04-11-2025, 12:36:05

Autor Tema: Ugradnja MP3 playera na fabricku muziku AR 147  (Posjeta: 7013 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
Ugradnja MP3 playera na fabricku muziku AR 147
« u: 31-08-2010, 16:14:03 »
Ako nekoga zanima kako ubaciti mp3 mjuzu u alfu 147, jer naravno ima problema sa preskakanje CD playera, evo jednostavnog rjesenja bet kupivine novog HU.
Meni je najveci problem bio kako doci do Blue mini iso prikljucka za CD changer koji na sebi ima adekvatan 3,5mm kabel. Posto nisam uspio,a slucajno sam otkrio da na poledjini playera ima taj prikljucak bez stopica i kablova,ja sam naravno improvizirao.
Umetnuo sam obicnu zicu u kuciste prikljucka, malo to sve ucvrsio izolir trakom i nema nikakvih problema,ne gubi kontakt i slicno, mislim da su naponi i jacina struje minimalni pa nema opasnosti od pregrijavanja.
Kao prvo naravno izvaditi HU, znate vec kako.
Zatim treba napraviti premosnicu na poljima 13 i 14, moguce je i ugraditi prekidac ali ja nisam iz prostog razloga jer mi je CD gotovo neupotrebljiv, tako preskace. Ta premosnica omugucava otvaranje CD changer Aux ulaza na koji cemo kasnije spojiti mp3 player.

Onda busilicu u ruke, i napravite malu rupicu, znam teska srca, ali nema drugog nacina ja mislim, na ovom mjestu,ispod centralne konzole,naravno oprezno,jer treba probusiti samo prvu plastiku,drugu ne bi bilo pozeljno, odvojene su mozda oko 5mm tak oda nije neki problem,ali sto vise u uglu busiti jer je lakse proturiti zicu kasnije.
Kad je probacite,izace negdje oko vozackih nogu.

Zatim treba neku malo krucu zicu proturiti prema nogama iz smjera HU, zalijepiti za nju ranije probacenu zicu i sve povuci gore.

U ovom smjeru odprilike spustati taj kruci kabel ili krucu zicu.

Zatim kablove spojiti na odgovarajuce pinove, pin 18, na slici bijeli kabel je masa, a pinovi 19 i 20,na slici plavi kablovi su lijevi i desni stereo.

Malo to provjerite radi li kako treba, naravno odabirom source na HU, trebalo bi se pojaviti CHANGER, mada nas jedan kolega kaze da se njemu to nikako nije htjelo pojaviti tako da ne garantujem,mozda ima odstupanja na pojedinim HU.
Spojite mp3,upalite,ako svira, slavlje moze poceti, hahaha.

Ovako to izgleda sa jednim starim mp3 playerom, morate misliti na baterije naravno, ja cu sebi uskoro nabaviti nesto novije,po mogucnosti sa crvenim displayom.

A ima i druga opcija, mozda i bolja ako nadjete kvalitetan primjerak jer sam primjetio da ovaj moj ima malo slabiju izlaznu snagu pa nedostaje glasnoce

Eto nadam se da ce nekome pomoci. Sve moze biti gotovo za 1 sat.

...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

m4r1n0

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: Ugradnja MP3 playera na fabricku muziku AR 147
« Odgovori #1 u: 10-12-2010, 20:19:18 »
ovo ne bi nikom preporučio da radi, zvuk koji se dobije je užasno slab i jako loš... spojio 3-4 razlicita mp3 playera, par mobitela, jako loše... :pol:

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #2 u: 10-12-2010, 20:27:26 »
pa ono...za nikakve novce isplati se napravit...doduse je malo slabija jacina zvuka...al sto se kvalitete tice mislin da nema neke razlike :D

m4r1n0

• Gost
« Odgovori #3 u: 10-12-2010, 20:44:59 »
suspenzija jesi ti isprobao to? kod mene je zvuk jaci bio na mobitelu nego na zvucnicima od auta kad sam to spojio, a pojacao sam preko 40 u 147-ici, ma užas...  :gun:

Offline suspenzija

• Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #4 u: 10-12-2010, 20:53:11 »
pa ono meni dosta dobro radi....kvaliteta zvuka je meni ista jedino jacina zvuka...ako obicni cd slusam npr.na 30 ovo bi mora pojacat na skoro 40...

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #5 u: 10-12-2010, 21:01:39 »
Svi imamo razlicite ukuse, neko pati od watti, kenwooda i pojacala itd..., a nekome treba obicno rjesenje da sprijeci preskakanje fabrickog cd-playera. Ako ga posmatramo kao takvo,sasvim je ok, ja sviram muziku sa nokia 5800, naravno treba malo vise pojacati,ali uglavnom dovoljno jako svira da postane prejako za moje usi tako da....

m4r1n0

• Gost
« Odgovori #6 u: 10-12-2010, 21:07:21 »
pa po vašoj priči vama onda svira prihvatljivo, ne znam zašto meni tako baš jako slabo svira i zvuk je loš, a nemoguće da sam krivo spojio  :sad:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #7 u: 10-12-2010, 21:12:48 »
Pazi ovo, moguce je da si krivo spojio, ako se slucajno lijevi i desni stereo dodiruju negdje, ti ces dobiti muziku ali katastrofalne kvalitete,kao da zvucnik svira u vodi, znam iz iskustva sa drugim aux ulazima.
Inace kvaliteta zvuka je odlicna jer drukcija ne moze biti kad na taj nacin radi i orginalni cd-changer ko ga ima u autu. Zvuk jeste slabiji ali meni ne smeta.

m4r1n0

• Gost
« Odgovori #8 u: 10-12-2010, 21:17:35 »
hvala na informaciji, pokušat ću ponovno, vjerovatno si u pravu jel sam dobio upravo takvu kvalitetu zvuka kao da razvlači pjesme  :sad:

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #9 u: 10-12-2010, 21:33:10 »
hvala na informaciji, pokušat ću ponovno, vjerovatno si u pravu jel sam dobio upravo takvu kvalitetu zvuka kao da razvlači pjesme  :sad:
hajd pa javi kako je proslo :ok:

Offline suspenzija

• Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #10 u: 10-12-2010, 23:31:06 »
dobro ti kaze dumpdors...vjerovatno si nesto oko kabela zeznio...nije dovoljno dobro izolirano pa se diraju zice negdi i onda naravno nevlja zvuk....al zvuk je nesto tisi al kvaliteta bi tribala bit ista ko i cd...za nikakav trosak a i nesto sitno vrimena sta oduzme kabel napravit po meni se sigurno isplati...nemoras se zezat s cd-ima i nema priskakanja :clap:

bilal_dz

• Gost
« Odgovori #11 u: 20-01-2011, 12:53:06 »
Ja sam napravio ovo odlicna stvar razvaljuje kao i SONY radio koji sam prethodo imao!!!
Morate obratiti paznju na uzemljenje i na koju stranu spojiti L ili R posto je to kljucno i ne smije biti toliko zica 1-2 najvise posto negdje moze doci do gubitka kontakta, ako nekom treba mogu slikati sta sam ja uradio i da uradi isto!!!

Sve pohvale za autora teme ;)

Offline fiatuno

• Trade Count: (+13)
  • Starosjedioc
  • Audi za svaki dan Fiat za vikend...
    • Velika Britanija - Zlobin
« Odgovori #12 u: 20-01-2011, 21:11:36 »
 ja sam probavao par puta i na kraju sam raskopao po lemio direktno unutra u radio i kvaliteta zvuka je bila fenomenalna samo je trebalo biti jače pojačano nego prije ja sam mislio da mi je mp3 u banani
svaka čast autoru + za temu
.....................

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #13 u: 20-01-2011, 21:18:24 »
Hvala na komentima, drago mi je da radi. Ja trenutno spajam mobitel na radio preko tog kabla,uredno svira,istina opet mrvicu preslabo ali pojacam na 40 i sve ok :hehe:.

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #14 u: 04-06-2011, 20:18:47 »
Mali update :craz
Nakon dugotrajnog trazenje trajnog rjesenja, izmjene brojnih mp3 uredjaja kojim je uvijek nesto falilo, rijesenje je nadjenu u mobitelu. Ugradnjom softwarea za trajno osvjetljenje ekrana, te odgovarajuceg playera koji ima preamplifajer da malo pojaca izlaznu snagu, i naravno odgovarajuceg skina koji je prilagodjen potrebama auta :craz konacno sam sretan i zadovoljan. Evo kako izgleda, istina malo je nezgodno uvijek spajati mob na radio ali navikao sam se. Napravio sam i prigodan nosac da ne lovim mobitel po autu stalno. :pusi

Offline mareo

• Administrator
  • Trade Count: (+33)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GT Blackline Q2
    • Zgb
« Odgovori #15 u: 05-06-2011, 14:12:47 »
...odlično... :ok:

*ebo mene mali pas, kak' si? pa tak'...

Offline SZ

• Moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 156 2.4 JTD 133KW
    • Teslić, BiH
« Odgovori #16 u: 05-06-2011, 16:56:18 »
Mali update :craz
Nakon dugotrajnog trazenje trajnog rjesenja, izmjene brojnih mp3 uredjaja kojim je uvijek nesto falilo, rijesenje je nadjenu u mobitelu. Ugradnjom softwarea za trajno osvjetljenje ekrana, te odgovarajuceg playera koji ima preamplifajer da malo pojaca izlaznu snagu, i naravno odgovarajuceg skina koji je prilagodjen potrebama auta :craz konacno sam sretan i zadovoljan. Evo kako izgleda, istina malo je nezgodno uvijek spajati mob na radio ali navikao sam se. Napravio sam i prigodan nosac da ne lovim mobitel po autu stalno. :pusi

Child in Time? Super je ispalo  :ok:
clausula intabulandi

Offline dumpors

• Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #17 u: 05-06-2011, 23:06:59 »
thx
Ma Purple rulez,iako ne  :cigara: u autu  O0

Offline alfa156sarajevo

• Starosjedioc
  • AR 147FL 1.9JTD 2005
    • Sarajevo, BiH
    • Dijagnostika Fiat, Lancia i Alfa Romeo
« Odgovori #18 u: 07-06-2011, 18:06:59 »
sve pohvale...  :ok: :ok: :ok:

shoe

• Gost
« Odgovori #19 u: 28-11-2011, 20:34:00 »
ajde ljudi života vam bacite pogled na ovaj moj topic pa ako neko ima neki predlog/rešenje  :?: :sad:

Offline plavi156

• Ovisnik o alfistima
  • Giulietta 1.4 TB
    • Zagreb
« Odgovori #20 u: 28-11-2011, 20:49:20 »
ako vam je sve ovo prekomplicirano možete pokušati i s ovim :

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250781086292

ja sam sebi uzeo za stari auto i zvuk mi je bio super...je da je malo priprosto riješenje za naše alfe ali je rješenje..
EX: 156 1.8TS|156 1.9 JTD|164 TS|156 1.6TS|159 1.9 JTS|166 2.0TS LPG|156 2.0 JTS|147 1.6 TS