Ako nekoga zanima kako ubaciti mp3 mjuzu u alfu 147, jer naravno ima problema sa preskakanje CD playera, evo jednostavnog rjesenja bet kupivine novog HU.
Meni je najveci problem bio kako doci do Blue mini iso prikljucka za CD changer koji na sebi ima adekvatan 3,5mm kabel. Posto nisam uspio,a slucajno sam otkrio da na poledjini playera ima taj prikljucak bez stopica i kablova,ja sam naravno improvizirao.
Umetnuo sam obicnu zicu u kuciste prikljucka, malo to sve ucvrsio izolir trakom i nema nikakvih problema,ne gubi kontakt i slicno, mislim da su naponi i jacina struje minimalni pa nema opasnosti od pregrijavanja.
Kao prvo naravno izvaditi HU, znate vec kako.
Zatim treba napraviti premosnicu na poljima 13 i 14, moguce je i ugraditi prekidac ali ja nisam iz prostog razloga jer mi je CD gotovo neupotrebljiv, tako preskace. Ta premosnica omugucava otvaranje CD changer Aux ulaza na koji cemo kasnije spojiti mp3 player.

Onda busilicu u ruke, i napravite malu rupicu, znam teska srca, ali nema drugog nacina ja mislim, na ovom mjestu,ispod centralne konzole,naravno oprezno,jer treba probusiti samo prvu plastiku,drugu ne bi bilo pozeljno, odvojene su mozda oko 5mm tak oda nije neki problem,ali sto vise u uglu busiti jer je lakse proturiti zicu kasnije.
Kad je probacite,izace negdje oko vozackih nogu.

Zatim treba neku malo krucu zicu proturiti prema nogama iz smjera HU, zalijepiti za nju ranije probacenu zicu i sve povuci gore.
U ovom smjeru odprilike spustati taj kruci kabel ili krucu zicu.

Zatim kablove spojiti na odgovarajuce pinove, pin 18, na slici bijeli kabel je masa, a pinovi 19 i 20,na slici plavi kablovi su lijevi i desni stereo.

Malo to provjerite radi li kako treba, naravno odabirom source na HU, trebalo bi se pojaviti CHANGER, mada nas jedan kolega kaze da se njemu to nikako nije htjelo pojaviti tako da ne garantujem,mozda ima odstupanja na pojedinim HU.
Spojite mp3,upalite,ako svira, slavlje moze poceti, hahaha.

Ovako to izgleda sa jednim starim mp3 playerom, morate misliti na baterije naravno, ja cu sebi uskoro nabaviti nesto novije,po mogucnosti sa crvenim displayom.
A ima i druga opcija, mozda i bolja ako nadjete kvalitetan primjerak jer sam primjetio da ovaj moj ima malo slabiju izlaznu snagu pa nedostaje glasnoce

Eto nadam se da ce nekome pomoci. Sve moze biti gotovo za 1 sat.