19-04-2026, 16:35:38

Autor Tema: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER  (Posjeta: 82185 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, SF1098S
    • ZG
Odg: Kupovina: Alfa GTV / SPIDER
« Odgovori #630 u: 17-01-2019, 13:56:29 »
Znam, ima i ova: https://www.index.hr/oglasi/alfa-romeo-gtv-v6-2-0-tb/oid/1408646, mada neke stvari u opisu malo čudno zvuče.

Problem je što ovo auto, ako ga uzmem, ide na Hvar, a tamo baš nemam povjerenja u lokalne meštre da mi prčkaju po V6 turbo. I TS će za ozbiljnije kvarove morati u ST.
Osim toga, Bussa već imam u 156-ici, jedan je dovoljan :-)

Ovoga bi netko malo trebao educirati o motoru da ne pise gluposti u opis oglasa

A ona Ts se zasigurno perfektno vozi sa ili ubijenim zadnjim amortizerima/(moguce i ovjesom) ili sa 3 vrece cementa u gepeku..

Sigurno je da je lakirana bila vjerojatno, a daljnje stanje treba vidjeti, cinjenica je da na svakoj ima sigurno posla i za raditi, ali za Ts je to sve puno dostupnije sto se mehanike tice..
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline dkrst

• Član Alfa Kluba 6
  • Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • 156 1.8TS (ex); 156 3.0V6; GTV V6 TB
    • Split
« Odgovori #631 u: 17-01-2019, 18:30:24 »
Sigurno je da je lakirana bila vjerojatno, a daljnje stanje treba vidjeti, cinjenica je da na svakoj ima sigurno posla i za raditi, ali za Ts je to sve puno dostupnije sto se mehanike tice..

To je nekako i moja misao vodilja. Potpuno mi je jasno što kupujem i planiram odmah uložiti u nju 7-8000 kuna, možda i više ako bude nužno, ali sa ciljem da nakon toga imam auto u tip-top stanju. Ajde, ovo tip-top zvuči malo pretjerano, ali da bude onoliko solidna koliko može biti auto te starosti i tog tipa. Svakako, sumnjam da V6 TB mogu za te novce dovesti u takvo stanje i da dugoročno nemam pre velikih briga, pogotovo jer će auto biti i uglavnom se voziti po otoku gdje baš i nemam na raspolaganju ozbiljne majstore.
Imam drugu alfu i motor za svaki dan i duža putovanja, ova bi bila predviđena za laganini uživanje i nebi radila više od 5-10tkm godišnje, ako i toliko.

Ono što me muči je moje ograničeno poznavanje mehanike na GTV, tj. nepoznavanje uopće, osim onoga što sam pročitao na ovom i drugim forumima (a pročitao sam jako puno, samo ne mislim da radi toga puno i znam), u kombinaciji s tim da auto nije registrirano i ne mogu ga odvesti na pregled kod mehaničara koji poznaje ova auta.
Na koje stvari da obratim pažnju ako idem pogledati auto? Svjestan sam da me čeka ulaganje i na to sam spreman, ali ne želim napraviti neku kardinalnu grešku radi koje bi bilo kakvo ulaganje izgubilo smisao.
Znam da je zadnji ovjes problematičan i skup, vidim da se često spominje zadnji most kao posebno problematičan dio. Postoji li način da provjerim ovo i druge eventualne kritične točke na licu mjesta, sa svojim vrlo ograničenim znanjem mehanike? Bilo kakav savjet mi zlata vrijedi.
Vrag odnia prišu...

Offline alfa146

• Na probi
  • *
    • dubrovnik
« Odgovori #632 u: 17-01-2019, 19:44:09 »
Bolje idi ovu pogledati

https://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-gtv-2.0v6-turbo-oglas-27409200

Djeluje puno urednija

Poslano sa mog Mate10 pro koristeći Tapatalk
Ova je moja.Nemam je predstavljenu na forumu  :redf:

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #633 u: 17-01-2019, 19:58:48 »
To je nekako i moja misao vodilja. Potpuno mi je jasno što kupujem i planiram odmah uložiti u nju 7-8000 kuna, možda i više ako bude nužno, ali sa ciljem da nakon toga imam auto u tip-top stanju. Ajde, ovo tip-top zvuči malo pretjerano, ali da bude onoliko solidna koliko može biti auto te starosti i tog tipa. Svakako, sumnjam da V6 TB mogu za te novce dovesti u takvo stanje i da dugoročno nemam pre velikih briga, pogotovo jer će auto biti i uglavnom se voziti po otoku gdje baš i nemam na raspolaganju ozbiljne majstore.
Imam drugu alfu i motor za svaki dan i duža putovanja, ova bi bila predviđena za laganini uživanje i nebi radila više od 5-10tkm godišnje, ako i toliko.

Ono što me muči je moje ograničeno poznavanje mehanike na GTV, tj. nepoznavanje uopće, osim onoga što sam pročitao na ovom i drugim forumima (a pročitao sam jako puno, samo ne mislim da radi toga puno i znam), u kombinaciji s tim da auto nije registrirano i ne mogu ga odvesti na pregled kod mehaničara koji poznaje ova auta.
Na koje stvari da obratim pažnju ako idem pogledati auto? Svjestan sam da me čeka ulaganje i na to sam spreman, ali ne želim napraviti neku kardinalnu grešku radi koje bi bilo kakvo ulaganje izgubilo smisao.
Znam da je zadnji ovjes problematičan i skup, vidim da se često spominje zadnji most kao posebno problematičan dio. Postoji li način da provjerim ovo i druge eventualne kritične točke na licu mjesta, sa svojim vrlo ograničenim znanjem mehanike? Bilo kakav savjet mi zlata vrijedi.

Sve se svodi koliko je tko picajzla i sta kome znaci dobro stanje ili tip top, nisu svima kriteriji isti, to navodim iz razloga sto mislim da 7-8000kn nece biti dovoljno bas sigurno niti za jednu koja se kupi, osim ako covjek ne ocekuje previse i nije picajzla, a gdje je onda sve dalje neki upgrade i slicno, cifra se lako popne taj cas

Pocevsi od velikog servisa za pocetak i jos nekih stvari, tu ode vec pola one navedene cifre, a nicega drugoga se dotaknulo nije, problemi i skupoca zadnjega mosta je nesto sto je malo prenapuhano, prije mozda bio problem ali danas ima dobrih opcija da to bude prihvatljiva cifra, ali naravno da to ne moze biti za 100€ rijeseno kao na nekim drugim "obicnim" autima

Vec polako postaje problem za neke dijelove, ovisno o motorizaciji, u buducnosti to moze biti samo gore, tako da i na to treba biti spreman, no ako ima volje nadje se i nacina

Treba dobro pregledati auto, cisto da se vidi generalno stanje, odlicne se na prodaju jako rijetko nadju, pa stoga financiske isplativosti treba odmah u pocetku izbaciti iz glave jer je potpuno sigurno da ce svaka pojest novaca vise nego ocekivano
moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline dkrst

• Član Alfa Kluba 6
  • Na probi
  • *
  • 156 1.8TS (ex); 156 3.0V6; GTV V6 TB
    • Split
« Odgovori #634 u: 18-01-2019, 12:12:48 »
Ova je moja.Nemam je predstavljenu na forumu  :redf:

Uf. Gledam je već desetak dana, svaki dan otvorim oglas bar 5-6 puta. Tvoju i onu sa bež sjedalima i hidropodizačima  :Crazy
Ali ne uklapa mi se u plan, ne mogu si priuštit još jedan V6 star 20+ godina. Mada me sve više svrbe prsti da prodam svoju 156icu i uzmem ovako nešto.
Vrag odnia prišu...

Offline alfa146

• Na probi
  • *
    • dubrovnik
« Odgovori #635 u: 18-01-2019, 14:12:57 »
Hehe,jednom Busso uvijek Busso. :Rock:
916 je budući klasik,svaka čast TS,ali nije on meni za taj auto  :craz.

Offline HrvojeP

• Na probi
  • *
    • Varaždin
916 GTV kao treći/četvrti auto
« Odgovori #636 u: 24-01-2019, 11:23:06 »
Pozdrav svima!

Razmišljam nabaviti GTV 3.0 kao auto za vikend vožnju po lijepom vremenu i možda dvije tri dulje ture godišnje. Zanima me kako auto podnosi stajanje u garaži 1.11 - 15.3. recimo. Naravno, palilo bi ga se jednom mjesečno i napravilo jedan krug ako je suho vrijeme.

Ima negdje kakav dobar vodič za kupovinu GTV-jke za pročitati?

Hvala!

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • ZG
« Odgovori #637 u: 24-01-2019, 12:08:50 »
Podnosi isto kao i svaki drugi auto koji spava zimski san

U ovoj sada temi gdje ti je prebacen post mozes procitati malo oko tih modela ili pitati jos sto ti nebude jasno
moja AR GTV 2.0 V6 TB

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: HrvojeP

Offline Big D

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • GTV 2.0 TS Grigio Chiaro
    • Čakovec
« Odgovori #638 u: 24-01-2019, 20:20:06 »
Ako se čovjek konačno odluči za prodaju, kupi pa da zajedno pičimo na GG ;-)

Offline HrvojeP

• Na probi
  • *
    • Varaždin
« Odgovori #639 u: 25-01-2019, 00:12:22 »
 Odlučil se, čekam samo da nabavi zamjenu za GTV :tooth
Trebalo bi biti u idućih mjesec-dva  :drive:
GG mi je već u kalendaru 20-22.6.

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Big D

Offline HrvojeP

• Na probi
  • *
    • Varaždin
« Odgovori #640 u: 31-01-2019, 14:07:25 »
Evo, dobio sam sad okvirnu cifru za 3.0L 2002. godište, 150tkm - 8500 EUR. Ne čini mi se malo, ali opet - ne mislim ni da je pretjerano za auto u dobrom stanju od drugog vlasnika koji ga vozi već 13 godina i kakvog sigurno neću naći u HR tak skoro.

Mišljenja?

Offline Puh

• Starosjedioc
    • Crikvenica
« Odgovori #641 u: 31-01-2019, 14:13:54 »
Da imam te pare i da je to auto koji želim - uzeo bih. 
Ti auti svi pomalo postaju ''posljednje prilike'', nema više garancije da će se pojaviti dugi takav sa civiliziranom cijenom.

Offline Prta

• Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • 155
    • Split
« Odgovori #642 u: 31-01-2019, 14:43:43 »
I ja se slažem sa kolegom Puh, jer cijene takvih auta mogu samo rast, prosli su 20g kad im je cijena najniza...
Dream. Build. Drive.

Offline Zmijo

• Sa stažom
  • 164 2.0 TS 8v
    • Split
« Odgovori #643 u: 31-01-2019, 15:25:58 »
I ja se slažem sa kolegom Puh, jer cijene takvih auta mogu samo rast, prosli su 20g kad im je cijena najniza...
Potpis
164 2.0 TS 8v

Offline M.P.

• Ovisnik o alfistima
    • Zadar
« Odgovori #644 u: 31-01-2019, 17:04:27 »
Evo, dobio sam sad okvirnu cifru za 3.0L 2002. godište, 150tkm - 8500 EUR. Ne čini mi se malo, ali opet - ne mislim ni da je pretjerano za auto u dobrom stanju od drugog vlasnika koji ga vozi već 13 godina i kakvog sigurno neću naći u HR tak skoro.

Mišljenja?

Ta cijena može samo rasti. Za budući klasik 8500 eura nije nikakav novac. Taj auto će za 10g vrijedit 20000 eura.

stari

• Gost
« Odgovori #645 u: 01-02-2019, 18:13:45 »

Mišljenja?

jel crna? :mah:

Offline James

• Starosjedioc
    • OS
Odg: 916 GTV kao treći/četvrti auto
« Odgovori #646 u: 01-02-2019, 18:36:32 »
Pozdrav svima!

Razmišljam nabaviti GTV 3.0 kao auto za vikend vožnju po lijepom vremenu i možda dvije tri dulje ture godišnje. Zanima me kako auto podnosi stajanje u garaži 1.11 - 15.3. recimo. Naravno, palilo bi ga se jednom mjesečno i napravilo jedan krug ako je suho vrijeme.

Ima negdje kakav dobar vodič za kupovinu GTV-jke za pročitati?

Hvala!
Pa nije to hrana da će se pokvariti od stajanja. Upališ 2-3 puta mjesečno, baciš đir, odeš na kavu, ništa mu od stajanja neće biti, dapače.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #647 u: 01-02-2019, 19:49:33 »
Svakom slučaju.
Gtv 3.0 je rijetkost i to moze samo rast cijena.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline HrvojeP

• Na probi
  • *
    • Varaždin
« Odgovori #648 u: 02-02-2019, 08:28:59 »

stari

• Gost
« Odgovori #649 u: 02-02-2019, 10:05:54 »
:bup: ne pehaj!

vec sam dal kaparu :pivo:

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #650 u: 19-08-2022, 10:24:59 »
Ekipa, pozdrav svima.
Već neko vrijeme gledam Spidere po oglasima. Kako je trenutna situacija kod nas, da su samo 2 u oglasu, jedan je u dosta lošem stanju, a drugi 1.8 ima poprilično visoku cijenu počeo sam razmišljati o uvozu iz Njemačke, 2.0 TS s obzirom da je najveće tržište, a i cijene su još uvijek ok.

Kakva je situacija sa uvozom takvog vozila, odnosno auta koji ima 20 i više godina? Do sada sam uvezao dvije Alfe, Breru 2015, i Giuliu prije 3 godine, procedura mi je jasna, sam sam odrađivao.
Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
    • Čakovec
« Odgovori #651 u: 19-08-2022, 12:32:35 »
Ne želim ti buditi lažne nade, ali bilo je ove godine par slučajeva da su ljudi uvozili aute iz '90-ih i da su im troškovi uvoza bili drastično, ali drastično niži od onih navedenih u raznoraznim tablicama. Nikakve muljaže i rupe u zakonu.

Offline robertsk

• Član Alfa Kluba 6
  • Sa stažom
  • *
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD; Alfa Romeo GTV 2.0 TS x2
    • Velika Gorica
« Odgovori #652 u: 19-08-2022, 14:05:02 »
sad i mene zanima nesto.

jel ima kakva dobna granica za uvest auto?

naravno osim sto cijena uvoza moze biti ogromna.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #653 u: 19-08-2022, 14:56:17 »
Ne želim ti buditi lažne nade, ali bilo je ove godine par slučajeva da su ljudi uvozili aute iz '90-ih i da su im troškovi uvoza bili drastično, ali drastično niži od onih navedenih u raznoraznim tablicama. Nikakve muljaže i rupe u zakonu.

Nisam imao baš info iz prve ruke, vidjeti ćemo, to bi bilo jako dobro.

sad i mene zanima nesto.

jel ima kakva dobna granica za uvest auto?

naravno osim sto cijena uvoza moze biti ogromna.

Auto mora imati katalizator. Po kalkultoru meni ispada za Spidera 2002. godinu, sa 220 Co2 i novonabavnoj vrijednosti vozila 230.000,00 kn oko 17000 kn trošarina

Offline Big D

• Ovisnik o alfistima
    • Čakovec
« Odgovori #654 u: 19-08-2022, 15:11:33 »
Malo se raspitaj i za ove prve linije, prije 2000. Mislim da bi te trošarina mogla ispasti nekih 5-6 tisuća

Sljedeći korisnici su zahvalili na ovom postu: Guerrini

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #655 u: 19-08-2022, 15:39:00 »
Malo se raspitaj i za ove prve linije, prije 2000. Mislim da bi te trošarina mogla ispasti nekih 5-6 tisuća

Ma naletio sam na jednu Edizione Sportiva, zapalio sam se skroz.