuttgart
« Odgovori #46 u: 07-03-2007, 21:28:52 »
aaa kao one za bor lampice koje hoce crkavat  :clap:
bravo  :hello: :hello:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #47 u: 19-03-2007, 15:25:12 »
Dakle...u subotu sam se bacila na posao i raskopala prednju konzolu. Ipak nije instrument-tabla prva nadrapala :)
uglavnom, detaljno sam poslikala pa budem ovih dana slozila PDF i metnula na forum.
Ako netko krece u kupnju zaruljica, one 2 na konzoli grijanja su 1.2 W a u pepeljari je od 2 W.
Ta u pepeljari je kod mene bila obicna prozirna s navucenim onim zelenim kurtoncicem (to sam vidla u TP autosportu da ima za kupit). Kako sam ja imala samo te lampice od 1.2 W onda sam i nju stavila u pepeljaru.
Mda, za promjenu lampice u pepeljari ne treba raskopavati sve nego samo taj dio.
Slike stizu uskoro  :))) svijetli mi ko u kupleraju unutra  :hap:

jos samo zelenu od sata (digitalni, za vrijeme  :))))

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #48 u: 06-09-2007, 09:50:27 »
Tema: lampice instrument table  :wal:

daklem, odavno mi je crkla ona kod temperature motora. jučer je definitivno krepala i ona meni najbitnija - ispod obrtomjera, ii to visokih okretaja.
Koliko treba vremenski za skinut i raskopat cijelu tablu?
budem skinula Boxerova uputstva... i koje točno žaruljice idu? one ubodne, bez grla - 1,2 ili 2 W ?
imam namjeru stavit crvene  :hap:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #49 u: 06-09-2007, 11:01:16 »
Tema: lampice instrument table  :wal:

daklem, odavno mi je crkla ona kod temperature motora. jučer je definitivno krepala i ona meni najbitnija - ispod obrtomjera, ii to visokih okretaja.
Koliko treba vremenski za skinut i raskopat cijelu tablu?
budem skinula Boxerova uputstva... i koje točno žaruljice idu? one ubodne, bez grla - 1,2 ili 2 W ?
imam namjeru stavit crvene  :hap:

Nije komplicirano, odšarafiš ona dva šarafa koji se vide, onda onaj plastični okvir stisneš dolje prema volanu i izvučeš van, i onda ima valjda još 3 šarafa koji drže instrumente.
Kad to sve odšarafiš izvučeš instrumente van i te žaruljice su ti u narančastim grlima koja okreneš i izvadiš van. Grla su takva (bar kod mene) da u njih možeš upiknuti nove ubodne žaruljive (1,2 ili 2w svejedno, zavisi koje nađeš i koliko jako želiš da ti svijetle), i kad već mijenjaš promjeni ih naravno sve, eto...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #50 u: 06-09-2007, 11:21:09 »

Nije komplicirano, odšarafiš ona dva šarafa koji se vide, onda onaj plastični okvir stisneš dolje prema volanu i izvučeš van, i onda ima valjda još 3 šarafa koji drže instrumente.
Kad to sve odšarafiš izvučeš instrumente van i te žaruljice su ti u narančastim grlima koja okreneš i izvadiš van. Grla su takva (bar kod mene) da u njih možeš upiknuti nove ubodne žaruljive (1,2 ili 2w svejedno, zavisi koje nađeš i koliko jako želiš da ti svijetle), i kad već mijenjaš promjeni ih naravno sve, eto...

ovaj dio s rastavljanjem me ne muči, u Boxerovim uputstvima se fino sve vidi, hvala  :ok:
e sad, vjerojatno cu kupiti i 1.2 i 2 W jer cu vidjet koje su tek kad to sve rascopam (u subotu :rolll:) pa da ne usfali.
da, promijenit cu ih sve.

pitanje: obzirom da nemam airbag, da li ipak trebam odspajati akumulator  :?:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #51 u: 06-09-2007, 11:25:47 »
i jos jedno: jesu li te zaruljice u originalu prozirne ili zelene  :?: :?:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #52 u: 06-09-2007, 12:27:23 »
i jos jedno: jesu li te zaruljice u originalu prozirne ili zelene  :?: :?:

Ja sam ih sve mijenjao, u originalu su prozirne, zeleni su filtri, mislim da trebaju one najmanje ubodne 1,5W

Imaš istu takvu u pepeljari, pa vidi koja je...znam da su sve iste jer sam mijenjao i u kompletu i one od središnje konzole i od table...

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #53 u: 06-09-2007, 12:29:05 »
Ja sam ih sve mijenjao, u originalu su prozirne, zeleni su filtri, mislim da trebaju one najmanje ubodne 1,5W

Imaš istu takvu u pepeljari, pa vidi koja je...znam da su sve iste jer sam mijenjao i u kompletu i one od središnje konzole i od table...

u pepeljari je bila 2 W prozirna sa zelenim kurtončićem
u ostatku središnje konzole 1.2 W zelene
 :?:

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #54 u: 06-09-2007, 12:31:58 »
u pepeljari je bila 2 W prozirna sa zelenim kurtončićem
u ostatku središnje konzole 1.2 W zelene
 :?:

Ma imala je i moja u pepeljari zeleni kurtončić, ali ove na tabli i središnjoj konzoli bome nisu, pa filtri su zeleni, prozirne su i sve svijeltli zeleno...

E sad biraj koje ćeš stavit, ja bi na tablu stavio slabije nego u pepeljari, ja sam i u pepeljaru finuo ovu od 1,5w

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #55 u: 06-09-2007, 12:33:25 »
Ma imala je i moja u pepeljari zeleni kurtončić, ali ove na tabli i središnjoj konzoli bome nisu, pa filtri su zeleni, prozirne su i sve svijeltli zeleno...

E sad biraj koje ćeš stavit, ja bi na tablu stavio slabije nego u pepeljari, ja sam i u pepeljaru finuo ovu od 1,5w

eeee, za te filtre jos razmisljam kak da ih se rijesim. ne daju se sastrugat dolje s nožićem  :)))
a jel u intrument tabli ih isto ima? ili su lampice zelene?

JTD_Hunnter

• Gost
« Odgovori #56 u: 06-09-2007, 12:37:57 »
eeee, za te filtre jos razmisljam kak da ih se rijesim. ne daju se sastrugat dolje s nožićem  :)))
a jel u intrument tabli ih isto ima? ili su lampice zelene?

Prozirne su lampice u instrument tabli, filtri su zeleni, hebiga, ma da je to po meni riješivo, na način da filtre mijenjaš sa tankim plexiglassom...jer mislim da je to u biti jedna ploha, ili se varam :?:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #57 u: 06-09-2007, 12:42:52 »
Prozirne su lampice u instrument tabli, filtri su zeleni, hebiga, ma da je to po meni riješivo, na način da filtre mijenjaš sa tankim plexiglassom...jer mislim da je to u biti jedna ploha, ili se varam :?:

kod mene na središnjoj konzoli tam di su komande od grijanja nije tabla u 1 komadu, nego su prozirni dijelovi kroz koje ide svjetlo kao prevučeni nečim zelenim  :rolll:
probala sam strugat s nožićem, ne ide dolje. morat ću nabavit neku s otpada tu tablu, pa probat jel se da s nekim otapalom to riješit...
onda, jel treba odspajat akumulator  :?:

Boxer

• Gost
« Odgovori #58 u: 06-09-2007, 12:58:42 »
Ja nikad nisam odspajal akumulator  :ne2: :ne2:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #59 u: 06-09-2007, 13:00:43 »