13-06-2026, 01:16:49

Autor Tema: Problem sa oscilacijom obrtaja (misija nemoguće)  (Posjeta: 1363 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Relja

• Gost
  • Trade Count: (0)
Vlasnik sam 156-ice 1.8 TS nekih mjesec dana. Automobil sam kupio iz uvoza. Nakon pregleda od strane stručne osobe sve sa automobilom je OK. čak se i kilometraža čini stvarna 128 000. Nema problema sa balavim motorom, mjenjač ne "grebe", MAf uredu, lambda uredu, varijator OK :ok:. Dakle... preostaje mi veliki servis (španeri, remeni, vodena pumpa, svjećice i sva ulja). Jedini vidljiv problem sa autom je oscilacija obrtaja. Sa 900 na 1200~1500. Znam da im je to boljka i predviđao sam promjenu motorića ler gasa ako se situacija pogorša. I pogađate... situacije se pogoršala. Automobil se poćeo gasiti prilikom stiskanja kvačila, te oscilirati sa 300 na 2500 obrtaja. OK. Idem promjenit motorić ler gasa i sve bude OK :hehe:. Vraga. Motorić je ispravan. Nakon promjene motorića ista stvar. Auto je kod majstora 10 dana. Probao je mjenjati sve. Od mafa, lambde, pumpe goriva.... čak je pregledao instalaciju automobila i prelemio kontakte. NIŠ  :wal: . Inače majstor je OK i ima bosch dijagnostiku. Radio je u ovlaštenom servisu godinama i sada samo radi na FIAT grupa autima. Više se nezna ko je luđi, ja ili on :mad:.

Budem izvjestio o napretku (nazadovanju) :kosa:

Suhara

• Gost
Odg: Problem sa oscilacijom obrtaja (misija nemoguće)
« Odgovori #1 u: 28-06-2007, 16:06:03 »
Najpametnije da se obratią majstoru Sebu...  :hap:

Relja

• Gost
« Odgovori #2 u: 29-06-2007, 15:31:02 »
 :))) :))) :)))
Problem rješen!!
Nakon svih mogućih testiranja i pizdar..ja, problem je bio u sljedećem:
MAF (protočnik zraka) je bio ispravan, tako da ga dijagnostika nije prijavljivala, no nije bio za moju 1.8 TS. Bio je za neki drugi model, ili drugu serinu (svaka čast onome koji ga je mjenjo  :gun:), a softwear je bio poštelan tak da radi za taj MAF (tak mi je majstor objasnio, ili sam bar tak ja skužio  :?:).

Nakon promjene i stavljanja originalnog mafa te poštelavanja compa da radi sa tim mafom, sve radi kao beba. ko kamen na 1000 okretaja.

Svaka čast majstoru na tvrdoglavosti i neodustajanju.

10 dana sam bez alfe  :mad: :mad: :mad:

Još mi ostaje da vidim koliko me taj sport bude košto  :o000: :o000: :o000:

AA-lfa

• Gost
« Odgovori #3 u: 29-06-2007, 15:34:44 »
dobro da ste skuľili  :ok: ajde javi kolko te to veselje na kraju izaąlo.