19-04-2026, 04:05:54

Autor Tema: Gdje preporučate servisirati FIATa na području Zagreba ili Dugog Sela  (Posjeta: 1014 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Le Chatelier

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • Zagreb
Pozdrav ekipa.

Kupio sam auto od lika iz Samobora, fina zvijerka, Fiat Bravo, 150 HP, 2008. godina, stvarno očuvan i uredan auto.
No, na 70km/h pod punim gasom (posebice u 5 brzini) počinje tresti i prestane na oko 90km/h. Mjesec dana
kasnije, isto se nastavi i na višim brzinama, da bi kasnije (prije 2 tjedna) udaralo, kucalo, bože sačuvaj.
Stignem do kuma mehaničara hvala Bogu da mi sredi auto, u zadnji tren.

Da stvar bude gora, mehaničar iz Samobora (neću imenovati) mi je rekao da je otišao PREDNJI OVJES. Bilo je čudno,
naravno, jer ako je prednji ovjes, ZAŠTO SE ONDA AUTO PRESTANE TRESTI kada ga izbacim iz brzine, ili stisnem
kvačilo...
Odmah mi je bilo sumnjivo. Rekao je da je prednji ovjes u pitanju i popravak je oko 1500 kn. Kontam si, okay.

Sreća, dođem kod kuma koji je na žalost 400 km od ZG-a, i kaže na kraju kako je u pitanju SREDNJI KINETIČKI, ako se ne varam (imam sliku svega kako to izgleda).
Kako se sve to sastoji od nekoliko dijelova, nema smisla mijenjati sve, pa mi je promijenio jedan dio, neki trokutasti
dio, i auto se preporodio, no treba promijeniti još jedan dio koji ON NIJE IMAO i narudžba i dostava bi trajala 2 tjedna,
a ja toliko nisam imao vremena.

Sad sam tu u ZG-u, i pojma nemam kome otići da mi naruči taj dio koji mi treba i ugradi. Kontam otići u neki ovlašteni
FIAT-ov servis, ali nemam pojma kome otići, pa pošto sigurno imate iskustva s time, molio bih za neki savjet.
Naravno, ne ležim na parama, pa gledam da nekak prođem što je moguće jeftinije,
pa bih Vas iskreno molio za savjet.

Hvala Vam puno.
Srdačan pozdrav.

Offline Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
Nema srednjeg kinetičkog.
Ima samo vanjski.
Kod getribe je šalica i križni ležaj
Tebi je to otišlo.
Vjerojatno je i šalica oštećena, pa samo zamjena križa možda ne bude dala rezultata.
A možda samo fali masti unutra.

Ja sam išao k Bertolu radi toga.
Btw to je dizel ili benzin 150ks?

Offline 156 sp1 rosso

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • Giulia Veloce
    • ZAGREB
Meni je isto bio malo tresao ,a bilo je do balansa kotača! Ja bi to prvo provjerio,pa dalje išao riješavati!
Gubila il dobila......zauvijek si moja voljena. Volim te Hrvatska.

Offline Le Chatelier

• Učim polako
    • Zagreb
A da, ugl, rekao je da je prijenos u pitanju, to je taj kinetički.

Ugl., dio poluosovine valjda. I da, taj križasti, trokutasti dio je promijenjen i auto je preporođen,
ali naravno, treba i taj drugi dio još, kako je i sam rekao, i onda bi moralo biti okay...

I da, auto je 150 HP dizel, 1.9 JTD multijet.

Ja sam također mislio da je nešto s kotačima, ali nije, jer kad se auto izbaci iz brzine,
onda prede kao brod, ali čim u brzinu, lupka...

Offline litlebastard

• Član Alfa Kluba 7
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • 147,155,156,Spider...nekoliko 😅
    • zagreb
Šalice i križevi,uobičajena boljka
The perfect blossom is a reare thing.You could spend your life looking for one and it would not be a wasted life.

Offline Le Chatelier

• Učim polako
    • Zagreb
Tako je,

to mi je i kum rekao, dosta auta koja imaju 150 HP
imaju sličan ili čak identičak režim te poluosovine ili čega već,
pa onda svi valjda imaju te probleme.

No, ajde, nadam se da ako taj još jedan dio promijenim,
da ću biti miran.