21-12-2025, 17:14:44

Autor Tema: Kupovina: Alfa CROSSWAGON  (Posjeta: 30889 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dinko156ti

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • sisak
Odg: Kupovina: Alfa CROSSWAGON
« Odgovori #120 u: 22-03-2016, 08:51:26 »
Da me nebi nitko krivo shvatio nemam ja ništa protiv ljudi koji si mogu priuštit dobar/skup auto, i ja bi sebi odmah, ali treba biti svjestan svjih mogućnosti.

Offline Luka_ri

• Ovisnik o alfistima
    • Rijeka
« Odgovori #121 u: 22-03-2016, 08:52:05 »
Ma znam da postoji taj zamjenski, ali sa time taj auto gubi jednu od glavnih funkcija.
U startu je prilicno jeftin, a onda opali po dzepu.

Sredi to Repac za normalnu lovu. Vec je radio jednog. Ovaj je skroz potonuo iza. Ali i dalje stoji da ljudi voze ono sto ne mogu. Ili ne odrzavaju i tjese se da je sve u redu.
Evo, i na forumu imas pametne koji ce reci da je Bandit kupio kramu a covjek samo odrzava auto kako treba. Nema tu nauke. Velika je razlika izmedu odrzavanja i krpanja.
Aliis si licet, tibi non licet.

Offline LukaVukas

• Učim polako
    • Sesvete, Zagreb
« Odgovori #122 u: 22-03-2016, 13:34:57 »
Ma sve ok, zato i pitam da se ne zaletim. Zato i imamo forum da kolko tolko znamo kaj ocekivat.

Offline petromaestro

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 CrossWagon Q4
    • Plešivica, Jastrebarsko, HR
« Odgovori #123 u: 22-03-2016, 14:45:44 »
Crosswagon nije baš u cjenovnoj klasi Allroada koji je dodatno skuplji zbog brenda, no po sposobnostima je možda i bolji jer je pogon odlično pogođen. A i nije zamišljen za nekog plitkog džepa. No generalna je stvar da mi kupujemo izraubane aute koji su odlični do neke kilometraže, kad bi bilo dobro da ih se rješavamo jer generiraju velike troškove. E mi ih tada tek nabavljamo.
No ako nađeš primjerak koji je obnovljen, gdje su ključni i skupi dijelovi zamijenjeni, pogon štima, tu ne bi trebalo biti nekih prevelikih ulaganja. Sam servis kardana nije nešto skupo, no traženje tih specifičnih dijelova je već druga priča.
Ako ti za hobi ili nešto nije nužan 4x4 (osim ako si neki ribič, lovac, živiš na brdima gdje su zime jače...) uzmi dobro očuvani obični 156. Mjesta u kabini jednako nemaju i jedan i drugi  :lol :lol
...mislim, nije da te odgovaram, jer ću i ja danas-sutra tražit kupca  :D Samo nađi nešto što je održavano, a ne "pripremljeno za Jakuševac"  :ok:
« Zadnja izmjena: 22-03-2016, 15:03:44 od petromaestro »

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #124 u: 23-03-2016, 04:57:32 »

ehhh da sam se barem ja ohladio prije tog zlokobnog 11.3.2014.  ne bi sad bio u problemima:lol :lol

ali sad je auto (skoro) ko nov, pa mi je lakše

Ajd, necemo žaliti :-)

Ovi nabrojani troskovi, sto mislis koliko bi kostali kod (najcesce spominjane) konkurencije: BMW X1, Volvo XC70, Audi Allroad?

Ok, ta su auta mozda malo "luksuznija", ali ista je namjena u pitanju. Po kvaliteti motorizacije i pogona, Crossswagon sigurno ne zaostaje za njima.
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline petromaestro

• Pripravnik
  • **
  • Alfa Romeo 156 CrossWagon Q4
    • Plešivica, Jastrebarsko, HR
« Odgovori #125 u: 23-03-2016, 07:46:51 »
Ajd, necemo žaliti :-)

Ovi nabrojani troskovi, sto mislis koliko bi kostali kod (najcesce spominjane) konkurencije: BMW X1, Volvo XC70, Audi Allroad?

Ok, ta su auta mozda malo "luksuznija", ali ista je namjena u pitanju. Po kvaliteti motorizacije i pogona, Crossswagon sigurno ne zaostaje za njima.

slažem se da za prolivenim mlijekom ne treba žaliti. Koštali bi puno više. Mislim, generalno sam iznad očekivanja što se izrade tiče. Prva mi je to Alfa i kako su svi pričali, auto je, barem moj, kao nov iznutra, nigdje nikakvi cvrčci (a na to sam alergičan). A sve što nije štimalo je uzrok talijanske nemarnosti kod korištenja i održavanja, jer je uvezen bio kad sam ga kupio.
Za ovu navedenu trojku su servisi kudikamo skuplji te ih nikad ni ne bi vozio kao privatne aute. Kod CW-a je jedino problem što je jako rijetka serija i te dijelove pogona koje ja recimo tražim, jako je teško naći, a ako i ima, ljudi prodaju cijele zadnje mostove s cijelim kardanom, po cijeni jeftinijeg kompletnog auta negdje u Italiji...
Uz nekog poznatog servisera koji može povoljno nešto popraviti samo održavanje redovnog tipa nije skupo.
Zato Luki kažem da pripazi na pogon kod kupnje.

Offline Bandit

• Član Alfa kluba 18
  • Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Split
« Odgovori #126 u: 23-03-2016, 07:59:09 »

slažem se da za prolivenim mlijekom ne treba žaliti. Koštali bi puno više. Mislim, generalno sam iznad očekivanja što se izrade tiče. Prva mi je to Alfa i kako su svi pričali, auto je, barem moj, kao nov iznutra, nigdje nikakvi cvrčci (a na to sam alergičan). A sve što nije štimalo je uzrok talijanske nemarnosti kod korištenja i održavanja, jer je uvezen bio kad sam ga kupio.
Za ovu navedenu trojku su servisi kudikamo skuplji te ih nikad ni ne bi vozio kao privatne aute. Kod CW-a je jedino problem što je jako rijetka serija i te dijelove pogona koje ja recimo tražim, jako je teško naći, a ako i ima, ljudi prodaju cijele zadnje mostove s cijelim kardanom, po cijeni jeftinijeg kompletnog auta negdje u Italiji...
Uz nekog poznatog servisera koji može povoljno nešto popraviti samo održavanje redovnog tipa nije skupo.
Zato Luki kažem da pripazi na pogon kod kupnje.

Da, tocno.

Ovaj XC70 mi je bio upao u oko, ali ako pogledas nema ih ispod 250-300tkm
Postoji Alfa i (ne) postoje drugi automobili.

Offline LukaVukas

• Učim polako
    • Sesvete, Zagreb
« Odgovori #127 u: 24-03-2016, 17:17:44 »
Bok ekipa!
Evo danas sam se vozio kroz dugo selo i zahalto ovu alfu koju bi kupio pa sam ju pregledo nabrzaka onak.
Ajmo redom, diskovi svi promjenjeni i plocice. Gume su dobre. Balans stange su promjenjene. Prednji amortizeri su promjenjeni, ali su stavljeni rabljeni u ok stanju navodno. Sredinom prvog mjeseca, promjenjeno je remenje, vodena pumpa, korpa, lamela, zamasnjak, set kvacila. Auto radi dobro, jedino turbina fucka dosta jace nego na mojoj octaviji. Samo sam ga lagano turiro, sutra idem na voznju. Kvacilo je smjesno mekano, vidi se da je novo, precudno mi je bilo za alfu to. Na bc-u svjetli greska motora, navodno radi maf senzora kojeg bude promjenio. Kardan je repariran, a uz to ima i jos jedan kardan koji je kupljen u sloveniji za cca 2000 kn. Promjenjen je kiler koji je procurio bio. Promjenjen je nemojte me uzeti za rijec lajtung na getribi, ak to postoji. Ako sam dobro skuzio. Navodno je kapala pa je promjenjeno to i ulje. Poderan je lonac i treba ga mjenjati ili reparirati. Odozdola nisam vidio da je ostecena ili nesto. E sad. Limarija. Prednji i zadnji branik imaju zub na ljevoj strani. On kaze da nezna dal je lupljen bio, ali on je sam to prelakiro, nije bas najbolje napravljeno. Lajsne gumene oko prozora su u dosta losem stanju, trebalo bi mjenjati. Na vozacevim vratima ima 3 tockice onak ko od tuče ispod kvake. Kvake i krovni nosaci su onak kao oksidirali nadovno odd soli jer je bils na moru prvo. Navodno se to polira. Oko retrovizora je oksidirala farba na onim metalnim ajmo rec poklopcima. Navodno je to mana kaze covjek. Sve sajbe su original, svi kodovi se podudaraju osim na vjetrobranu, neznam dali tako mora biti? Zadnja stakla bocna u gepeku su poderana koda je vozeno nesto u njemu. Iznutra je auto u jako dobrom stanju. Original tepisi, sicevi i tapicirung je stvarno ok. Jedino je plastika od vratiju malo prljava, ali nista bitno. Neznam dal sam kaj zaboravio.
Sutra idem na voznju pa bumo vidli.
Dali normalno vuce kad je maf sjeban?
I kak da budem siguran da je kardan u redu?
Ovak kak on kaze auto je spreman za 100 tkm kaj se motora tice, malo ima posla oko tih retrovizora, branika, lajsni, al bilo bi dosadno da nema.   :crazy