19-06-2026, 00:35:50

Autor Tema: čiščenje klime (cijevi, isparivac itd. ne izvana vec cijevi kuda ide plin)  (Posjeta: 2569 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
znaci proslu zimu mi je puklo bilo crijevo od klime i tak sam se vozio cijelu zimu nisam ni znao da u proljece skuzio to i promjenio crijevo al je sve bilo mrljavo i u prasini i sl. i napunim klimu i radi par sekundi i ugasi se tj. proklize kompresor i stane, mislio sam da je kvacilo ili relej pa sam probao spojit na zivo i onda sam skuzio da kompresor izbaci plin vani iza onda (oke star je ko isusov magarac al svjedno)
ugl. zanima me jel se to smije necim procistit tipa spojim vodu na ulaz i nek prodje kroz isparivac i hladnjak (kompresor maknem, ionako ide drugi gore) ili to bas nije preporucljivo.. sad polako bi to rjesio jer pocinju vrucine a crni auto i nije bas ugodno.

i da radi o 145 1.6 boxer znaci klima vulagaris.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Mike20

• Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
U sustavu klime imaš filter koji ima funkciju čišćenja-to je ono nalik na usku bocu naprijed blizu kilera

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
probao sam stisnut zrak iz kompresora i prolazi ali jedva da znam za to na 145 je boca od 2l cc-a aluminijska al to ima samo ulaz i izlaz crijeva nema otvaranja ili neceg. jedino da ga skinem dole i pokusam isprat nekako kontra mlazom ili sto li vec.. mislim ako je uopce to zacepljeno ili je jednostavno kompresor u banani pa on sam steka makar nevidim neku posebnu stvar koja bi u njemu se mogla zacepit.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
ja sam rastavljao onaj kompresor šta san ga od tebe kupio, i o-ringovi na klipovima su bili  za zamjenu. propali, možda ti je do njih...koliko sam ja skužio od čitanja po internetu, ni slučajno vodu u sistem, tj, trebaju ti neka visokohlapljiva sredstva za ispiranje, navodno ima i specijalnih sredstava baš za to, neki kažu čak da možeš alkoholom i razrjeđivačem, ja ne bi razrjeđivač, jer ćeš oštetit gumu, ja sam koristio onaj medicinski (70%) alkohol iako u njemu ima vode, al sam onda sušio zrakom...btw pukla mi je ona cijev od kompresora prema "kileru" klime, imaš li drugu, ispravnu?
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
ja sam rastavljao onaj kompresor šta san ga od tebe kupio, i o-ringovi na klipovima su bili  za zamjenu. propali, možda ti je do njih...koliko sam ja skužio od čitanja po internetu, ni slučajno vodu u sistem, tj, trebaju ti neka visokohlapljiva sredstva za ispiranje, navodno ima i specijalnih sredstava baš za to, neki kažu čak da možeš alkoholom i razrjeđivačem, ja ne bi razrjeđivač, jer ćeš oštetit gumu, ja sam koristio onaj medicinski (70%) alkohol iako u njemu ima vode, al sam onda sušio zrakom...btw pukla mi je ona cijev od kompresora prema "kileru" klime, imaš li drugu, ispravnu?

alkohola imam u izobilju pa nije problem pokusat cu sa njime i kompresorom ispuhat.
nemam nazalost niti jednu cijev zadnju sam stavio sebi jer mi je bas ta pukla bila a druga se samo nagnjecila malo u sudaru, jel puko aluminij ili guma.? ako je guma da se reparirati.

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
Aluminij,odvojio se navoj,ma nema frke,negdi cu je nac,ima i onih industrijskih otapala,tipa isopar i ono cim se ciste dizne na ind. printerima,tog imas na litre po ovim pogonima tipa ad plastik i sl. pa probaj pitat koga...

Sent from my HTC Desire C using Tapatalk

Life is like dick, seems to be short until starts to get hard

Offline pave1

• Koordinator
  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • *
    • Split
Pa dusikom je ispusi, tako mi radimo na instalacijama od kucnih klima

Offline Batina

• Ovisnik o alfistima
  • 156 2.4 20v
    • Zagorje, Luka
nemam bas doma dusika a da idem nekome da mi to radi i puni klimu oderat ce me ko majmuna a nevjerujem da ce sto dusikom pocistit pokusat cu sa alkoholom ionako klima neradi ako proradi super, ako ne jbg..