04-12-2025, 10:02:15

Autor Tema: 145-ica skidanje tapacirunga  (Posjeta: 1113 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

borkom

• Gost
  • Trade Count: (0)
145-ica skidanje tapacirunga
« u: 05-06-2010, 14:02:00 »
Zna li neko kako se skida tapacirung s vrata na 145-ici, i jos jedna stvar, primjetio sam da mi ne radi svjetlo u gepeku i onaj senzor kad je otvoren gepek. Provjerio sam, ne dolazi struja do sijalice, pa kontam da bi mozda mogao biti prekidac, samo ne mou skontati gdje se nalazi?

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spol: Muški
    • Pula
Odg: 145-ica skidanje tapacirunga
« Odgovori #1 u: 08-06-2010, 11:09:54 »
Zna li neko kako se skida tapacirung s vrata na 145-ici, i jos jedna stvar, primjetio sam da mi ne radi svjetlo u gepeku i onaj senzor kad je otvoren gepek. Provjerio sam, ne dolazi struja do sijalice, pa kontam da bi mozda mogao biti prekidac, samo ne mou skontati gdje se nalazi?

Najbolje ti je da skineš komplet plastiku s vratiju. Jer nisam više siguran dali je sljepljeno,a može se desiti da ti pukne! Znači imaš u ručki s kojom zatvaraš vrata dva vijka na imbus, gore kvaka ima jedan vijak ispod malog poklopčića, i mislim jedan šaraf dolje kod pretinca. Onda ti ostane samo da malo jačeš povučeš i izači će sve.
Možda najbolje i da kod retrovizora skineš plastiku. Imaš jedan mali šarafčić s gornje strane i onda polako izvučeš.

Zatim kad je to dolje pogledaš s stražnje strane dali je možda ljepljeno i pokušaš skinuti dolje!

Svjetlo u gepeku riješiš kontakt sprejem i možda novom žaruljom  :ok:. Ako nije to onda je prekidač, a gdje je on sad se nemogu sjetiti  :?: :hehe:
Alfa--Fiat--Lancia

Offline BXR

• Trade Count: (+16)
  • Ovisnik o alfistima
  • Spider 2.0 TS, Gt 1.9 jtd
    • Karlovac
« Odgovori #2 u: 08-06-2010, 15:08:48 »
... i još su ti 4 šerafa ispod poklopca od zvučnika koji isto drže tapecirung  :ok:
nije ljepljen nego ga drže kopče  :ok:
33 u srcu!!  Miran,tih,povučen... pomalo krvoločan...
Znakovi Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=80025.msg1577247#new
Privjesci Alfa Romeo  http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=87942.0

Offline Boksi

• Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
    • Pula
« Odgovori #3 u: 09-06-2010, 10:02:48 »
... i još su ti 4 šerafa ispod poklopca od zvučnika koji isto drže tapecirung  :ok:
nije ljepljen nego ga drže kopče  :ok:

pa zato kažem da pogleda da nije netko lijepio pa da ne pukne  :da: :ok:
Alfa--Fiat--Lancia

borkom

• Gost
« Odgovori #4 u: 12-06-2010, 15:12:08 »
rijeseno ovo s tapacirungom, jedva sam ga vratio nazad, lako se skida, al se tesko vraca  :bat
A svjetlo u gepeku opet samo proradilo, najvjerovatnije da prekidac nekad zasteka, jer kad ne radi svjetlo, ne radi ni onaj senzor da je otvoren gepek. Ako radi jedno, radi i drugo. Al i dalje ne znam gdje mu se nalazi taj prekidac.

Ivic

• Gost
« Odgovori #5 u: 17-06-2010, 01:00:39 »
Jel bilo tesko pretapicirat ? Koliko novaca te ispalo?

borkom

• Gost
« Odgovori #6 u: 14-08-2010, 13:16:22 »
Nisam tapacirao, nego me zezala brava na vratima, pa sa to popravljao. Nasao i prekidac u gepeku, do njega je, a nalazi se na bravi. Izvinjavam se na kasnom odgovoru, malo sam postao neaktivan na forumu, nema se bas vremena za  :komp:

Offline verde_tropico

• Trade Count: (+3)
  • Sa stažom
  • A Life Fulfilling Addiction
    • Brela
« Odgovori #7 u: 09-01-2013, 11:11:48 »
nisam htio otvarat novu temu jer ih ima dosta sličnih a htio sam podijelit svoje iskustvo naime bilo je prilično zaj....o skinit tapecirung, jer je izgleda prošli vlasnik lijepio na strateškim mjestima, pa sam završio sa dva tri manja odlomljena komadića plastike, dvi polomljene žabice (imam još 4 čitave  :party), i još dvije tri ogrebotine na unutarnjim rukohvatima...druga stvar je da sam to sve radio da bih sredio bravu na vozačevoj strani, na žalost kupio sam neispravnu polovnu ovdje na forumu  (iako sam tražio ispravnu, ali to je već druga priča, što bi se reklo "mačak u vreći"), kojoj su također bili polomljeni mali metalni rogovi koji otklj. i zaklj. vrata, pa sam se odlučio na "preradu" stare i to tako da sam na mjestu ovih malih rogova zabušio dvije rupice i ušarafio dva šarafa koja sam potom skratio za glavu, ali sam izgleda sinoć kad sam to radio pogrešno namontira bravu natrag, pa mi sad ne radi opet kako treba, mislim da je moram zarotirat za 180 °, probat ću pa ćemo vidit...eto  ::) :mah:
Life is like dick, seems to be short until starts to get hard