22-06-2026, 00:24:07

Autor Tema: Posuda od antifriza prazna  (Posjeta: 1967 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomislav_smb

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
  • Spol: Muški
    • Samobor
Posuda od antifriza prazna
« u: 31-01-2016, 13:36:17 »
U srijedu ujutro ostavio kod majstora auto da mi servisira anlaser, posto od 100 paljenja 2 paljenja napravio "skljoc" i zapalio nakon 3-4 okretanja kljuca, pa reko posto je auto na prodaju da bas pred kupcem ne napravi "skljoc". Auto mi je bio gotov tek u petak popodne (3 dana za servis anlasera)...
E sad kako sam primjetio da mi kiler slini majstor ga je pregledao i reko da je kiler ok te da je samo neku gumicu na necemu promjenio i da kiler netreba mijenjat. Danas dodem u garazu i ispod desnog kotaca fleka od antifriza a u posudi ni kapi, znaci nesto nije odradeno kakao treba. Mene sada zanima da li auto voziti na slepi do majstora ili natocit vodu/antifriz i otpeljat se tih 10km...? jer ocito je rijec samo  o tom spoju koji nije odraden kako treba.  :dontno:

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
Odg: Posuda od antifriza prazna
« Odgovori #1 u: 31-01-2016, 13:40:33 »
Nali destiliranu vodu i pricekaj 10 minuta, ako sve iscuri malo je zeznuto ići,ako dođe do minimuma onda idi.
Antifriz ne triba jer će sve iscuriti tako i onako ako bude dira donje crivo na hladnjaku.
Predlažem da radis neki radni dan ujutro inače ćeš morati sam ispustati vodu u slučaju da ju ne krene raditi isti dan
.
Moj prijedlog, vjerojatno će se još.neko javiti sa, lako moguće, pametnijim prijedlogom

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #2 u: 31-01-2016, 14:04:24 »
Nali destiliranu vodu i pricekaj 10 minuta, ako sve iscuri malo je zeznuto ići,ako dođe do minimuma onda idi.
Antifriz ne triba jer će sve iscuriti tako i onako ako bude dira donje crivo na hladnjaku.
Predlažem da radis neki radni dan ujutro inače ćeš morati sam ispustati vodu u slučaju da ju ne krene raditi isti dan
.
Moj prijedlog, vjerojatno će se još.neko javiti sa, lako moguće, pametnijim prijedlogom
Hvala na savjetu,idem odmah sutra ujutro k njemu i nek mi odmah to rjesava posto se ocito radi o njihovom propustu.
Do sada sam doljevao antifriz kroz mjesec dana mozda 1dcl i imo sam fleku velicine 5kn nakon radnog dana na parkingu, a sada kad je nesto dolje dirano odjednom iscurilo sve nakon 1 dana...  :fp

Offline sime22

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #3 u: 31-01-2016, 14:42:58 »
Možda samo selna nije dobro stegnuta  :dontno:

Offline Tomislav_smb

• Na probi
  • *
    • Samobor
« Odgovori #4 u: 31-01-2016, 15:13:42 »
Možda samo selna nije dobro stegnuta  :dontno:
Stavio sam oko 0,5l antifriza u posudu i pricekao 20ak min. Pocelo je lagano kapati, ali nemogu odrediti od kuda. Malo desno od desnog kotaca.  :dontno:
Nadam se da je tak nekaj,tipa selna.
Nalijat cu ujutro destilirane i odmah k majstoru.

Offline deda

• Sa stažom
    • Zagreb
« Odgovori #5 u: 31-01-2016, 15:32:02 »
Zbog čega destiliranu vodu?

Cro-Alfa

• Gost