Pozdrav ljudi,
Evo situacija. Pred 5 mjeseci sam kupio 147-icu 1.9 jtdm, 2006. godi¹te. Auto je imao oko 220000 km i vidno je odr¾avan, stvarno se sve èini na mjestu, osim ¹to su kvaèilo i zama¹njak bili pred zamjenu te je termostat oti¹ao. Èim je auto do¹ao odmah je zamijenjeno ulje i filteri, stavljena je Selenia 5w40. Nakon zamjene ulja ja sam napravio nekih 2000 km i na svakom paljenju mi je pokazivao da je ulje puno do kraja.
Nakon toga je do¹lo vrijeme za zamjenu kvaèila i zama¹njaka te sam odmah uzeo i semering radilice (Febi) da se i on promijeni. Ja sam od tada napravio malo vi¹e od tisuæu km i od tada lagano pada razina ulja te mi sada na paljenju pokazuje 3 crtice manje. Posao je odraðen kod Darka na Kastvu za kojeg vjerujem da bi to trebao kvalitetno napraviti. Ne ¾elim napadati èovjeka napamet jer sam stvarno kratko imao auto prije toga pa ne mogu biti sto posto siguran, ali iskreno malo mi je sumnjivo da mi ba¹ nakon toga poène padati razina ulja. Ovo mi je prva Alfa pa me zanima ako se tko na¹ao u sliènoj situaciji i ¹to mislite da li je to nekakva gre¹ka pri ugradnji ili ne¹to drugo?