Neke detaljnije informacije za grešku P0168 ne pronalazim nigdje pa ću pitati još ovdje, svaka pomoć je dobrodošla.
Radi se o tome da ecu mjeri previsoke temperature goriva idu i do 120 stupnjeva (u stvarnosti je temperatura normalna) a podešen je tako da na 2800okr pali check engine i baca u safe.
Sam senzor se nalazi u kučištu filtera goriva lijevi utikač je senzor a desni je grijač... veze nema sa donjim senzorom za vodu kao što sam pročitao na više mjesta kako taj mjeri i temperaturu.
Navodno mu otpor treba biti od 2350ohm - 2650ohm pri 20 stupnjeva (ovo sam našao samo na jednom mjestu i neznam jel točan podatak, negativni senzor), kod mene je 2450ohm...
Kada otpojim oba konektora ecu i dalje mjeri iste temperature tj. nema nikakvih promjena i ovo mi nikako nije jasno zašto osim da je problem u ecu (trebala bi dijagnostika izbaciti grešku P0180 da je otpojen senzor).
Ovo mi se dogodilo prvi put nakon 100 metara poslije izlaska sa tehničkog (slučajnost ili ne pojma nemam), sada sumnjam na ecu pa me zanima što sve treba odraditi osim da drugi mora biti istog broja hardwera... savjet, iskustvo bilo što... mogu i ugasiti u ecu da ne pali grešku ali to mi je zadnja opcija.