Već viđena situacija.
Imam policu osiguranja sa 50% od Alfe 155. Popust sa police vrijedi još 3 godine nakon isteka registracije. I mjesec dana prije nego mi je to isteklo odlučio sam kupiti nešto, samo da spasim tu policu sa 50% popusta. Trebalo mi je nešto što se lako može prodati.
A pošto ne mogu kupiti svašta, npr. Golfa, konzultirao sam se sa prijateljem koji se bavi trgovinom auta i preporučio mi je Punta, a ako slučajno nađem JTD onda njega.
Poklopile su mi se neke stvari i uspio sam naći Punta JTD koji je rijedak, a rijedak je jer je koštao 3000 eura više nego 1.2 benzinac u svoje vrijeme. Npr. trenutno se u Dalmaciji prodaje samo jedan (ne ovaj

)
Punto je zvjerka (jer sam prije 7 dana napravio tuning). U orginalu ima 80 ks i 1045 kg i ide solidno. Motor je isti kao kod Bravo/Brava/Marea sa 105 ks, ali zbog politike kuće da manji model ne smije biti bolji od većega prigušili su mu softverski snagu na 80 ks pri 3000 rpm. Zbog tih 3000 rpm mu je produžen prijenosni omjer i na 2500 rpm se vozi 130 km/h. To pozitivno utječe na potrošnju koja je po pravcu 4.0 L/100 km, a po gradu 6,5 ili 6,6 (zaboravio sam).
Sa ovim "tuningom" mu je samo vraćena oduzeta snaga, nema opasnosti

Godina 2002. kilometraža 147.000 km (kompresija i opće stanje odgovaraju kilometrima), registriran do 10./2012.
Oprema:
Klima (radi odlično)
servo volana
centralna brava
el. podizači prednjih stakala
djeljiva zadnja klupa
radio MP3
sjediše vozača podesivo po visini
...
Slike:

hrđe ima ispod nešto sitno površinski, karoserija je pocinčana pa na njoj nema.

samoventilirajući diskovi naprijed

Za par dana ide u prodaju, nisam ga još stavio ni u jedan oglasnik.
Cijena će biti 3700 Eura