Pozdrav ljudi,
Evo situacija. Pred 5 mjeseci sam kupio 147-icu 1.9 jtdm, 2006. godište. Auto je imao oko 220000 km i vidno je održavan, stvarno se sve čini na mjestu, osim što su kvačilo i zamašnjak bili pred zamjenu te je termostat otišao. Čim je auto došao odmah je zamijenjeno ulje i filteri, stavljena je Selenia 5w40. Nakon zamjene ulja ja sam napravio nekih 2000 km i na svakom paljenju mi je pokazivao da je ulje puno do kraja.
Nakon toga je došlo vrijeme za zamjenu kvačila i zamašnjaka te sam odmah uzeo i semering radilice (Febi) da se i on promijeni. Ja sam od tada napravio malo više od tisuću km i od tada lagano pada razina ulja te mi sada na paljenju pokazuje 3 crtice manje. Posao je odrađen kod Darka na Kastvu za kojeg vjerujem da bi to trebao kvalitetno napraviti. Ne želim napadati čovjeka napamet jer sam stvarno kratko imao auto prije toga pa ne mogu biti sto posto siguran, ali iskreno malo mi je sumnjivo da mi baš nakon toga počne padati razina ulja. Ovo mi je prva Alfa pa me zanima ako se tko našao u sličnoj situaciji i što mislite da li je to nekakva greška pri ugradnji ili nešto drugo?