08-12-2024, 13:33:47

Autor Tema: KOD ključa  (Posjeta: 49275 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

neeo

• Gost
  • Trade Count: (0)
Odg: KOD ključa
« Odgovori #60 u: 10-03-2012, 19:13:20 »
to s upisivanjem koda s pedalom gasa radi,ja sam tako vozio mjesec dana,samo si nahebal ako ti se ugasi na semaforu :)

Offline kix

• Starosjedioc
  • Spol: Muški
    • Križevci
« Odgovori #61 u: 10-03-2012, 20:04:26 »
Pozdrav narode,hitno trebam pomoc!Imam alfu 146 1.6 box '97 god. Ne zeli mi ocitati kod sa kljuca.Kljuc je raden novi i palila je bez problema.Neki dan nije htjela,vrti bez problema ali mi ne gasi lampicu od koda na istrument tabli.Dal je imao tko takav problem??
Statistika je ko bikini-prikazuje vecinu al sakriva ono bitno.

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #62 u: 10-03-2012, 21:41:23 »
evo ovako jos nisam nista napravio...kleme su otkopcane al ni to nije pomoglo, cak je doazio jedan majstor sa laptopom al se uopce nije uspio spojit...volio bi pokusat ovo sa upisivanjem koda al nemam nikakvu karticu, pa ako netko mi moze poslat taj kod koji da upisem

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #63 u: 10-03-2012, 21:43:50 »
svaki auto ima drugačiji, svoj kod, tako da mislim da ti ne odgovara od nekog drugog auta nažalost...
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline Seb

• Trade Count: (+2)
  • Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #64 u: 11-03-2012, 08:53:24 »
evo ovako jos nisam nista napravio...kleme su otkopcane al ni to nije pomoglo, cak je doazio jedan majstor sa laptopom al se uopce nije uspio spojit...volio bi pokusat ovo sa upisivanjem koda al nemam nikakvu karticu, pa ako netko mi moze poslat taj kod koji da upisem
nemože ti ga niko poslat nego ga moraš kupit preko ovlaštenog servisa...košta oko 500 kn

neeo

• Gost
« Odgovori #65 u: 11-03-2012, 09:29:00 »
Jesi provo s drugim kljucem?ako nisi I to ti je jedini kojeg imas,skini znak alfa romea s njega I odvidaj malu vitu ispod I rastavi polako kuciste kljuca,te vidi jel ti ona mala ampulica staklena u svom lezistu,ako nije vrati je nazad,meni je bila ispala I imao sam isti problem kao tii.u ovlastenom servisu su mi rekli da moram kupit nova dva kluca kodirana na moj kod I trazili jako puno para za to ... I onda sam sam rastavio kljuc I bila ta glupost,vjerovatno ti je pao kluc ili tuknuo nedje I mozda ti je ista stvar.

Offline dumpors

• Trade Count: (+1)
  • Ovisnik o alfistima
  • 147 1.9 JTD
    • Mostar, BiH
« Odgovori #66 u: 11-03-2012, 09:42:47 »
Ja bih prvo probao drugim kljucem. Ako ga nemas probaj rastaviti svoj, izvaditi ampulicu ako znas kako izgleda i pokusaj staviti skroz uz bravu, tu je negdje antena,mozda iz nekog razloga slabo hvata, mozda lupam ali ja bih tako. Ako ni to ne upali slepaj u ovlasteni jer ti je kod kartica samo privremeno rjesenje, osim ako ti je slepa skuplja od kartice. Ne vjerujem da ti to moze neko od lokalnih mestara srediti.  :rolll:
...and did you exchange a walk on part in the war for a lead role in a cage...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #67 u: 11-03-2012, 10:03:53 »
Pozz,stavio sam juce post al ga vise nema pa me evo opet.AR 146 1.6 BOX 1997GOD. ne cita kod kljuca.Znam da ima tema sa slicnim problemom.sad me zvao strujic kod kojeg je i kaze mi da mi je pao napon u akumulatoru te da je zbog toga ECU zaboravio kod.Dal je to moguce?Takoder mi kaze da ako on to nece moci rijesiti da cu ga morati slepat u Prelog k nekom da mi izbrise kod iz kompjutora.Zna li tko nekog takvog blize negdje,inace ja sam iz Krizevaca.Nadam se nekom odgovoru,unaprijed zahvaljujem.

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #68 u: 11-03-2012, 12:03:42 »
nemože ecu zaboravit code...ključ,antena,code centrala,centrala ubruzgavanja,spojevi,žice,izvori struje...sve to može bit razlog...sad moraš nać nekog pametnog da defektira šta je od ovog navedenog...code kartica je olakšavajučio dio za dijagnozu

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #69 u: 11-03-2012, 13:33:23 »
seb neslazem se s tobom, isti problem mi se dogodio u autu 145 1.4 boxer i centrala je zaboravila kod.

antena, kljucevi (2 kljuca), code centrala sve ispravno i problem je bio u centrali da je kod nestao odnosno ili je krepao taj dio kompa ili je jednostavno softwer se zblesirao.

nosio sam kompletan set kod nekoliko ljudi kaj se tim bave i svi su rekli istu stvar, popravak je bio oko 1000kn odnosno brisanje tog dijela softwera u centrali da auto pali bez koda..

ja sam kupio drugu centralu dekodiranu i s njom vozio, da napomenem da se auto samo ugasio u voznji i upalila se code lampica i amen..
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

rico

• Gost
« Odgovori #70 u: 11-03-2012, 21:15:17 »
seb neslazem se s tobom, isti problem mi se dogodio u autu 145 1.4 boxer i centrala je zaboravila kod.

antena, kljucevi (2 kljuca), code centrala sve ispravno i problem je bio u centrali da je kod nestao odnosno ili je krepao taj dio kompa ili je jednostavno softwer se zblesirao.

nosio sam kompletan set kod nekoliko ljudi kaj se tim bave i svi su rekli istu stvar, popravak je bio oko 1000kn odnosno brisanje tog dijela softwera u centrali da auto pali bez koda..

ja sam kupio drugu centralu dekodiranu i s njom vozio, da napomenem da se auto samo ugasio u voznji i upalila se code lampica i amen..

:da:

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #71 u: 12-03-2012, 07:11:21 »

možda sam se krivo izrazio ili ti krivo shvatio

tj htio sam reč da se nemože pobrisat code pa se ponovo na iste ecu-e regularnom programacijom upisat...nestanak code-a iz ecu-a ja nazivam kvarom ecu-a

auto ti se nije ugasio u vožnji jer si ti izgubio code nego se nešto pojavilo na autu što ti je uništilo ecu
« Zadnja izmjena: 12-03-2012, 07:12:34 od Seb »

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #72 u: 12-03-2012, 11:15:57 »
možda sam se krivo izrazio ili ti krivo shvatio

tj htio sam reč da se nemože pobrisat code pa se ponovo na iste ecu-e regularnom programacijom upisat...nestanak code-a iz ecu-a ja nazivam kvarom ecu-a

auto ti se nije ugasio u vožnji jer si ti izgubio code nego se nešto pojavilo na autu što ti je uništilo ecu

neznam kako bi unistilo ecu kad je par "majstora" (Valjda nekaj znaju) reklo da je problem u dijelu softwera sa codom koji je ispravan ali ima neki xy kod  koji se njima neda trazit jer je neisplativo i predugo traje dok je brza solucija skidanje koda odnosno zaobilazenje tog dijela petlje u softweru.. po njima nekima doslovno krepa neki sklop hardwera u cijelom sistemu od centrale kljuca do centrale motora, a nekima se sjeb. softwer, nema pravila kako kome nit nekog uzroka, kad krepa hardwer moze bit ucestalo gubljenje napona da ga skuri ili neka zica takne masu, a za softwer kazu da doslovno nema pravila.

ako lazu mene lazem i ja vas, al da skratimo pricu popravak ti je oko 1000kn ili druga centrala sa setom kljuca, i centrale koda (zuta kutija ispod volana).  ili druga dekodirana centrala.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #73 u: 12-03-2012, 11:40:45 »
neznam kako bi unistilo ecu kad je par "majstora" (Valjda nekaj znaju) reklo da je problem u dijelu softwera sa codom koji je ispravan ali ima neki xy kod  koji se njima neda trazit jer je neisplativo i predugo traje dok je brza solucija skidanje koda odnosno zaobilazenje tog dijela petlje u softweru.. po njima nekima doslovno krepa neki sklop hardwera u cijelom sistemu od centrale kljuca do centrale motora, a nekima se sjeb. softwer, nema pravila kako kome nit nekog uzroka, kad krepa hardwer moze bit ucestalo gubljenje napona da ga skuri ili neka zica takne masu, a za softwer kazu da doslovno nema pravila.

ako lazu mene lazem i ja vas, al da skratimo pricu popravak ti je oko 1000kn ili druga centrala sa setom kljuca, i centrale koda (zuta kutija ispod volana).  ili druga dekodirana centrala.
ceker...svi ECUi na autima su indsutriska elektronika koja se po proizvođačevom uputstvu ne popravlja nego mjenja...drugi par cipela je što postoje intuzijasti elektroničari koji se bave popravkom tih stvari
zato kažem da je ECU neispravan...na koji način (swski,hwski), neznam možda i za neke znam ali takvim slučajevima dijagnoza je: KVAR SA ECUom!!!!!
prije 10 godina i više nije bilo tih intuzijasta kod nas u HR i ECUi su se mjenjali...danas imam ja ljude koji to popravljaju a nekad i ja popravim no opet kažem kad je takav tip kvara ja kažem ne valja ECU...ako znam točno šta je sa njom dodaču ti opis kvara

slanni

• Gost
« Odgovori #74 u: 12-03-2012, 12:45:17 »
bok alfisti,iman alfu 145 boxer 95 godina,1.4.Ponekad mi se desi da mi ostane upaljena lampica od cod ključa,ali mogu ga upaliti i voziti,.znači dam kontakt ,upali se lampica,ugasim,,ponovo damkontakt neupali se lampica.kako to rješiti.

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #75 u: 12-03-2012, 12:49:45 »
bok alfisti,iman alfu 145 boxer 95 godina,1.4.Ponekad mi se desi da mi ostane upaljena lampica od cod ključa,ali mogu ga upaliti i voziti,.znači dam kontakt ,upali se lampica,ugasim,,ponovo damkontakt neupali se lampica.kako to rješiti.
druga code centrala

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #76 u: 12-03-2012, 14:23:26 »
Pozz,meni jos uvijek nisu nista slozili.Ali nasao sam preko kuma negdje u gorici tipa koji avera s dijelovima i ka~e da ce mi za 600kn prodat ECU i sve potrebno da to proradi.Stavit cu to gore i molit boga da opet nekaj ne rikne!!

Offline suspenzija

• Trade Count: (+4)
  • Starosjedioc
    • Makarska
« Odgovori #77 u: 12-03-2012, 17:45:38 »
evo da skratim problem rjesen, trosak 0kn, kraj akumulatora ona kutija s osiguracima ima jedan kabel koji je vjerovatno masa i sroz se odvida, neman pojma kako, zavida ga i auto pali i vise netrazi kod

Leopard

• Gost
« Odgovori #78 u: 17-03-2012, 14:27:01 »
Pozdrav,
Seb je lijepo napisao da treba pogledati ključ,antena,code centrala,centrala ubrizgavanja,spojevi,žice,izvori struje(eleji i osigurači)
Ako nema napajanja u imo boxu sigurno neće upaliti, ali se nikad u vožnji neće ugasiti. Prije bih rekao da je tu do releja motornog compa.

Najlakše je odmah IMOO OF i to je to,
Neutralizacija imobilizera nije zakonski dopuštena i takvo vozilo nije tehnički ispravno.

Zar očekujete od ovlaštenog servisa da vam ponudi IMOO OF.

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #79 u: 18-03-2012, 09:49:03 »
Pozdrav,
Seb je lijepo napisao da treba pogledati ključ,antena,code centrala,centrala ubrizgavanja,spojevi,žice,izvori struje(eleji i osigurači)
Ako nema napajanja u imo boxu sigurno neće upaliti, ali se nikad u vožnji neće ugasiti. Prije bih rekao da je tu do releja motornog compa.

Najlakše je odmah IMOO OF i to je to,
Neutralizacija imobilizera nije zakonski dopuštena i takvo vozilo nije tehnički ispravno.

Zar očekujete od ovlaštenog servisa da vam ponudi IMOO OF.
na autima na kojima se može ja nudim...nemože se na svima to napravit

Leopard

• Gost
« Odgovori #80 u: 18-03-2012, 12:16:46 »

:da:

Pozdrav,
Sory SEB nisam se dobro izrazio , mislio sam sveprisutniju opciju "majstora" koji bilo koji problem sa ključem ili imobilizerom nude IMOO OF kao jedinu alternativu bez da pokušaju dijagnosticirati problem koji može biti banalan i viđestuko jeftiniji od opcije isključenja imobilizera.
U svakom slučaju podržavam iskljušenje imobilizera na starijim vozilima  kojima bi popravak bio preskup (unekim slučajevima viši od vrijednosti vozila).
Za "majstore" nema vozila na kojem nemogu isključiti imobilizer...

Offline Seb

• Ovisnik o alfistima
    • Velika Mlaka
« Odgovori #81 u: 18-03-2012, 12:52:43 »
Pozdrav,
Sory SEB nisam se dobro izrazio , mislio sam sveprisutniju opciju "majstora" koji bilo koji problem sa ključem ili imobilizerom nude IMOO OF kao jedinu alternativu bez da pokušaju dijagnosticirati problem koji može biti banalan i viđestuko jeftiniji od opcije isključenja imobilizera.
U svakom slučaju podržavam iskljušenje imobilizera na starijim vozilima  kojima bi popravak bio preskup (unekim slučajevima viši od vrijednosti vozila).
Za "majstore" nema vozila na kojem nemogu isključiti imobilizer...
znaš nekog da može recimo na 159?! ili bilo kojem autu sa body kompom?

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #82 u: 09-04-2012, 19:31:16 »
Pozz ekipi!Slozio sam svoju alficu!!!!Promijenio sam akumulator i sad pali ko mina.Ocitava kod sa kljuca bez problema.Hvala svima na pomoci,pozdrav!

LukaCrc

• Gost
« Odgovori #83 u: 05-05-2012, 07:44:16 »
Pozdrav imam alfu 145, i sljedeći problem...
Naime ubacim ključ u auto za paljenje i Key Code system ga nikako ne prepoznaje jednostavno nemogu upalit, ista stvar i s ostala 2 ključa. I nitko nezna popravit.
I još još dok je auto nekada znalo upalit isto se i znalo ugasit čim stane na mjestu ili na skretanjima ljevo, desno...
Eto ako je se netko susreo s tim i zna kako rjesit problem
hvala! :)

Offline Argor

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulietta QV_line + 33 Imola
    • Koprivnica
« Zadnja izmjena: 05-05-2012, 09:41:08 od Argor »

dominator1310

• Gost
« Odgovori #85 u: 06-06-2012, 15:47:26 »
Pozdrav,imam alfu 147 redizajn,e sad problem je u tom sto mi jednostavno ne prepozanje kljuc,a ni rezervni...kad dodam kontakt,na displayu mi se pojavi slika auta sa katancem oko njega,i rekli su mi da se radi o kodu,tj. da ga ne prepoznaje....ne mogu reci,nekad i upali,al evo vec 5 sati ga ne mogu pokrenuti...molim pomoc alfista kako najjednostavnije rijesit problem s kodom,ne odbacujem mogucnost da je i do akumulatora

Offline adventurer

• Trade Count: (+7)
  • Sa stažom
    • Zaprešić
« Odgovori #86 u: 06-06-2012, 15:59:19 »
s tim se ja patim več tri godine... :wal:
ak nije riknula centrala koda,odšarafi onu zaštitnu plastiku oko volana i brave,na bravi ti je jedan prsten s kablom(to je antena od centrale koda koja čita kod,tak je na 156), stavi ključ u bravu,izvadi prsten iz ležišta i približi ga ključu i pokušavaj davat kontakt.
meni je primilo na taj način,ali kod mene je bila stvar u toj anteni,nije dobro lovila signal....  :ok:
...CUORE SPORTIVO...

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #87 u: 06-06-2012, 16:28:33 »
Ma vjerojatno ti je akumulator.Ja sam imao slican problem sa 146-icom.Nije mi htio ocitati kod sa kljuca,govorili su mi da je kod centrala i ECU a na kraju sam promjenil akumulator i pali bez problema.

dominator1310

• Gost
« Odgovori #88 u: 06-06-2012, 16:57:22 »
nisam napomenuo da sam imo laksu prometnu i da je akumulator dobio udarac,tj. napuknuo je malo...majstor je to sredio,al evo sad je ovaj problem...nekad mi upali,al evo sad uopce ne sljaka..

Offline kix

• Starosjedioc
    • Križevci
« Odgovori #89 u: 06-06-2012, 17:28:16 »
Tak je meni odpocetka.Malo je palila pa nije,ja bi dopunio akumulator i onda bi bilo sve u redu.Onda odjednom nece,vergla ko blesava al nece upalit.Navodno da kod centala ima veze sa aku.Kad mu padne napon upali se zastita i jednostavno nece.