Bok,
AR 156 1.9JTD 85kW 2005. godište.
Jutros nakon paljenja motora, nakon 10-ak sekundi (auto u leru na mjesstu, dok sam se vezao, namještao klimu, radio i sl.), taman da ću krenut, motor se ugasi. Upalim ga ponovo, nakon 2-3 sekunde ugasi se opet. Ponovim radnju, ista stvar. Idući put ponovno, ovaj put probam odmah dodat gas, ali isto, ugasi se taman kad sam stisnuo gas. Spojim dijagnostiku da vidim ima li grešaka - nema. Upalim ponovno, radi i ne gasi se. Odustao sam od vožnje do posla da mi negdje ne stane.
Unazad pola godine, 3 puta mi se je desilo da mi se nakon paljenja motor ovako ugasi, no idućim paljenjem bi sve bilo ok i nikakvih problema u vožnji. Nekoliko puta, kada je bilo hladnije, primjetio sam da mu je trebalo duže vremena verglati da upali, pa sam ga kad je hladnije palio da mu prvo dam samo kontakt i pustim 5-6 sekundi, a onda ugasim pa ponovno kontakt 5-6 sekundi i onda zaverglam. Na taj način bi uvijek upalio bez puz problema i odmah. Pred dva tjedna sam mijenjao i sve filtere (i goriva), ulje. EGR je odavno ugašen i fizički zatvoren. Ovo kad se ugasi, ne gasi se postepeno i da se muči (kao recimo kada krene padat tlak goriva, npr. kad se skine reley pumpe u rezervoaru dok auto radi) već se ugasi kao kad se ugasi ključem. Pretpostavljam da je do kontakt brave, da bi se onda i instrument cluster pogasio i radio problem, no to se ne dešava. Kad se ugasi, jedino što se javi je low oil pressure warning, no to je i normalno da se pojavi jer gašenjem motora više nema niti tlaka.
Da li je netko imao ovakav problem ili ima ideju od kuda krenut?
Edit naslova