Kupljena početkom 2. mjeseca
Iako je prvotni plan bio 156 SW Giugiaro 1.9 JTD (pa se kasnije ubacio čak i 2.4 JTD u igru), od svih pogledanih auta niti jedna me nije oduševila toliko da bih je kupio
Bio sam malo skeptičan u vezi ove 159-ke zbog dosta niske cijene, ali sam je ipak išao pogledati i čim sam je vidio i sjeo u auto bilo koja 156-ica je otišla daleko u zaborav
Odmah sam primijetio neke nedostatke na autu (lagano škripanje u prednjem kraju, luft na volanu, 2 injektora sa korekcijama oko 1.5), ali s obzirom da je bila ljubav na prvi pogled kupio sam ga sa 1 okom zatvorenim jer sam ionako računao da barem 2-3k eura moram imati sastrane za nedajbože, a cijena auta je bila poprilično povoljna
Znači od ekstra opreme nema ništa ekstra
(skoro kao i bivša Antonova crna), al sve što ima radi (sva 4 električna podizača stakla, ručna klima, ABS/VDC, hill holder)
Ima ugrađenu euro kuku upisanu u prometnu i zatamnjeno stražnje i ona manja bočna stakla gepeka.
Ono što mi je bilo čak i najbitnije, sjedala nisu kožna nego su alcantara
Evo danas ujutro je malo oprao od soli/bljuzge pa okinuo nekoliko slikica:
Uvezena krajem 2015. godine iz Njemačke sa 140000 km
Ja je uzeo sa 214000 km (kažu dečki kod Prikratkoga u Varaždinu da kilometraža nije skidana), sad smo na 218000 km, znači u mjesec dana prešli oko 4000km
Dosad promijenjeno:
- ulje (Selenia WR 5W30 P.E.) i filter ulja
- filter zraka i filter goriva
- desna spona letve volana
- posuda ulja od serva i servo ulje
- obje stražnje opruge (bile puknute na zadnjem krugu, uzeo originalne nove)
- optika
- set zupčastog
Uzeo sam od danielsa sa foruma Borbet 18'' felge (nisam slikao nažalost) za ljetni set
Stavljen LED za kratko svjetlo, u pozicije i kompletna unutrašnjost
Za osvjetljenje tablice još nisam stavio jer mi bilo mrsko skidati nosač tablice po snježurini
Ekologija je još gore i u funkciji, ako će početi zezati onda ćemo to rješavati
Ostalo se zasad čini sve ok
Potrošnja oko 6.3-6.5l zasad prosječno
Injektore rješavam kada se još malo pogoršaju i kada nađem druge koje ću dati reparirati da odmah mogu swap napraviti