meni bi trebala pomoc , jer sam mislio da n pokusam da napravim neku foru Day light na 159....koje bi se palilo odmah po plajenju auta...a ubacio bih i xenone, koje bih stavio da se pale automatski, jer ima onaj senzor za svijetlo.
ideja je sledeca...
kao sto znate, 159 ima far iz tri dijela, a u srednjem dijelu je sijalica za zmigavac, i za poziciju. E sad, ova za zmigavac je ovakva

i zauzima centralni dio fara...
dok je pozicija ovakva, i spusata se iz gornje dijela fara..

a citav dio izgleda ovako

ja sam mislio da nabavim nesto ovakvo...a moze se poruciti preko ebay-a

ovo su dual color led siajlice, koje imaju 30kom bijelih i 30kom zutih "lampica" i funkcionisu tako da kad se povezu kako treba, u momentu kad se pali zmigavac, bijele se gase (vec smo ih pominjali ranije)

i sad, ja bih ovako nesto, da ubacim na mjesto sijalice za zmigavac...povezao tako da se pale odmah po paljenju auta i da sluze kao day light...jer mislimda na onakvoj poziciji mogu davti dovoljno svjetlosti kao dnevno svijetlo
tacan opis ovih led siajlica je
Dual Color
Switch Back LEDs
30 White LEDs & 30 Amber LEDs
60 LEDs On Each Bulb
Fits 1157, 2357, 7528 Turn Signals
+
1 Pair 50w 60ohm Load Resistors
And Quick Connectors
(to prevent hyper flashing)
a evo i video snimak
Switchback dual color LED videoe sad, najjednostavnija varijanta bi bila da jenodstavno zamijenim mjesta zmigavcu i poziciji...al da li postoji toliko mala sijalica za zmigavac??? a da na mjesto zmigavca dodje neka jaca led sijalica koja bi mogla da se koristi kao dnevno svijetlo
ili ova varijanta koju ispisah gore...al onda moram da rijesim problem brzine zmigavaca i prijavljivanja greske, dok fabricke pozicije ne bih ni micao...ostavio bih ih negdje ispod haube neka svijetle