13-06-2026, 00:08:26

Autor Tema: Varijator faze (općenito svi modeli)  (Posjeta: 39672 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivanov

• Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • Spol: Muški
  • AR 156 1.8ts & AR 159 1.9 8v
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
Odg: Varijator faze (općenito svi modeli)
« Odgovori #120 u: 28-01-2018, 17:00:21 »
Zezao me motor na 2100 obrtaja zbog doticnog varijatora. Na 2100 bi trzao motor a na ostalim obrtajima bez problema. Danas sam se vozio sa iskljucenim solenoidom i auto ne cuka. Kad ga ponovo ukljucim opet krene cukanje. Koliko kosta reparacija i gdje je najbolje servisirat. Dakle lagano dodam gas i obrtaji rastu do 2100rpm pa na sekundu lagano padnu na 1900rpm motor u tom trenu promjeni zvuk pa tek onda ide dalje bez problema. Ako se vozim na 2100 auto trokira. ocito sabija i vraca unutar varijatora. I kad svaki put resetiram ecu varijator mi sjebe cijelu mapu i opet zajebava. Necu kupovat novi vec stari reparirat. Pitanje je ko to radi tu u ZG a da nemoram bogu iza nogu. Kad iskljucim solenoid motor je ko beba i pratio sam parametre i sve je ok osim sto izbaci gresku za njega. Kad ga ukljucim onda izbaci posve drugu gresku faza 1 nesto p1173. Kad ga iskljucim ta se greska ne pojavljuje al se pojavi da je iskljucen. Ma je... ja njemu sve...
« Zadnja izmjena: 28-01-2018, 17:13:05 od Ivanov »

Offline Ivanov

• Sa stažom
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
« Odgovori #121 u: 28-01-2018, 17:21:01 »
I da, ne treba mi nitko reci pogledaj ovo ono jer je sve novo kupljeno i stavljeno na motor( senzor temp, lambda sonda, tri mafa sam promjenio, senzor bregaste) Svi senzori su novi i bubine i kablovi i NGK je, dakle sve novo. Trazio sam di pusta falš zrak bas nigdje. Cistio sam gorivo, pumpa ne gubi pritisak, injektori ne pisaju i isto su cisceni. Cak sam pumpu rastavio i ocistio posto su budale stavile filter u pumpu goriva. Popizdio jer su me neki uvjeravali da varijator nemoze te probleme radit osim da promjeni zvuk.  Ma radi sranje i to veliko... Meni to radi ocito jer je sve novo i polugeneralka radena... Dakle doticni zakrene pa vrati i tako u krug... Svaki put kad resetiram mapu ecu krivo nauci i auto losije radi... Al koja milina, danas sam se bez njega vozio i auto je ko beba... Jebeni solenoid  je bio iskljucen i dok sam se vozio brzo i sporo i na 2100rpm nista se cudno nije desavalo... Ne puca na auspuh niti ne trza. Napokon sam si skratio muke... Cak se ni doticna greska p1173 nije pojavila osim da je iskljucen solenoid. Inace je uvijek bila tu. Mislim si fals zrak da zbog njega i niceg drugog... Gospodin doticni radi velike probleme na niskim obrtajima... Slabije su perfomanse ijako se cuo samo par sekundi nego sto upalim auto... Isto tako obrtaji malcice variraju do 2100rpm na bilo kojoj brojci i isto tako ler gas zajebava skupa sa cijelom mapom zbog doticnog. U glavnom radi sranje.
« Zadnja izmjena: 28-01-2018, 17:30:29 od Ivanov »

Offline dpodor12

• Pripravnik
  • **
    • POPOVAC
« Odgovori #122 u: 28-01-2018, 19:42:59 »
Mislim da je u pitanju faza. Ne za zub, nego samo koji stupanj.
 Istina je da kod dotrajalog varijatora nema ovih simptoma koji su se kod tebe pojavili. Vozio sam sa varijatorom koji se stalno čuo i nije cukao.
Predlažem da odeš do Seba.
dp

Offline Ivanov

• Sa stažom
    • Zagreb
    • NA-VI Objekti
« Odgovori #123 u: 28-01-2018, 19:50:10 »
Poslao sam mu poruku da dogovorimo termin za reparaciju a u fazu ce ga stavit nakon reparacije.

Offline dpodor12

• Pripravnik
  • **
    • POPOVAC
« Odgovori #124 u: 12-05-2023, 15:58:51 »
Molim pomoć stručnjaka za varijator!
Zašto se čuje tek kad se uključi i cijelo vrijeme dok je uključen?
Kad je isključen i pri paljenju se ne čuje.
 Imam problem sa 1.6 ts 88kW.
Motor je osvježen, glava uređena. Pali i radi kao sat. Međutim, zvuk varijatora se javlja čim se on uključi na oko 1800 obrtaja i prestaje kad se isključi. Ne čuje se pri paljenju ni vruć ni hladan. pritisak ulja u glavi na vruć motor oko 2,5.
pokušao sam sa 4 varijatora , tri seta podizača, zamijenio glavu i opet isto.
Šta dalje da gledam?
Hvala!
« Zadnja izmjena: 14-05-2023, 07:45:03 od dpodor12 »
dp