05-12-2024, 21:06:05

Autor Tema: Paddle Shifter (Giulia i Stelvio) - naknadna ugradnja pedalica mjenjača  (Posjeta: 1431 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stefan

• Trade Count: (+2)
  • Starosjedioc
  • Spol: Muški
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
Ako nekog interesira, pronašao sam neke informacije u vezi ovoga. Tekst je s talijanskog foruma, pa bi bilo zgodno da netko tko zna talijanski prevede glavne informacije.

https://forum.clubalfa.it/threads/montaggio-palette-al-volante.116443/

Ukratko, kako sam ja shvatio, mehanički dio posla nije problem, već je problem nakon toga softverski aktivirat novougrađenu komponentu, a navodno je moguće samo sa Leonardo dijagnostikom i to sa Fermi sučeljem.

Ja nemam pojma o kakvim se alatima radi, ali ima valjda tko će znat. Slobodno nadopunjujte informacijama kako tko nešto sazna o ovome.

:mah:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
Mala dopuna postu...
Dakle, aktivacija naknadno ugrađenih Shiftera u Giuliu ili Stelvia se može odradit pomoću Multiecuscan dijagnostike. Uz dijagnostički kabel, potrebno je imati i dva adapter kabela, sivi i plavi. Ako netko ima tu opremu i zainteresiran je za odradit uslugu aktivacije Shiftera, molim neka mi se javi. Još par dana ću pričekat ako se netko pojavi da ima opremu, a onda mi nema druge, nego da naručim opremu i odradim sam.  :mah:

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
Eto ga, projekt naknadne ugradnje pedalice u Stelvača konačno priveden kraju.    :cigara:

Nakon dosta vremena utrošenog na nabavku odgovarajućeg materijala i opreme, konačno mogu zaključit projekt.
Ako netko bude trebao savjet oko ovoga, tema je tu, pa samo naprijed...

Dok mi je još friško da zabilježim ovdje par stvari...
Potrebna oprema:
-Multiecuscan dijagnostički PC program- na stranicama od Multiecuscan-a piše da od verzije 4.0 može Stelvio, a  3.8 Giulia. Potrebna je registrirana verzija, odnosno ful verzija. Ja sam odradio sa 4.6 verzijom.
-Dijagnostički kabel ELM327 za Fiat i Alfa Romeo prilagođen za rad sa Multiecuscan programom (USB, ne bluetooth!)
-Plavi adapter za Multiecuscan
-Sivi adapter za Multiecuscan

Mehanička ugradnja je vrlo jednostavna i ima dosta tutoriala na internetu sa slikama, tako da ne bi ulazio u detalje po tom pitanju.
Izdvajam jedan od boljih tutoriala:

Bitno je napomenut da su u Stelvia i Giuliu negdje u veljači 2018.g. počeli ugrađivat SGW modul (Security Gateway Module) i za te je serije potrebno dobavit SGW Bypass modul, pa to malo dodatno komplicira stvar. Ja srećom nisam imao taj problem.

« Zadnja izmjena: 30-04-2021, 17:40:06 od stefan »

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Nema slika niti videa.  :Hm

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
Hm... provjerim o čemu se radi. Mislim da naslučujem šta je problem.  :fp

Offline stefan

• Starosjedioc
  • Stelvio Q4
    • Lukovdol - Zagreb
Jel sad ok? Kod mene je bilo vidljivo cijelo vrijeme, pa zato pitam.

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
Odlično. Vidi se.

Tapatalk