18-05-2021, 05:03:18

Autor Tema: Selespeed - problem  (Posjeta: 32173 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #140 u: 09-05-2015, 12:09:14 »
Pozdrav društvo,evo mog problema sa mojom alfom,naime auto u rikvercu i u prvoj brzini pri malom gasu jako cuka i zna se i ugasit,i izbaci na tabli greška selespeeda,spajanjem na dijagnostiku ocito mi je grešku P0725 engine speed,e sad gledo sam sta je to,ispada da je onaj senzor zasarafljen u kuciste mjenjaca,koji mjeri brzinu vrtnje lamele,kada sam pobriso gresku,probao sam istekat taj senzor i nista se nije desilo niti mi je pokazao gresku a auto je normalno radio,kao da senzor uopce nije u funkciji,jel mislim da kada ga istekam da bi trebao odma signalizirat grešku?auto i dalje cuka,i neznam sta da radim jel moze bit da je taj senzor otisao,ili moze bit nesto drugo,i da kada se auto ugasi,mogu ga odmah normalno upalit,u ostalim brzinama pri vecem gasu auto radi normalno.
 

Offline Mate

  • Trade Count: (0)
  • Sa stažom
  • ***
  • Postova: 551
  • Karma: 9
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #141 u: 09-05-2015, 15:00:18 »
Meni je prije nekoliko godina selespeed podivljao...nekad bi preskakao brzine, nekad se mucio par sekundi kao da je zastekao, a nekad bi presaltao normalno.promjenio sam taj senzor i do sad sve ok...probaj naci negdje rabljeni pa probaj..
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #142 u: 09-05-2015, 15:43:28 »
I jos sam sad primjetio da kada na mjestu ubacim u prvu ili u rikverc,da nesto pocne udarat u mjenjacu i pocne cukat cjeli auto bez da sam dao gas,a kada dam gas onda tek cuka ko lud,i primjetim jos kad ga ubacim u brzinu da nesto jako cupa struju,jel bi mozda moga bit i jedan od onih gore senzora na robotici? Mozda od kvacila?probo sam i kalibraciju napravit,i odradi sve ali problem je i dalje tu.
 

Offline filip147SS

  • Trade Count: (+1)
  • Pripravnik
  • **
  • Postova: 179
  • Karma: 3
  • Spol: Muški
    • Pula
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #143 u: 09-05-2015, 17:02:57 »
I jos sam sad primjetio da kada na mjestu ubacim u prvu ili u rikverc,da nesto pocne udarat u mjenjacu i pocne cukat cjeli auto bez da sam dao gas,a kada dam gas onda tek cuka ko lud,i primjetim jos kad ga ubacim u brzinu da nesto jako cupa struju,jel bi mozda moga bit i jedan od onih gore senzora na robotici? Mozda od kvacila?probo sam i kalibraciju napravit,i odradi sve ali problem je i dalje tu.

Probaj prvo sa kalibracijom ss-a koja se mora raditi sa vremena na vrijeme.. Moguće je i da ti se lamela potrosila.. Provjeri te dvije stvari prvo.. Jer popravljanje ss-a ispadne dosta skupo..
Probao sam na svojoj kozi.. hahah.. Ali evo kod mene sva sreca nikakvih problema vise.. Nadam se da ih nece niti biti..  :drive:
Keep calm and drive Alfa Romeo :)
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #144 u: 09-05-2015, 18:11:03 »
Probaj prvo sa kalibracijom ss-a koja se mora raditi sa vremena na vrijeme.. Moguće je i da ti se lamela potrosila.. Provjeri te dvije stvari prvo.. Jer popravljanje ss-a ispadne dosta skupo..
Probao sam na svojoj kozi.. hahah.. Ali evo kod mene sva sreca nikakvih problema vise.. Nadam se da ih nece niti biti..  :drive:
kalibraciju sam napravio,i uredno ju prolazi,auto mi ima 130000km kupio sam je sa 106000km a lamela neznam dali je mjenjana,i neznam dali ju na tu kilometrazu treba promjeniti,probao sam i rucno nastelat kvacilo na onoj ruci selespeeda pomocu onog sarafa na onih 17, i nesto nesjecam se na koliko tocno mm.
 

Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9388
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #145 u: 09-05-2015, 19:22:51 »
kalibraciju sam napravio,i uredno ju prolazi,auto mi ima 130000km kupio sam je sa 106000km a lamela neznam dali je mjenjana,i neznam dali ju na tu kilometrazu treba promjeniti,probao sam i rucno nastelat kvacilo na onoj ruci selespeeda pomocu onog sarafa na onih 17, i nesto nesjecam se na koliko tocno mm.
Bas sam ti  htio to predložiti jer taj stariji ss ima rucno stelanje hoda kvacila. Sad ja ne kuzim sta tebe zeza? Kad ubacis u 1 auto ti poskoci kao da nije dovoljno stisnio kvacilo?
Varijator sekta
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #146 u: 09-05-2015, 20:56:21 »
Bas sam ti  htio to predložiti jer taj stariji ss ima rucno stelanje hoda kvacila. Sad ja ne kuzim sta tebe zeza? Kad ubacis u 1 auto ti poskoci kao da nije dovoljno stisnio kvacilo?
Da,tocno tako nesto, ubacim u prvu i cuje se kako nesto udara u mjenjacu i kako to udara cijeli auto cuka,a jos kad dam gas toliko pocne cukat da se zna i ugasit,jedva krenem a u ostalim brzinam radi normalno,u prvoj i rikvercu mi radi probleme.
 

Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9388
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #147 u: 10-05-2015, 08:42:14 »
Mozes pokušati napraviti dijagnostikom finu kalibraciju kvacila ali mozes prije se jos malo poigrat sa onim sto rucno stelas.Pokusaj napravit da vise stisne kvacilo. Moze bit da zeza i ventil za kvacilo u ss a mozda je i kvacilo pri kraju ili zeza potisni.





Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk

Varijator sekta
 

Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9388
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #148 u: 10-05-2015, 11:45:50 »
I jos se sjetio sad da probas taj senzor sto si spominjao zamjenit jer komp mjenjaca dobiva info o brzini auta sa njega i tako otpusta kvacilo.Znaci ako komp dobiva krivi info otpusta brze ili sporije i onda te zeza

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk

Varijator sekta
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #149 u: 10-05-2015, 23:43:16 »
Mozes pokušati napraviti dijagnostikom finu kalibraciju kvacila ali mozes prije se jos malo poigrat sa onim sto rucno stelas.Pokusaj napravit da vise stisne kvacilo. Moze bit da zeza i ventil za kvacilo u ss a mozda je i kvacilo pri kraju ili zeza potisni.

(Image removed from quote.)

(Image removed from quote.)

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
probat cu jos sa tom kalibracijom kvacila,ja isto koristim alfaobd dijagnostiku,danas sam probao istekat onaj prvi senzor sto je zasarafljen u kuciste mjenjaca,on mjeri brzinu vrtnje lamele kolko sam skuzio njega je odma registriro da nije u funkciji i taj izgleda valja,e sad ispod njega ima jedan slican takav senzor,i njega kad iskopcam nista ne registrira,on mi je malo sumnjiv mislim da bi kompjuter kad ga iskopcam trebao odma izbacit gresku.Sutra cu se jos malo pozabavit s tim probat cu ga istekat i provozat se da vidim oce simptomi biti isti kad je ukopcan i kad nije,sve u svemu hvala na pomoci,i nadam se da budem rjesio kvar.
 

Offline robynasice

  • Trade Count: (+2)
  • Učim polako
  • Postova: 25
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
  • Alfa Romeo 147 2.0 SS
    • Našice
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #150 u: 14-08-2015, 17:54:58 »
Pozdrav ljudi,evo jedan problem rjesio a sad po obicaju drugi problem sa doticnim selespeedom,najme sad mi nece uc u 1-3-5 brzinu,onako cvrka kao da bi ubacio u prvu al prebaci u drugu,i tako i sa ovim ostalim brzinama,na tabli nema greske niti blinkaju brzine,probo sam kalibrirat ali nece odma izbaci gresku,molim ako je neko imao isti problem ili ako zna sta bi moglo bit nek mi javi jel cu poludit sa tim mjenjacem.
 

Offline Hendrix

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 4
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Rab
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #151 u: 01-10-2017, 22:15:16 »
Pozz svima. Imam problem sa selespeed mjenjačem. Zapeo je u prvoj brzini i nikako ne mogu upalit auto (stilo2.4). S mjenjačem prije toga nisam imao nikakvih problem, baš nikakvih...nit je treptala brzina na ploči, bilo kakav zvuk, apsolutno je savršeno radio. Parkirao sam, pala je kiša i više ne pali. Akumulator je bio prazan, ventilator se upalio. Odmah sam posumnjao da je neki kratki spoj, rastavio ploču za osigurače, sve osigurače i zamjenio sve releje. Skinuo pumpu, ispitao. Inače pumpa radi kad otvorim vrata. Kupio novi akumulator, promjenio ulje (tutela cs speed), provjerio e-m ventile na robotu, zvao dijagnostiku koja nije javila nikakvu grešku. Proverio tlak (oko 50 se kreće).Ugl sve je u redu. To već traje tj dana i više nemam nikakve ideje. Molim Vas bilo kakvu pomoć u vidu savjeta, vidio sam da je bilo već takvih slučajeva. Na što da obratim pažnju...ima li netko ili zna gdje ima kakva shema rada robota, konkretno zanima me lajtung koji ide sa strane na robotu prema getribi (onoj kupolici na getribi-ne znam joj naziv). Primjetio sam da kroz taj lajtung ne ide ulje, kroz ostale ide. Svaki savjet je dobrodošao...  :mehanic

p.s. živim na otoku i nemam opciju otići u specijalizirani servis, tako da je to isključeno.
 

Offline Seb

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15963
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #152 u: 02-10-2017, 07:01:01 »
Pozz svima. Imam problem sa selespeed mjenjačem. Zapeo je u prvoj brzini i nikako ne mogu upalit auto (stilo2.4). S mjenjačem prije toga nisam imao nikakvih problem, baš nikakvih...nit je treptala brzina na ploči, bilo kakav zvuk, apsolutno je savršeno radio. Parkirao sam, pala je kiša i više ne pali. Akumulator je bio prazan, ventilator se upalio. Odmah sam posumnjao da je neki kratki spoj, rastavio ploču za osigurače, sve osigurače i zamjenio sve releje. Skinuo pumpu, ispitao. Inače pumpa radi kad otvorim vrata. Kupio novi akumulator, promjenio ulje (tutela cs speed), provjerio e-m ventile na robotu, zvao dijagnostiku koja nije javila nikakvu grešku. Proverio tlak (oko 50 se kreće).Ugl sve je u redu. To već traje tj dana i više nemam nikakve ideje. Molim Vas bilo kakvu pomoć u vidu savjeta, vidio sam da je bilo već takvih slučajeva. Na što da obratim pažnju...ima li netko ili zna gdje ima kakva shema rada robota, konkretno zanima me lajtung koji ide sa strane na robotu prema getribi (onoj kupolici na getribi-ne znam joj naziv). Primjetio sam da kroz taj lajtung ne ide ulje, kroz ostale ide. Svaki savjet je dobrodošao...  :mehanic

p.s. živim na otoku i nemam opciju otići u specijalizirani servis, tako da je to isključeno.
zovi šlep i šalji u servis...teško da češ nešto sam moč

Offline Hendrix

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 4
  • Karma: 0
  • Spol: Muški
    • Rab
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #153 u: 02-10-2017, 11:26:42 »
Apsolutno, ali još ću se malo pozabavit sam. Ovdje nema adekvatnog servisa. Uglavnom, imam jedno pitanje...Dolje ću postaviti par slika. Skužio sam jučer da je dolje prikazani, aluminijski dio popucao i da je curilo ulje. Zavario sam to, bio poprilično veliki rez. Uglavnom, na tu se kapicu veže lajtung koji sam u prošlom postu spomenuo - onaj kroz koji ne ide ulje. Ono što me zanima je način na koji funkcionira ta linija. Ide li tuda ulje, zrak? I u kojem smjeru...prema robotu ili od robota. Tu je negdje kvar sad sam prilično siguran. Pitanje postavljam iz razloga jer, kad skinem lajtung i pumpa se pokrene ne curi ulje, ni s jedne strane, a ipak je kroz taj rez točilo...Nelogično.







 

Offline NeoSky

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1586
  • Karma: 64
  • Spol: Muški
    • BIH
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #154 u: 07-11-2017, 16:35:38 »
Evo i mene u temi sa Selespeedom..

Selespeed je poceo zezati, ispadao iz druge i cetvrte brzine i nakon promjene senzora nije se puno situacija promijenila te smo nabavili drugi robot komplet koji je radio na drugom autu uredno... falila mu je bomba ali kod mene je ok pritisak od 47 do 50 bara tako da smo prebacili i sve ok.

Kad smo postavili robot, nece da ubaci ni u jednu brzinu.. pokusali uraditi kalibraciju, ozraciti kvacilo, namjestili kvacilo manuelno da bude na istom nivou kako je predvidjeno, jednostavno ne ulazi... Kalibracija stane na actuatoru 5 - R i izbaci... Nece proci...

Savjeti sta da radimo dalje, jer nemamo vise ideja... ??
When life gives u lemonade, make lemons!!
 

Offline Role 156

  • Trade Count: (+9)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 9388
  • Karma: 200
  • Spol: Muški
  • Alfa 159 2.2JTS SS Ti Beverly tourer 300 ie
    • Požega
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #155 u: 07-11-2017, 16:56:25 »
Ispitajte actuatore diagnostikom jer ocito jedan zeza cim neće proći kalibraciju
Varijator sekta
 

Offline NeoSky

  • Trade Count: (0)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 1586
  • Karma: 64
  • Spol: Muški
    • BIH
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #156 u: 07-11-2017, 19:45:49 »
Ispitajte actuatore diagnostikom jer ocito jedan zeza cim neće proći kalibraciju

Probali sve redom opcije u MES-u... Sve odradi, samo nece kalibraciju... :)
When life gives u lemonade, make lemons!!
 

Offline sani1503

  • Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Postova: 16
  • Karma: 1
  • Spol: Muški
    • Pula
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #157 u: 07-12-2020, 08:45:22 »
Pozdrav dragi ljudi.
Alfa 147 2.0ts selespeed. Znaci ne rade mi "papucice" na volanu za mjenjat brzine; mjenjac radi odlicno.
Dali je to neki poznat problem? Postoji li neki "quick fix"? (Posto nove vidim kostaju pun k..c)
Help?

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

 

Offline Seb

  • Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
  • *****
  • Postova: 15963
  • Karma: 540
  • Spol: Muški
    • Velika Mlaka
Odg: Selespeed - problem
« Odgovori #158 u: 07-12-2020, 09:00:14 »
Pozdrav dragi ljudi.
Alfa 147 2.0ts selespeed. Znaci ne rade mi "papucice" na volanu za mjenjat brzine; mjenjac radi odlicno.
Dali je to neki poznat problem? Postoji li neki "quick fix"? (Posto nove vidim kostaju pun k..c)
Help?

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
tipke ili spiralni kontaktor ispod volana