13-06-2026, 01:15:51

Autor Tema: Povratak Giulie  (Posjeta: 374020 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gwrg

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • 156 2,4jtd sp
    • Široki Brijeg
Odg: Povratak Giulie
« Odgovori #420 u: 18-09-2011, 09:56:46 »
I,i,i,i...???????????????
Sta jos kaze?????
Zivo me interesuje/Pa.zar je takvo stanje da zele da predju po VW palicu?? :000: :000:

trenutno nije bajno ni u Fiatu, oni gledaju samo brojke, a vjerovatno misle da bolje bogu zaraditi na jeepu nego na alfi, ovo već smiješno postaje, dva modela će na kraju imati u ponudi.
don`t worry, be happy :)

Offline kinggo

• Trade Count: (+1)
  • Starosjedioc
  • 147 2.0 TS
    • ZG Dumovec
« Odgovori #421 u: 18-09-2011, 10:11:06 »
ma cemu nervoza? Pa danas i tako vise nema proizvodjaca automibila. Svi su samo sastavljaci dijelova i komponenti kaj im napravi netko drugi. Sve isti drek. :rolll:
... a htio sam crnu...

Offline ST-alfija

• Koordinator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • junior,alfetta,147,crosswagon,ducati.
    • Split
« Odgovori #422 u: 18-09-2011, 11:22:44 »
ma cemu nervoza? Pa danas i tako vise nema proizvodjaca automibila. Svi su samo sastavljaci dijelova i komponenti kaj im napravi netko drugi. Sve isti drek. :rolll:
:clap2: :ok: to ti je to n a žalost malobrojnih ljubitelja alfi-lova i plitki porivi vrtu svit u danšnje vrime  :mad: :wal: :sad: :puke:
ALFA je ALFA i omega svega cega.

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #423 u: 18-09-2011, 11:40:57 »
iznutra super, al izvana katastrofa, ps nekoliko auta, bocna linija od 166, zadnji kraj seat exeo, prednji kraj kombinacija giuliette i mita.
........

Offline Isus

• Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #424 u: 18-09-2011, 11:50:39 »
previše podsjeća na audi od iza... ne kužim šta su sad počeli s kopiranjem njemaca, giulietta ista astra a ovo isti A4/A6

i Mito i Giulietta dizjan je još iz doba fiatove suradnje s GMom, zajedno se razvijala platforma i dizajn s time da je opelu bolje upsio na astri nego alfi na giulietti.
Kockasti auto, najbolji auto.

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #425 u: 18-09-2011, 16:21:06 »
Puno toga je rekao i uglavnom negativno po stanje u AR...planovi za novi V6 sa turbom stoje vec godinama na stolu, nista...od 2000 godine su gurali povrat rwd pa nista, jedino sta je odobreno su maloserijske stvari tipa 8C i sad to isto sa 4C. Tvrdi da VW obecava povrat na trkalista i usvajanje rwd za pojedine modele u roku od 5g.

Ljudi tamo ne gledaju VW kako gledaju ljudi ovdje na forumu, VW znaci kapital ali i pridrzavanje nekih regula...on se boji (a i ja) da bi na kraju netko sa istoka mogao uletiti, ali ne japanci...
Jedan moj drug iz Podgorice inace veliki Alfista je jednom prilikom rekao:Ljudi,da mi drzimo ove nase Alfe,da ih odrzavamo i to,jer ovo kako je krenulo nema vise Alfe. :kosa: :henker:
A,sto je najgore od svega,potpuno je u pravu.Ja sam jos davno rekao,bolje da kupi VW ako ce da ulaze i da napravi nesto.Pod Fiatom evo nikako.I tu 8c su sfuserisali.Sklepali su je od djelova Masera i Ferarija,a pritom nisu doveli te iste djelove u dobru cjelinu,nego napravili prelijep auto,sa extra zvukom i to je to.
Ne znam.Kad razmisljam o tome iznerviram se.Vidjeh prije neku noc 156 GTA,ima jedna crvena kod nas,pa to je ljudi ludilo od kola,prava Alfa,V6...ma top.Sve ove je gluparija. :wal:
Alfa je poznata kao pionir u mnogo cemu,a sada kaska za drugima i to lose kaska.
Unistili su jednu Lanciju,sta mislite sta ce biti sa Alfom? :henker: :henker: :henker:
Cuore Sportivo

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #426 u: 18-09-2011, 18:29:37 »
i Mito i Giulietta dizjan je još iz doba fiatove suradnje s GMom, zajedno se razvijala platforma i dizajn s time da je opelu bolje upsio na astri nego alfi na giulietti.

To vrijedi samo za mito.

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #427 u: 18-09-2011, 18:43:34 »
Mislim da se varas, dizajnom slice ko jaje jajetu, i nutra su slicne. Podnica je na giulietti na straznoj osovini drugacija, za nepred su slicne, siguran sam da alfa ima bolje vozne osobine jer je astra uzas ( vozio sam ju ).

Offline Mika

• Trade Count: (+6)
  • Ovisnik o alfistima
  • 159 SW 1.9 JTDm
    • Krapina
« Odgovori #428 u: 18-09-2011, 20:26:29 »
iznutra mi je Ok, izvana kak tak...
bočna linija od 156-ice...

Offline Isus

• Ovisnik o alfistima
  • 156
    • ZG Pešča
« Odgovori #429 u: 18-09-2011, 20:37:48 »
tjedan dana po gradu i izvan grada tri puta isao na put. Auto imao 3000km, nakon mene 5000  :hap:
bilo kakvo brze prolazenje zavoja je lutrija, nije mi se svidio indirektan volan koji se okrece ko na onim arkadama u igroanicama bez ikakvog osjecaja.

Offline gvija

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • tristac
    • Zagreb - Medvescak
« Odgovori #430 u: 18-09-2011, 20:46:46 »
aj jaj jaj, ovo mi ne zgleda nikak :rolll:
The Variator Gang
"Ich liebe dihtung."

Offline clubber

• Pripravnik
  • **
    • BIH
« Odgovori #431 u: 18-09-2011, 22:11:47 »
Ako izuzmemo podvijanje repa, kad bi VW kupio Alfu, te zgražanje nas koji Alfu volimo zbog italijanskog štiha, mislim da bi VW napravio daleko bolji posao od FIAT-a:

- VW (čitaj vlasnik Porsche) vodi odličnu politiku diversifikovanja brendova, mnogo bolju nego FIAT - svaki brend je odličan tamo gdje je usmjeren - VW i Škoda na klasiku i jednostavnost, Audi na luksuz, Porsche na sport, Bentley na eksluzivnost, itd.

- jedino je Seat podbacio, jer je to brend koji nikad nije povezivan sa sportom, nema naslijeđe, nema ništa, a oni su pokušali da naprave rivala Alfi. Mislim da bi Švabe dobro investirale u Alfu i da joj ne bi oduzeli ništa od imidža, čak ga poboljšali, te da ne bi štedili ni centa čak i da razviju novu platformu samo za alfu

Jedino, zaista ne znam kako bih svario podatak o TSI ili TDI motoru u Alfi - možda i nije loše na papiru, ali psihički bi me ubilo

33QO

• Gost
« Odgovori #432 u: 18-09-2011, 22:41:09 »
Ako izuzmemo podvijanje repa, kad bi VW kupio Alfu, te zgražanje nas koji Alfu volimo zbog italijanskog štiha, mislim da bi VW napravio daleko bolji posao od FIAT-a:

- VW (čitaj vlasnik Porsche) vodi odličnu politiku diversifikovanja brendova, mnogo bolju nego FIAT - svaki brend je odličan tamo gdje je usmjeren - VW i Škoda na klasiku i jednostavnost, Audi na luksuz, Porsche na sport, Bentley na eksluzivnost, itd.

- jedino je Seat podbacio, jer je to brend koji nikad nije povezivan sa sportom, nema naslijeđe, nema ništa, a oni su pokušali da naprave rivala Alfi. Mislim da bi Švabe dobro investirale u Alfu i da joj ne bi oduzeli ništa od imidža, čak ga poboljšali, te da ne bi štedili ni centa čak i da razviju novu platformu samo za alfu

Jedino, zaista ne znam kako bih svario podatak o TSI ili TDI motoru u Alfi - možda i nije loše na papiru, ali psihički bi me ubilo

Mudro zboriš!  :rolll: :craz

Offline tool75

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • RI
« Odgovori #433 u: 18-09-2011, 23:11:33 »
Mislim da se varas, dizajnom slice ko jaje jajetu, i nutra su slicne. Podnica je na giulietti na straznoj osovini drugacija, za nepred su slicne, siguran sam da alfa ima bolje vozne osobine jer je astra uzas ( vozio sam ju ).

Astra je jedno 200-300 kg teži auto i veći. Skroz drugačiji ovjes imaju i mostove na koje se vezuju vilice i prednji i zadnji. Krakovi šasije i mulde su skroz drugačije. Službeno giulietta je modificirani bravo koji je pak nastao na stilu. A stilo nema veze s gm-om.

Offline clubber

• Pripravnik
  • **
    • BIH
« Odgovori #434 u: 18-09-2011, 23:16:25 »
Astra je jedno 200-300 kg teži auto i veći. Skroz drugačiji ovjes imaju i mostove na koje se vezuju vilice i prednji i zadnji. Krakovi šasije i mulde su skroz drugačije. Službeno giulietta je modificirani bravo koji je pak nastao na stilu. A stilo nema veze s gm-om.

Opel Astra - GM Delta platforma

Giulietta - FIAT C-EVO platforma (evolucija C-pl. na kojoj su Stilo, Delta i novi Bravo)

Offline darkoqv

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 145 QV
    • Crna Gora,Sutomore
« Odgovori #435 u: 19-09-2011, 00:39:11 »

Slazem se sa Orom.U potpunosti.Licno sam ponosan na moj 16v TS.I kad je o dizelu rijec za jtd-bilo koji moze se samo reci  :care.
Sad,da vidim TDI na pozadini Alfinog bilo kojeg modela bi mi bio shit teski,ali ipak treba razgraniciti.Postojanje ili ne.Mislim da je dotle doslo. :blabla
Cuore Sportivo

Offline Nowa

• Starosjedioc
    • Celinac(BiH)
« Odgovori #436 u: 19-09-2011, 21:13:54 »
Slazem se sa Orom.U potpunosti.Licno sam ponosan na moj 16v TS.I kad je o dizelu rijec za jtd-bilo koji moze se samo reci  :care.
Sad,da vidim TDI na pozadini Alfinog bilo kojeg modela bi mi bio shit teski,ali ipak treba razgraniciti.Postojanje ili ne.Mislim da je dotle doslo. :blabla :rol:
tdi je zadrzano radi marketinga i kod vw je CR ubrizgavanje u a6 3.0 sa 300 ks dizlo ,kod alfi ne bi pisalo tdi vec TDIm

Offline LOŠA

• Trade Count: (+22)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Brera 2.0 JTDM
    • BJELOVAR
« Odgovori #437 u: 15-10-2011, 20:57:24 »
Kad neće Alfa, onda to napravi BMW.

Gledam novu trojku, i sjetio sam se da sam negdje već vidio tako nešto :hap:

33QO

• Gost
« Odgovori #438 u: 16-10-2011, 04:11:08 »
Dabogda takva bila i bmw joj bio uzor, odma stan na hipoteku dajem  :hehe: :hehe:

Offline KA2001MR

• Ovisnik o alfistima
    • Duga Resa
« Odgovori #439 u: 16-10-2011, 04:23:39 »
uopce mi se ne svida taj bmw, nekak mi je nedorecen
........

33QO

• Gost
« Odgovori #440 u: 16-10-2011, 04:39:33 »
uopce mi se ne svida taj bmw, nekak mi je nedorecen

bolje nedorečen nego buljav  :hehe:

hrga

• Gost
« Odgovori #441 u: 16-10-2011, 06:25:35 »
Bilo je nekih stvarno dobrih rendera za Giuliju. Meni je nova 3 super, ali Alfa bi ipak treba biti drugačija, kak je neko reko, BMW je malo nedorečen.

Nije mi jasno kak toliko razvlače razvoj Giulije, navodno su već tri puta mijenjali dizajn. OK, promijeniš jednom, ali tri puta? I to taljani kojima bi dizajn trebo biti jedna od prednosti.

Offline Mafia

• Pripravnik
  • **
  • 156 sw 1.9jtd
    • Zaprešić
« Odgovori #442 u: 16-10-2011, 09:28:30 »
Bilo je nekih stvarno dobrih rendera za Giuliju. Meni je nova 3 super, ali Alfa bi ipak treba biti drugačija, kak je neko reko, BMW je malo nedorečen.

Nije mi jasno kak toliko razvlače razvoj Giulije, navodno su već tri puta mijenjali dizajn. OK, promijeniš jednom, ali tri puta? I to taljani kojima bi dizajn trebo biti jedna od prednosti.

Izgleda kao da su izgubili svu inspiraciju,pa prije su izbacivali modele sam tak :mad: :wal:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #443 u: 16-10-2011, 10:14:41 »

To je stari problem kod Alfe.

BMW izmjeni par linija na auti, pukne nove farove i to je novi model.
Taman toliko da se kuži da je novi model, a prodaja starog modela ide dobro do zadnjeg dana.

Alfa uviek radi novi model iz početka, nova šasija, nova motorizacija, potpuno novi dizajn, i onda se događa to što se događa.
Da su recimo napravili redizajn 159 (samo da su puknuli nove farove, kao na ovom renenderu gore) prodaja bi još išla solidno, a ovako je praktički obustavljna.

hrga

• Gost
« Odgovori #444 u: 16-10-2011, 10:42:47 »
Paaaaa ... 159 bi trebala na laganu dijetu prije nego postane novi model, ali i to se moglo.
Stvarno je žalosno da nisu mogli ubaciti facelift ko svi drugi proizvođači. Malo detalja sa 8C, malo LED lampi naprijed i otraga, dodaš nešto opreme i eto modela ... barem dok ne dođe Giulia.

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #445 u: 16-10-2011, 11:14:45 »
Paaaaa ... 159 bi trebala na laganu dijetu prije nego postane novi model, ali i to se moglo.
Stvarno je žalosno da nisu mogli ubaciti facelift ko svi drugi proizvođači. Malo detalja sa 8C, malo LED lampi naprijed i otraga, dodaš nešto opreme i eto modela ... barem dok ne dođe Giulia.

2007 je 2.4 JTDM pojačan na 210ks
2008 su sve 159 olakšane za 45 Kg, osvježen je interijer, na 3.2 JTS je izbačen Q4
2009 na 2010 su počeli izbacivati Opel 1.8 MPI i Holden 1.9/2.2/3.2 JTS motore
2009 na 2010 su ubacili 1.75 TBi (nažalost samo oslabljenu 200ks verziju) i 2.0 JTDM 136 i 170ks, i još su nešto olakšane

Tako da su verzije od 2009/2010 bile dosta lakše, manje su trošile, bolje su išle...
Ali s obzirom da nije napravljen vanjski redizajn, sve to je ostalo neprimjećeno i ljudi su prestali kupovati 159-tke.

Kiro

• Gost
« Odgovori #446 u: 16-10-2011, 11:15:46 »
Meni 159 i nije nešto, previše izgleda mišičavo, a iznutra ko švaba neki..Lijepa je al treba potpuno novi izgled i karizmu..

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #447 u: 16-10-2011, 11:18:19 »
Meni 159 i nije nešto, previše izgleda mišičavo, a iznutra ko švaba neki..Lijepa je al treba potpuno novi izgled i karizmu..

Taj auto je i konstruiran sa ciljem da direktno konkurira švabama.

Upravo zato je i izgubila onaj talijanski štih koji je imala 156-ica.

33QO

• Gost
« Odgovori #448 u: 16-10-2011, 16:12:28 »

Sa tim "švabom" sam ponovo zavolio alfu  :rolll:

Offline LOŠA

• Ovisnik o alfistima
    • BJELOVAR
« Odgovori #449 u: 16-10-2011, 17:31:12 »
Sa tim "švabom" sam ponovo zavolio alfu  :rolll:
Samo sto u 99 posto slucajeva onaj tko zeli da mu auto bude ko svabo i kupi svabu.

I samo sto (iako ima nekih kvaliteta) 159 ipak nije u istom rangu kao svabo (citaj BMW).