pošto je tema dugooo mrtva a Alfa (ljubavnica) još kod mene ajde da malo tipkamo i stavimo jos slika,, uz nju sam imao nekoliko Puntica 1 i 2, 145, 147 jtd a i sada imam 156 1,9 jtdm 16v 103kw,, (ima u galeriji za 156 *ženina đurđa*) na od 230000 napravio razvod, i reperaciju turbine (bacala ulje na usis- 900 kn), promjenio donja ramena(hvala kolegi sa foruma iz Dubrave na TRW-u) i nakon 100 000 km selene na gornjim i onda polako i kvačilo (opet hvala kolegi sa foruma iz Dubrave na Valeo) (( ON ZNA KOJI JE)) uz redovne servise ulje na 10 000 km selenia td mjenjao sam i ulje u mjenjaču Tuteta 75,, ii onda mi se upalaio desno štop svjetlo,, Seb je dijagnosticirao kvar centrale od svjetala novo 2000+ kn,, zahvaljujući forumu našao za 100 kn i radi za sada,, precvikali se kablovi od zadnje haube i to lako rješio,, i to je sve redovno ALI počelo je nešto na kanalno remenu zujati i utvrdim da je puklo kučište na alternatoru, kupim drugi i za cca 5 000 odu ležaji a nakon toga remenica i nakon cca 10000 opet nešto zuji i provritio je rotor na altarnatoru na manjem ležaju,, rotor iz starog alternatora a stator na vitlanje i opet novi ležaju, uz to sam stavio i alnaser na servis i sada je to tip-top,, u međuvremenu promjenio sam i oba plivajuća selena iza i desno zadnje gornje rame i uz nove GY asimetric 2 225 45 17 to su ulaganja osim tehničkog oko 1000e s time da je auto u tehničkom i limarijskom smislu A1 šta bi rekli njemci stvar je u tome da sam puno stvari radio sam ili sam dao majstorima i govorio im gdje i šta se nalazi i kako se radi
-- a u međuvremenu izleti mi srna i razbije desni xenon far blago udubi haubu i rub blatobrana iznad fara i naravnopolicija, osiguranje i drž nedaj nude mu zamjenski običan far (orginal Valeo kakav sam imao 9680 kn) i tu drž nedaj na kraju sam morao kupiti oba fara sa org. Valeo xenonima i uz račun od osiguranja i farbanje cijelog auta sam u minusu koji s obzirom na godine koliko je kod mene ne znači ništa
-- i sad je dilem dali ostaviti 166 ili 156 moji bečari (sinovi 6 i 5) godina govore ostavi onu sa bijelom kožom,, nekako me vrag vuče na novu Deltu ali mi je preskupa pa si razmišljam i 159 ali se bojim da neću dobiti to šta imam u 166 onaj osjećaj u vožnji jer tko nije probao amiragglije ne može baš kužiti i čemu pričam imao sam prilike i GT 1,9 jtdm ganjati ali to nikako nijee za familiju , bećari mi na one male prozore zjevaju van kao iz zatvora,, ali kada ih djeca u vrtiću pitaju koji je auto najbolji,, oni govorre FERARI JE NAJBRŽI A ALFA JE NAJBOLJA