To.je tocno taj zvuk. Ne vjerujem da je ista drugo osim turbine jer mi je prije stalno zavijala a sad samo kad je hladan. Popravilo se dosta stanje. Imam i stila 85kw sa 600tkm i njemu se nista ne cuje turbina.
Zvuči logično da je problem u turbini, no:
-evo tvoja turbina je bila pregledana i kažeš da nije imala lufta, a nakon reparacije opet fućka (moguće da fućka nešto manje jer kod demontaže/montaže neka brtva bolje sjela)
-eto na Stilu sa tolikom kilometražom nemaš taj problem, a niti generalno na starijim 156/147 sa JTD Euro3 115/140ks motorima (isto je VGT turbo sa vakum upravljanjem) ja nisam primjetio da je to masovan problem.
Tko zna,
možda je i nešto banalno zbog čega te turbine baš na niskim okretajima i na hladno fućkaju,
recimo neispravnost vakum ventila ili lagano curenje vakuma, pa VGT regulacija ne zatvara/otvara kako treba.
No sada kada si siguran da je turbina ispravna/reparirana, trebalo bi dobro sve pregledati,
dosta je indikativno da se to masovno javlja na 1.9JTDM Euro4/Euro5 i 2.0 JTDM motorima koji imaju dosta drugačiji instalaciju (drugačije cijevi zraka sa drugačijim šelnama, intercooler ispred hladnjaka umjesto iza maglenki, SWIRL-ove, plastične usisne grane, itd...).