25-07-2026, 17:35:08

Autor Tema: Alfa Romeo GIULIA/STELVIO - software update  (Posjeta: 7942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Trade Count: (+9)
  • Starosjedioc
  • *
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo Giulia 2.0/Spider 2.0 TS/Giulietta 1.6
    • Novi Vinodolski
Alfa Romeo GIULIA/STELVIO - software update
« u: 10-05-2019, 09:41:50 »
Imam pitanje za kolege koji imaju Giuliu/Stelvia, da li postoji mogućnost updatea softwarea samostalno ili mora biti u ovlaštenom servisu? Update mapa mi je jasan, ali update softwarea nije. Koliko čitam na alfaowneru, updateom za MY18 npr. trebala bi postojati mogućnost nadogradnje sustava sa Apple CarPlay i Android Auto ako sam dobro shvatio?

Glavni cigo u mahali? ALFA ROMEO

Offline Božen

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • St_Q4 2021. Giulietta 1.6 1982. Giulietta 1.6 2014
    • Split
Odg: Alfa Romeo GIULIA/STELVIO - software update
« Odgovori #1 u: 10-05-2019, 14:48:51 »
Teško ćeš naći bolji izvor informacija izvan Alfaownera  :dontno:
I ja ih povremeno pratim. Nisam sam radio update ... za sada ...

"Some cars take your breath away"

Online IgoRR

• Član Alfa Kluba 9
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #2 u: 15-05-2019, 12:47:02 »
kako na kraju odraditi posao? :)

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #3 u: 15-05-2019, 12:50:16 »
kako na kraju odraditi posao? :)

Mape sam updateao sa Moparove stranice, a ovo još nisam detaljno čitao. Možda će prije netko od kolega znati, ko je radio kako ide procedura s tim.

Offline kilo529

• Član Alfa Kluba 2
  • Sa stažom
  • *
  • Giulia 2.2 JTDm AT8
    • Zagreb
« Odgovori #4 u: 12-06-2019, 09:08:25 »
I ja sam radio samo mape s Moparove stranice. Alfa owner je pun zipanih fileova updatea I raznih uputa. FCA servisi se uglavnom groze azuriranja jer ima nus pojava u radu softwera. Navodno za Car Play treba otici u servis da bi se aktivirao jer (ako ti je pisalo na naljepnici vozila Android Car Play capability) bi trebao imati na njoj hardware pre-instaliran. Ako ne,

https://www.youtube.com/watch?v=WIdYTaTW5Dk&t=467s

ovdje dealer objasnjava kako ga koristiti I ukljuciti bez odlaska u servis. I bez toga imas na TrgPlay androida aplikaciju koja ti unaprijed kaze da li ce AA raditi na tom I tom modelu auta s tom godinom proizvodnje. Moja julka je 2016. i nema tih mogucnosti pa me nije zanimalo, mjuzu moze reproducirat s YT, navigaciju imam, tak da...

Sto se tice updatea infotainment softwarea, meni su (jer me prosetali bezveze) u servisu obecali fleshiranje ako ima neki problem, kao npr krckanje kod iPhonea kad je spojen, ili u mom slucaju los pregled razine ulja motora...koja je razlika nemam pojma, na drugom servisu cu trazit da to odrade, ali znam da zbog nus pojava bas ne rade to rado. Zip fileove imam, procedura je kao I kod mapa (ali kraca naravno), ali mi se ne igra s time dok sve sljaka bez greske, osim sto ulje radije mjerim sipkom, dobrom starom metodom.
« Zadnja izmjena: 12-06-2019, 09:32:38 od kilo529 »
Ex: 33 QV, 33 1.7 iE, 156 2.0 TS, 156 2.0 JTS, 159 2.4 JTDm, Giulietta 2.0 JTDm2, Giulia 2.2 JTDm AT8

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #5 u: 30-08-2019, 11:56:44 »
Pozdrav svima, novopridošli sam korisnik pa ukoliko nešto krivo napravim, uputite me.
Radio sam update softwarea na svojoj Giuliji i eto kratak osvrt. Otišao u Autocommerce u Zg kako bi prijavio bug na infotainment sustavu (jednom u 2 mjeseca iz nekog razloga se resetira usred rada). Nitko mi nije rekao koliko će trajati, poveo trudnu ženu sa sobom, misleći da je to za cca sat, dva ili tri gotovo. Nakon 6 FKN SATI napokon mi predaju automobil. Rezultat: nije mo radio start/stop, klima se usred rada na određeno vrijeme ugasi i nakon 5 min upali (ne u auto modu), potrgan suvozačev difuzor (ne može se više namještati, propada, fućka li ga fućka, baš iritantno itrd...). Molim vas, neka mi netko objasni, zašto 6 sati update? Kako nitko nije provjerio ostale funkcije, je li OBD slučajno sakriven u suvozačevom difuzoru te je zbog toga potrgan? Frustracije, znam, ali...Jednostavno sam previše taj auto platio da bi usluga i rad bili na takvome na nivou.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #6 u: 30-08-2019, 13:44:18 »
Pozdrav svima, novopridošli sam korisnik pa ukoliko nešto krivo napravim, uputite me.
Radio sam update softwarea na svojoj Giuliji i eto kratak osvrt. Otišao u Autocommerce u Zg kako bi prijavio bug na infotainment sustavu (jednom u 2 mjeseca iz nekog razloga se resetira usred rada). Nitko mi nije rekao koliko će trajati, poveo trudnu ženu sa sobom, misleći da je to za cca sat, dva ili tri gotovo. Nakon 6 FKN SATI napokon mi predaju automobil. Rezultat: nije mo radio start/stop, klima se usred rada na određeno vrijeme ugasi i nakon 5 min upali (ne u auto modu), potrgan suvozačev difuzor (ne može se više namještati, propada, fućka li ga fućka, baš iritantno itrd...). Molim vas, neka mi netko objasni, zašto 6 sati update? Kako nitko nije provjerio ostale funkcije, je li OBD slučajno sakriven u suvozačevom difuzoru te je zbog toga potrgan? Frustracije, znam, ali...Jednostavno sam previše taj auto platio da bi usluga i rad bili na takvome na nivou.

Pozdrav
Ja sam radio sam update softwarea. Sami proces updatea traje 40ak minuta, a update mapa 30ak minuta. Svezajedno ne bi trebalo biti više od 2 h. Na koji difuzor misliš? Update se radi preko USBa.

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #7 u: 30-08-2019, 14:47:53 »
OBD se nalazi ispod volana na lijevoj strani. 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #8 u: 30-08-2019, 15:41:00 »
Pozdrav
Ja sam radio sam update softwarea. Sami proces updatea traje 40ak minuta, a update mapa 30ak minuta. Svezajedno ne bi trebalo biti više od 2 h. Na koji difuzor misliš? Update se radi preko USBa.
Da, što su oni radili kod mene 6 sati? Auto je bio tip top, restart infotainmenta je bila reklamacija koju su u prošlosti već imali tako da mi nije stvarno jasno....Imam osjećaj da su se dečki malo zaigrali, nešto sjebali, pa onda ponovno riktali. Difuzor iliti suvozečev ventilacijski otvor nakon updatea potrgani. Za OBD i USB sam bio malo ironičan. Znam gdje stoje, sam sam već radio update mape koji je trajao sat vremena 10.5gb file. Htio sam čuti kako su drugi prošli s updateom jer update mape je sklop 3D slika i zato je toliko velik, a software sustava ne može biti ni približno toliko velik...Što su radili 6 sati, a jasno im je rečeno što je problem...E da, nazvao nakon 2 sata odmah tamo, javili se oni, ja im kažem što je problem sa sustavom i kako mi je nakon njihovog rada potrgan difuzor, a njihov odgovor glasi: "Pa niste nam rekli da treba i difuzor pogledati." Ja reko wtf...."Pa nisam prijavio jer nije bio potrgan prije vašeg rada." Oni će na to: "Aha, ok onda..."

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #9 u: 30-08-2019, 15:44:47 »
Da, što su oni radili kod mene 6 sati? Auto je bio tip top, restart infotainmenta je bila reklamacija koju su u prošlosti već imali tako da mi nije stvarno jasno....Imam osjećaj da su se dečki malo zaigrali, nešto sjebali, pa onda ponovno riktali. Difuzor iliti suvozečev ventilacijski otvor nakon updatea potrgani. Za OBD i USB sam bio malo ironičan. Znam gdje stoje, sam sam već radio update mape koji je trajao sat vremena 10.5gb file. Htio sam čuti kako su drugi prošli s updateom jer update mape je sklop 3D slika i zato je toliko velik, a software sustava ne može biti ni približno toliko velik...Što su radili 6 sati, a jasno im je rečeno što je problem...E da, nazvao nakon 2 sata odmah tamo, javili se oni, ja im kažem što je problem sa sustavom i kako mi je nakon njihovog rada potrgan difuzor, a njihov odgovor glasi: "Pa niste nam rekli da treba i difuzor pogledati." Ja reko wtf...."Pa nisam prijavio jer nije bio potrgan prije vašeg rada." Oni će na to: "Aha, ok onda..."

E kako su to uspjeli, to mi stvarno nije jasno. Koje godište je tvoja Giulia, kupljena kod nas ili?  Veličina softwarea, mislim da nije veća od 1.5 GB. Meni je bilo, 1.25 GB, kažem između 30-40 min je trajao update. Rečeno mi je jedino, prije 2 tjedna kada sam mijenjao ulje u PSCu u Rijeci, da resetiranje intervala servisa zna potrajati.

« Zadnja izmjena: 30-08-2019, 15:46:31 od Guerrini »

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #10 u: 30-08-2019, 15:55:26 »
E kako su to uspjeli, to mi stvarno nije jasno. Koje godište je tvoja Giulia, kupljena kod nas ili?  Veličina softwarea, mislim da nije veća od 1.5 GB. Meni je bilo, 1.25 GB, kažem između 30-40 min je trajao update. Rečeno mi je jedino, prije 2 tjedna kada sam mijenjao ulje u PSCu u Rijeci, da resetiranje intervala servisa zna potrajati.

Giulia je iz Italije 9mj2017. Kupljena u lizing kući. Jesi li sam radio update ili?

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #11 u: 30-08-2019, 15:56:33 »
Giulia je iz Italije 9mj2017. Kupljena u lizing kući. Jesi li sam radio update ili?

Da, da sam sam radio sve. Ja sam svoju uvezao iz Njemačke u 05. mjesecu ove godine, a 02/2017 je.

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #12 u: 30-08-2019, 15:59:00 »
Da, da sam sam radio sve. Ja sam svoju uvezao iz Njemačke u 05. mjesecu ove godine, a 02/2017 je.

Da, ja nisam jer imam garanciju do 12 mjeseca ove godine...Kad si radio update i što si radio?

Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #13 u: 30-08-2019, 16:03:29 »
Da, ja nisam jer imam garanciju do 12 mjeseca ove godine...Kad si radio update i što si radio?

Čim sam uzeo sam napravio update softwarea.
Ova verzija je bila prije updatea.

Ovo je u procesu updatea, 002.009.055.

« Zadnja izmjena: 30-08-2019, 16:05:13 od Guerrini »

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #14 u: 30-08-2019, 16:07:03 »
Čim sam uzeo sam napravio update softwarea.
Ova verzija je bila prije updatea.

(Image removed from quote.)

Ovo je u procesu updatea, 002.009.055.

(Image removed from quote.)

Odakle si skinuo software? Koja je to oprema i mašina unutra?

Offline Guerrini

• Član Alfa Kluba 7
  • Starosjedioc
  • *
    • Novi Vinodolski
« Odgovori #15 u: 30-08-2019, 16:08:45 »
Odakle si skinuo software? Koja je to oprema i mašina unutra?

Software sam skinuo s AlfaOwnera. Moja je Super, 2.2 automatik.

Offline Alfamale

• Učim polako
    • Virovitica
« Odgovori #16 u: 30-08-2019, 16:56:52 »
Software sam skinuo s AlfaOwnera. Moja je Super, 2.2 automatik.

I moja...Baš ću ih pitati što je toliko trajalo čim odem ponovno tamo.

Offline clio

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo Giulia Q4 ,Alfa Romeo Giulietta TCT
    • Lovran
« Odgovori #17 u: 07-06-2020, 13:55:26 »
Što se konkretno dobije sa tim updateom?

Offline ron@ld

• Učim polako
    • Zagreb
Giulia- update infotainment softwarea
« Odgovori #18 u: 03-08-2023, 21:42:55 »
Imam Giuliu 2016, molim informaciju što dobivam sa updateom infotainment softwarea? Postoje li neke nove funkcije u sustavu? Sada stvar radi ok i ne bi dirao ako nema novih funkcija. Hvala..

Poslano sa mog SM-A526B koristeći Tapatalk

« Zadnja izmjena: 03-08-2023, 22:11:14 od a.m.alfa »

Offline bobodelice

• Na probi
  • *
    • Zagreb
« Odgovori #19 u: 04-08-2023, 18:56:01 »
Pravilo je da se novi spwftware update uvijek pojavljuje u paru sa security updateom, dakle ili je otkrivena neka security mana ili je haker shakirao sustav i javio se proizvodacu, skupio paricu, a proizvodac svijestan problema pokrpao sto ima i omogucio update.
Uz security update proizvodac uvijek odradi update i ostalih elemenata ako to ima smisla.
Ovo sto pisem je pravilo u smartphone, computer i slocnim industrijama pa pretpostavljam da je jednako u auto industriji (mozda sam u krivu ali ne vjerujem jer IT je IT, nije F1).
Da skratim pricu, ne pita se dali se updatea sistem, to se u pravilu odradi bez puno pitanja.
« Zadnja izmjena: 04-08-2023, 18:57:24 od bobodelice »