0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zagreb-zadar po staroj cesti, preko Velebita, zesce ganjanje (piquet i Mareo ispred mene )) ) dakle stalno na 4.5-6 krpm - potrosnja 9.5 litara/100kmsad mi vise nis nije jasno :
zanima me ako neko zna slucajno za motor 1.4 t.s. kad najmanje trosi pri koliko okretaja* : hvala :rolll:
Ma ja te malo cimam da me ne shvatiš ozbiljno
mirko ha ha ha za 0 okretaja )) znaci da skratim treba drzati od 2000-2500 okretaja bez obzira u kojoj si brzini? :
Svi mi možemo lupat po blokadi... al moj komentar nakon 5 god vožnje 1.4 TS-a je od 7,0 do 10,00 litara! I JTD hvala, al zbog par litara više )) nebi se mjenjao...
evo da i ja svoju boxericu pohvalim, prvih 235km dobar dio otvorene ceste - 18,9 litara natiskao, (prosjek 9l)s time da sam prvi put sjedio iza boxer motora... sad sam napravio 430km i ostalo je oko pola zadnje crte... uskoro cu tankat punog pa cemo vidjet rezultat...
Citat: Dule - 05-06-2007, 11:48:49evo da i ja svoju boxericu pohvalim, prvih 235km dobar dio otvorene ceste - 18,9 litara natiskao, (prosjek 9l)s time da sam prvi put sjedio iza boxer motora... sad sam napravio 430km i ostalo je oko pola zadnje crte... uskoro cu tankat punog pa cemo vidjet rezultat...ne vjeruj cajgeru kad je na donjoj četvrtini rezervoara... laže gad
U krivini zbog centrifugalne sile gorivo ide u kontra stranu od krivine, što je rezervar ravniji na dnu i širi to je problem izraženiji jer je usis goriva na sredini. Tako možeš zeznuti pumpu od benzine jer ona ne smije raditi na suho. Nalij gorivo ili pripazi u krivini kada je na rezervi.