bilo je šljake u zadnjih par dana po

. ( slikovna izvješća kad pronađem kabel za fotić)
Prvo uz pomoć superfly-a

( tko veli da sekta ne voli FIAT alfe

: ) zamijenjena lijeva unutarnja manžeta, gdje smo se najebali ko konji. Gedora za maticu poluosovine nije pasala ( košuljica je bila predebela) stoga smo odlučili rastaviti pol ovjesa

.
Skinuti šarafe s amortizera je bilo relativno lagano, kao i šaraf sa stege kugle, no kugla se nije htjela maknuti, tako se alat množio kao i kočijaški riječnik. Nakon jedno 45 minuta uspjeli smo napokon i skinut kuglu i preći na posao, samo da ustanovimo da su alfini ili Fiatovi inježenjeri u svojoj neprevidnoj genijalnosti odlučili, umjesto da narežu navoj u nosač polusovine samo zbušili rupe i stavili MATICE s druge strane držača.

.
Kako poluosovinu nismo uspjeli cijelu skinuti mijenjanje manžete kaj se inače radi na stolu obavljali smo na podu ispod

, homokinetički zatrpali s litijevom mašću i sve vratili na mjesto fala bogu da mso se sjetili staviti manžetu

, vraćanjepoluosovine nazad nije bilo tako teško kao skidanje, ubjeđivač je sredio kuglu, sve smo pritegnuli oprali ruke i otišli na cugu, ah da prije cuge smo i izmjerili kompresiju. prvi i četvrti između 14.5 i 15bara drugi i treći između 12.5 i 13 bara.
drugo skinute i počišćene sviječiće pri cemu sam ustanovio da su mi se mala 4 og i glavna 1og cilindra okupale u ulju

jer je jasno dihtung dekla na rupi za svjećicu propiskio, nadam se da sam to sad riješio uz pomoć diht mase.
i treće jučer proveo dobra 4 sata oko i ispod alfe, s ciljem da napokon ( do kupnje novog) rijesim problem curenja kartera.
Prvo je dilo dizanje alfa u neravnom dvorištu koje ima još djelove betona a ostalo je zemlja i nije tak zabavno, prvo ispustio ulje i i onda čekao dobrih sat-sat i pol da napokon iscuri svo ulje, što nikako nije htjelo. Usput iskoristio prigodu za pregled aspuha i ustanovio da je "Uradi sam" držač prijašnjeg vlasnika od komada žice

otišao u vječna lovišta, 000o:, nakon silnog celkanja i odmascivanja kartera po miljijunti puta ulje još uvijek nije svo iskapalo, a kako se mrak približavao, počeo sam s fazom dva radova, čep namazo s diht masom i zavrnuo ga u rupu od kartera. Zatim sam smiješao prvu količinu epoxidnog tekćeg metala i s njiem premazao cijeli zavoj kod auspuha i usput zasrao i auspuh pa sad kak to gori na auspuhu smrdi u tri čoška.
Kad smo taj dio obavili, prešlo se na dihtanje dijela oko čepa , iako milim da bi i diht masa to držala zu ne trebalo i tamo sam stavio tekućeg metala, na kraju sam potrošio cijelu tubu i još jednom premazao dio koji je kod auspuha, di je ris u karteru, jer je slampavo varen. Uz to sam ustanovio da imam par lijepih uspomena od ZG cesta,

čitaj pogrebao sam karter.
Ulje vratio u motor i ustanovio da mi je kroz tjedan dana iskapalo oko litre ulja ( 10w-40)

.

Nakon detaljne dekonatminacije, smo se cura i ja još našli s našim dragim

dok je bio na duznosti i sku s njiem se smrzavali ispred sheratona.
Kad je sve bilo gotovo još sam stavio karton ispod auta i vidim d apreko noci ni kap motornog ulja nije iskpala

ali mi zato ono kaj curi na getrbibi i dalje kaplje ali to je ulje od getribe.