26-04-2026, 09:40:58

Autor Tema: Alfa 147 Q2 - struja za farove ne suraduje  (Posjeta: 289 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DrDabo

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Novalja
Alfa 147 Q2 - struja za farove ne suraduje
« u: 07-06-2025, 23:10:04 »
Pozdrav svima😁 :hello:

Trenutno na autu imam originalne farove s Q2 verzije koji koriste D1S Xenon zarulje s pripadajucim balastima i tvornicki uskladjenom instalacijom. Nedavno sam nabavio polovne halogene farove (u koje ide H7 zarulja) jer im je staklo u puno boljem stanju, a imaju i sve potrebne nosace za montiranje na auto (za razliku od trenutnih kojima fali po jedan nosac). Bi-xenon projektori, balasti te zarulje su naruceni preko RetroFitLab-a.

Problem nastaje u sljedecem:

U originalnim Q2 farovima ne postoji klasican kabel sa + i - za zarulju, jer D1S Xenon koristi svoj poseban prikljucak koji ide direktno u balast. Novi projektor, pak, koristi H1 zarulju s jednostavnim dvozicnim prikljuckom (+ i -). Dakle, nemam gdje iz postojeceg konektora direktno uzeti napon za napajanje nove H1 zarulje.

Kada spojim nove (polovne) halogene farove na postojeci konektor auta, kratka svjetla uredno rade. Medjutim, kad pokusam ukljuciti duga svjetla – ne dogodi se nista. Umjesto toga, aktiviraju se samo pozicije, a duga ostaju ugasena. Pretpostavljam da je problem u razlicitom rasporedu pinova izmedju Xenon i halogen verzije fara, odnosno neslaganju s instalacijom vozila.

Zato trazim pomoc od onih koji se razumiju u autoelektriku – jer naravno, nista ne moze biti jednostavno i da se samo "usteka i vozi" 😅 Ako itko zna kako pristupiti ovom problemu, ili ima volje i znanja da mi pomogne posloziti sve kako treba, bio bih jako zahvalan! 🙏

Hvala unaprijed! 😊

« Zadnja izmjena: 07-06-2025, 23:12:52 od DrDabo »