06-12-2024, 22:03:17

Autor Tema: povijest bolesti  (Posjeta: 1881 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline flašencug

• Trade Count: (0)
  • Učim polako
  • Spol: Muški
    • slunj
povijest bolesti
« u: 25-03-2019, 19:22:24 »
ovdje ću predstaviti svoje dosadašnje alfice, a po podforumu u kojem se tema nalazi mislim da je jasno kojim modelom zaključujem ovaj post  :lol

prva je bila 75, davne 2010. obzirom da je auto bio u totalnom rasulu, ja sa svojih 14 godina mogao sam samo gledati u nju i plakati. brzo je otišla dalje, a kod novog vlasnika je potpuno restaurirana.

sljedeća je bila 155 2.0 8v, 2015. godine. auto je generalno bio ok. već su krenuli neki minimalni radovi da se dovede u stanje za registraciju, ali kako mi je prijatelj u međuvremenu ponudio odličnog civica, alfa je otišla dalje a ja sam narednih godina vozio pretežito honde koje su za skromne tadašnje prilike pružale za malo para puno muzike  :pivo:

ludilo počinje prošle godine  :cigara: prema alfama sam zbog reputacije već razvio jake predrasude, ali trebao mi je privremeno neki auto koji će me jeftino voziti 100-150km svaki dan. na oglasniku se u to vrijeme vrtila 155 1.9 TD koja mi je dizajnom uvijek bila jedan od najljepših auta. pošto sam imao pristup dijelovima sa jedne 155 1.8 i sa jednog fiata s 1.9 TD motorom, odlučio sam otići po nju pa što bude. ispostavilo se da je alfa zadatak odrađivala bez i najmanjeg problema uz potrošnju od 5.5l/100km ne nužno nafte  :) autić mi je, unatoč sitnim manama, postao izuzetno drag. iako stari kramp, vožnja u njoj je bila gušt.

kao ispriku za početno pljuvanje po njoj, dobila je i poliranje  :drive:

nakon mjesec-dva odlučio sam povećati vozni park i uzeti nešto iz ovog tisućljeća. 155 mi je bila toliko draga da je i idući auto morao biti alfa  :food: ali koja? 156, 147 i gt nisam htio nikako. 159 je bila debelo preko budžeta. sjetih se kako sam godinu prije napravio ponešto zanimljivih kilometara s jednom 166, dok nije završila kobno..

i tako sam počeo njuškati 166ice po oglasnicima. mislim da nije prošlo niti 48h otkako sam uopće počeo razmatrati kupovinu 166ice kad se pojavila jedna za koju sam odmah znao da je to to. crna, očuvan lak, kožna unutrašnjost, jebačka oprema, te relativno povoljna cijena zbog lakšeg karambola.

koliko se sjećam, prvo sam ju mehanički doveo u red iako je već došla u dosta pristojnom stanju. trebalo je minimalno uložiti u stražnji ovjes. nakon toga je riješeno i oštećenje uz malo dodatnog ćuninga, te sam sjeo u najdraži auto koji sam ikad imao.

budala, prodao sam ju. doduše za pristojnu cifru. nije prošlo dugo a na oglasniku se pojavila 156 fl 1.9 16v. 156 mi je bila skroz bezvezan auto, ali cijena je bila takva da ju nisam mogao preskočiti jer mi je ionako trebalo prijevozno sredstvo. došao sam po nju 200km od kuće, bio na knap s vremenom da stignem u noćnu smjenu i nisam imao vremena ni pregledati auto kako treba. jedini način da dođem na posao na vrijeme bio je da ju kupim bez obzira na sve  :smijeh nakon 166, ova mi je izazivala lagan osjećaj klaustrofobije. vidjelo se da je auto za klasu manji i po kvaliteti. međutim, 156 se pokazala kao brz i odličan auto za jurnjavu. osjećaj pri bržoj vožnji je bio bolji nego u 166. ovaj mi je auto razbio sve predrasude prema tom modelu i kad-tad planiram uzeti još jednu.

nakon nje, odlučio sam malo promijeniti ploču i uzeti šestaka.

pošto je u auto bilo poprilično ulaganja, stigla je i jedna za dijelove

prije bilo kakvih ozbiljnijih radova (a nakon registracije i produljenja atesta  :metak) dogodilo se to što se dogodilo

nije bio neki problem popraviti ju obzirom da sam imao još jednu, ali odustao sam jer mi se auto ionako nije svidio sa svojih 20 problema i velikom nulom od opreme. obje su još uvijek tu i prodaju se u dijelove.

nedavno sam se osjetio dovoljno likvidan da kupim 159. zbog cijene sam se bazirao na ranije modele. htio sam crnu 2.4 s kožom. sve oglasnike sam prevrtio 10 puta uzduž i popreko, čekao, tražio, ali nikako se nije pojavljivalo to što sam htio. na skukyevu preporuku pogledao sam srebrnu 2.4 od marka s foruma. unatoč boji koju ne mogu prožvakati, presudila je crna koža u unutrašnjosti, skukyeva preporuka te markova iskrenost i korektnost pri prodaji. brzo smo se dogovorili i auto je tu.

sve je još dosta svježe pa ne mogu govoriti o konkretnim planovima, ali najvjerojatnije je da će auto biti komplet lakiran u crnu boju. ionako estetski ima ponešto nedostataka, a lakiranjem bih dobio upravo onakvu 159 kakvu sam od početka tražio  :pivo:

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
Odg: povijest bolesti
« Odgovori #1 u: 25-03-2019, 21:27:42 »
Ovaj zadnji ti je top  :ok:
Neka te dobro sluzi i lagano po gasu, da nebi bila jos jedna za dijelove  :welcome:

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #2 u: 25-03-2019, 21:35:18 »
nisam bio kriv  :redf: a kataloška vrijednost 166ice je uložena u 159  :hap:

Offline skuky156

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Alfa 159 1.9JTDm 16v 110kw,
    • Slunj
« Odgovori #3 u: 25-03-2019, 22:06:51 »
Ako s njom budeš brz kao sa ovim u livom ćošku ispod tvog avatara ( "praćen") dajem savjet.... USPORI   :lol   :lol   :smijeh   :smijeh
Ali puno sretnih kilometara stari/novi kolega...   :clap:   :ok:
:ar:  
http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=69963.0
EX:http://alfisti.hr/forum/index.php?topic=56880.0

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #4 u: 25-03-2019, 22:13:15 »
hmm nije to što misliš.. to je titula jer mi je novi auto toliko brz da mogu biti eventualno PRAĆEN, ali nikad uhvaćen!  :lol

da nije sve offtopic, prilažem fotku mini meeta ispred crkve

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #5 u: 25-03-2019, 22:19:56 »
 :lol   :lol   :lol   :care   :care 

Offline skuky156

• Ovisnik o alfistima
    • Slunj
« Odgovori #6 u: 25-03-2019, 22:21:10 »
Crkva zvan Meho Veljac    :D

Sam znaš što? 
Molimo se u krivoj crkvi...   :lol

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #7 u: 26-03-2019, 07:25:22 »
ja ipak vjerujem u ovu crkvu, jer tu je uvijek Božić  :love:

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #8 u: 01-04-2019, 19:24:23 »
kilometri se nižu, bilo se dvaput i u inozemstvu  :lol

uglavnom auto je odličan, prvih par dana skoro da ga nisam gasio. inače se brzo zasitim, ali od ovoga mi zaista ne treba ništa bolje. jedino što me i dalje bode u oči ova (ne)boja  :bic:

od komplet lakiranja me pretežito odgovaraju. još se ne zna daljnji plan, u međuvremenu se vozim pa šta bude  :food: a možda kroz koji mjesec saberem nešto love pa ju zamijenim kakvom crnom TI  :what:
« Zadnja izmjena: 08-04-2019, 18:30:34 od flašencug »

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #9 u: 01-04-2019, 21:28:58 »
Ajde drago mi je da si zadovoljan  :alfisti:

Stvarno dobro izgleda, jebala sebe..... jos da su joj 19 TI, bila bi bomba  :lol

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #10 u: 03-04-2019, 14:10:53 »
molim te reci da si ih prodao, da ne dođem u napast  :tooth

i danas mini meet... sam sa sobom  :dontno:

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #11 u: 26-04-2019, 18:34:36 »
čak mi se i vw pokvario, a ona ide i ide...  :lol

Offline Marko11

• Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #12 u: 26-04-2019, 19:06:46 »
 :ok:

Offline flašencug

• Učim polako
    • slunj
« Odgovori #13 u: 19-05-2019, 17:10:05 »
auto je na bubnju.
ne gori, ali spreman sam za nešto drugo.
5500€  :mah: