09-05-2026, 12:53:16

Autor Tema: Aditivi za ulje  (Posjeta: 23289 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fenris

• Trade Count: (0)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Aditivi za ulje
« Odgovori #60 u: 23-11-2011, 10:02:44 »
A ljudi šta bi preporučili napraviti nakon što auto stoji cca mjesec i pol...što je slučaj sa mojim.
Kaže mi ekipa da kako treba ostaviti u leru barem 15 minuta pa tek onda krenuti....
Ja sam ga kontao zagrijati laganom vožnjom na optimalu pa onda opalit po gasu do ubera :)
Alfa Romeo GT 1.9 JTD
Alfa & Omega

Offline Mladen

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #61 u: 09-02-2012, 10:38:41 »
koji aditiv koristit protiv smrzavanja nafte  :?: :?:
posto su temp tu kod nas i -27 preko noci pa zlu netrebalo ...
:Horse: :mehanic

Offline DOVLA

• Trade Count: (+8)
  • Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #62 u: 09-02-2012, 14:53:53 »
sipaj 10% benzina na pun tank dajzela i miran si
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline Marekk

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • 200cup & R26
    • Bedekovčina
« Odgovori #63 u: 09-02-2012, 15:30:43 »
sipaj 10% benzina na pun tank dajzela i miran si

slažem se, ja sipam 3 litre na pun tank (60L), to je 5% ali ok.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #64 u: 09-02-2012, 16:49:13 »
i mislio sam benzin sipat, ali nisam bio 100% pa onda bolje pitat .. hvala vam  :ok: budem natocio par litara sljedeci put  :craz

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #65 u: 09-02-2012, 16:57:17 »
Ne kužim kaj vas mući,ja već 18 godina garim dizele i napravio sam km ni sam neznam kolko i niš nikada nisam sipao ni u naftu ni u motor i nikada s nićim nisam imao problema.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #66 u: 09-02-2012, 21:09:07 »
Ne kužim kaj vas mući,ja već 18 godina garim dizele i napravio sam km ni sam neznam kolko i niš nikada nisam sipao ni u naftu ni u motor i nikada s nićim nisam imao problema.

pa neznam kak je kod tebe u zg al vamo na -27c se osjeti malo da hladnoca utjece na ovo nase kvalitetno gorivo

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #67 u: 12-02-2012, 19:02:24 »
kod mene nikad nije sipan nikakav aditiv ili bengula ali znam da nekima neć startat na ovoj zimi( i kamiončeki imaju isti problem) i receptura se zna radi reda
stoji mi dajzel na ovoj zimi i kreše ko grom i nakon par dana nepaljenja a u rezervaru nikakavi eurdiseli i ostali drekovi :mah:
PRODAJEM DOBAR FRIŽIDER.Dobro hladi i ima ostavu za jaja,malo boli kad zalupiš vrata

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #68 u: 12-02-2012, 19:29:10 »
Pa nisam samo u zg,bilo me je svugdje,od Hamburga do Crnog mora.Zimi i ljeti.Vozio sam dizele po tavoj hladnoći da nismo ni šoferšajbu mogli pošteno otopit.

Offline Mladen

• Ovisnik o alfistima
  • AR 159 JTDm 8v
    • Valpovo
« Odgovori #69 u: 12-02-2012, 19:40:40 »
ma je... samo kolko je nase gorivo kvalitetno do koliko izdrzi da se nestvara prafin.. ipak bolje sprijecit nego kasnije imat problema ... posto je gorivo jako lose

Offline mauroar

• Donator kluba
  • Trade Count: (+7)
  • Starosjedioc
  • *
  • ALFA 147SS,trenutno i 147jtd
    • PULA
« Odgovori #70 u: 12-02-2012, 20:29:48 »
da se i ja malo ukljucin u tu temu,posto to volim a i prodajem a na kraju krajeva prodajem sve sto volim i koristim

ajmo prvo rec da svi aditi za gorivo bio disel ili benzin dobro dodu,i oni losiji jeftiniji ili skuplji
niti jedni nemogu stetit,bilo koje marke u pitanju,sto nije ista stvar za motor
aditivi u gorivu pomazu prije svega boljoj bogatijoj smijesi,a rezltat je procistit injektore i procistit taj sistem ubrizagavanja,,,razlika?,,recima kao jeftinije ili skuplje gorivo,,u principu bas ta razlika je u adtivima
sto je kvalitetniji aditiv to je efeikasnije gorivo,eksplozivnije
kod benzinskih aditiva dovoljan je i onaj na bazi alkohola koji povecava eksploziju i boilje cisti sistem
mada su jos bolji aditivi na bazi teflona kkoji usput i podmazuju ventile nadomijestak nekadasnjem olovu,ali i ti kostaju dosta vise,,mada tu zna biti velika razlika od proizvodaca do proizvodaca,jer ne stavljaju isti omijer teflona i acetona,tako da ni efekt nemoze biti isti
isto tako najbolje je kad se stavi aditiv da se nadolije sto manje goriva i potropsi cim prije,dok je gorivo svijeze,efektnije dok ne ishlapi,,i stisnut gas kao sta vidim da su kolege napravile,jer bolje izgara,i bolje se skine talog
tako da kad ljudi kazu da auto ide bolje ubiti auto se vrati na prvobitne performanse,pa je tako dobro tu i tamo ponovit,,aditivi za gorivo nemaju kontraindikacija,bar nisam cuo ni naletio
poboljsanje performansi se moze sa aditivima koji povecavaju oktane tj cetane kod disela,ali to nece puno poboljsat vidljivo rezultat osim ako auto nije bilo zacadeno ili zacepljeno,pa je tada razlika drasticnija,ali se
pokaze auto stedljivije,vise km prede sa povecanjem cetana
povecanje performansi se vidi puno vise kod auta koji su pripremljeni za trke,ili frizirani
ima aditiva koji su protiv zaledivanja nafte,ali to utijece najvise na vodu koja se nalazi u nafti
kad nebi bilo vode sama nafta izdrzi do -66,tako da tada nebi trebalo stavljat taj aditiv,ali posto to nije slucaj kod nas,treba tj pozeljno je stavljat i nekako u prosijeku zna ici do -20 stupnjeva,ali opet sve ovisi koliko vode ima

e sad sto se tice samog brenda liyqui molly,,to je velika firma i ozbiljna i ima dosta dobrih proizvoda ,ali bogami ima i neke koje ne sluzue nista i nisu na razini imena ,kao ovaj sami za poboljsvanje smijese,kakav rezultat donosi?,ide bolje?,manje trosi? cisti nesto?,nista!,ako se zeli kupit nesto od njih je za ciscenje injektora
a sto se tice inace o proizvodacima ima dobrih i ozbiljnih kao ovaj navedeni ,ali ima i onih koji savasta obecavaju,koji su stvarali aditive cak i za svemirske letjelice,neznam kako ovi aditivi mogu pomoc automobilima?!

isto tako vezano za motor,nemojte stavljat keramiku koju neki hvale,,ona zna zeznut stvar,nemora ali rizik je realan,,
kereamika izdri neklih 30tak stupnjeva vise u radu motora u odnosu na teflon,priblizno podjednako kvalitetno podmazuju ventile,klipove,cilindre i radilicu,ali u trenutku izgaranja keramika izgori i izlazi u obliku cestica,a teflon u obliklu plina,,time ne znaci da mora osteti motor,jer se mijesa sa uljem ali mogucnost je realna,i time se desi da je u početku smanjilo potrosnju ulja i povecalo podmazivanje a na kraju povecalo potrosnju i buku

aditivi su izmisljeni sa strane američke vojske za ratne uvijete u vijetnamu,kako bi tenkovi i teza vozila mogla izdrzat po mocavarama i sumama,i do kraja rata je bila vojna tajna,tek nakon toga se počelo proizvodit i nudit u slobodnoj prodaji u americi i tako i ostatku svijeta,ameri su najaci i imaju najveci broj proizvodaca
ali u europi ima ih malo ali bome su sve jaci
ALFA147SS,SUPERSPRINT,OZ-ULTRA,SPRINTFILTER,CSC,COLOMBO&BARIANI
TAR-OX
SPEED-DAY.HR

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #71 u: 12-02-2012, 21:01:34 »
Aditive su ameri još uveliko upotrebljavali za izraelsku vojsku za tenkove i kamione,da se mogu dovuć do baze ako im se sjebe karter ili nešto pa ostanu bez ulja i još kojekakve kerefeke,ako se probuši rezervar da se u kontaktu sa zrakom sam zaljepi,a isto tak i gume.Uglavnom sve uvjek poćne od ratova,pa tako i mlazni motori.,razni aditivi,a pošto su svi uvjek željni zarade,a ratova nema dovoljno,morali su pustit i toga za civilnu upotrebu.

Offline Bandit

• Član Alfa Kluba 19
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Stelvio 280 Q4 TI
    • Split
« Odgovori #72 u: 10-03-2012, 20:21:51 »
Evo ja sam jučer kupio Mobil 5w40 za alfu 159jtd. Uopće me ne brine, jeli eu ili nije i sto je (makar sam isto pogledao i usporedio sa kanticom koju sam bio kupio u Dubrovniku prije... Sve isto).

Nego sto vi mislite o aditivima, konkretno nekakav tekući keramički aditiv za uz ulja. Jedan splico mi se kune da je to fenomenalna stvar...

Znam jedan slucaj kad je takav aditiv jedan lik stavljao u Fiat Tipo koji je nemilo dimio, kako bi ga uspio prodat.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline Marin krk

• Ovisnik o alfistima
    • KRK

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #74 u: 10-03-2012, 20:33:39 »
Ja osobno nebi petljao sa dodatnim aditivima...pošto samo ulje u sebi ima dovoljno aditiva...
Iako mislim dane mogu škoditi...ali nisam siguran dali su tolika poboljšanja kakva reklamiraju....
potrčko

Offline zvrk

• Sa stažom
  • nije još alfa...ali je ipak talijan :)
    • Zagreb - Kvatrić
    • www.potrcko.com.hr
« Odgovori #75 u: 10-03-2012, 20:47:00 »
Evo, ovdje imaš nekoliko vrsta tih aditiva na keramičkoj bazi...

Btw, ako je motor istrošen....jedan pravilan tretman sa tim keramičkim aditivom bi pomogao da se smanji habanje, i vjerojatno bi produžio životni vijek tog motora.
Samo što taj tretman košta oko 100€ (tako sam pročitao), pa ako netko želi....slobodno  :ok:
potrčko

Offline DOVLA

• Ovisnik o alfistima
  • 156 sw 1.9jtd Ti
    • zagreb,đubrava
« Odgovori #76 u: 10-03-2012, 21:45:04 »
Evo ja sam jučer kupio Mobil 5w40 za alfu 159jtd. Uopće me ne brine, jeli eu ili nije i sto je (makar sam isto pogledao i usporedio sa kanticom koju sam bio kupio u Dubrovniku prije... Sve isto).

Nego sto vi mislite o aditivima, konkretno nekakav tekući keramički aditiv za uz ulja. Jedan splico mi se kune da je to fenomenalna stvar...
[/quotene
ne petljaj ništa samo toči ulje i mijenjaj redovito taj motor ne troši ulja i nikad ni neće pa prema tome ti kemija ne treba