12-06-2026, 23:48:58

Autor Tema: Lampice  (Posjeta: 667 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gorstak33

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • G.Milanovac
Lampice
« u: 08-09-2010, 09:09:00 »
Pozdrav drustvo.Imam jedan mali problem na svojoj 33,pa bih vas molio ako ko zna resenje da mi pomognete.Naime,juce sam isao raditi tehnicki pregled i kada je lik proveravao zadnje kocnice na valjcima puklo mi je zadnje crevo za kocnice :gun:.E sad,nasli smo neko od audija i privremeno ga stavili,privremeno jer je suvise kratko,kada je tocak u donjoj tacki na dizalici,pa cu ga sto pre zameniti originalnim.Kada smo zamenili crevo,dosipali ulje i ispustili vazduh iz sistema,upalila mi se lampica upozorenja,ona za gorivo i temperaturu,koje se inace pale kad se lambda sonda zbuni zbog plina.Lampice ne gore konstantno,vec samo pri skretanju u levo i pri kocenju.Sta moze biti,ako nije nivo ulja za kocnice? :care

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
Odg: Lampice
« Odgovori #1 u: 08-09-2010, 09:15:19 »
to se meni na alfi isto dešava, vjerovatno se nivo ulja mjenja. provjeri količinu ulja u posudi, i dali je onaj senzor dobro stavljen natrag, tj. da plovak nije zaglavljen slučajno  :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Gorstak33

• Učim polako
    • G.Milanovac
« Odgovori #2 u: 08-09-2010, 11:02:44 »
Hvala stari.Bit ce da je to,posto se lampica ponasa kao kad je gorivo pri kraju,pa kako se auto zaljulja,tako i lampica zmirka.

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #3 u: 08-09-2010, 11:42:33 »
Hvala stari.Bit ce da je to,posto se lampica ponasa kao kad je gorivo pri kraju,pa kako se auto zaljulja,tako i lampica zmirka.

ček sekundu, jer se radi o gorivu ili ulju kočnica?
Alfa--Fiat--Lancia

Offline Gorstak33

• Učim polako
    • G.Milanovac
« Odgovori #4 u: 08-09-2010, 12:20:24 »
Ulje kocnica,osim ako nije neki drugi kvar.Gorivo nije sigurno,samo sam uporedio ponasanje lampice :pol:

Offline Boksi

• Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #5 u: 08-09-2010, 12:29:40 »
Ulje kocnica,osim ako nije neki drugi kvar.Gorivo nije sigurno,samo sam uporedio ponasanje lampice :pol:

aha, ok, onda si provjeri pa će vjerovatno prestati  :ok:
Alfa--Fiat--Lancia