06-12-2024, 02:03:54

Autor Tema: Moto gume  (Posjeta: 1824 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Spol: Muški
  • GT 1600 Junior X2 Berlina 1750
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Moto gume
« u: 06-03-2021, 01:39:11 »
Ne znam otvarati novu temu ili ovdje to nek admin odluči

Dakle, gume, 120/70/17 190/50/17 totalno sam se izgubio šta uzeti, cijene su razne, trebam cca 7-8000km iz njih, staza 0 bodova sve cesta, svi na R motore trpaju slikove ali koji će mi k kad ne idem na stazu i kad te nahvata kiša je problem

Gledam METZELER RACETEC RR koje sam imao na dva motora prije i stvarno su top gume se pokazale, Conti SportAttack dobivam za top cijenu ali to mi je skroz novo, na autu su Conti uvijek bile top.

Do sad su bile neke Bridgestone kojima nisam baš najsretniji. Pirelli sam se pogubio od modela šta bi bilo ok.

Otvoren sam za sve opcije

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

« Zadnja izmjena: 06-03-2021, 10:07:55 od Alfa_gtv »
Nije bolest sve što boli

Offline c.c2

• Trade Count: (0)
  • Na probi
  • *
    • Zagreb/Dubrovnik
Odg: Odg: Moto oprema
« Odgovori #1 u: 06-03-2021, 07:43:08 »
Ne znam otvarati novu temu ili ovdje to nek admin odluči

Dakle, gume, 120/70/17 190/50/17 totalno sam se izgubio šta uzeti, cijene su razne, trebam cca 7-8000km iz njih, staza 0 bodova sve cesta, svi na R motore trpaju slikove ali koji će mi k kad ne idem na stazu i kad te nahvata kiša je problem

Gledam METZELER RACETEC RR koje sam imao na dva motora prije i stvarno su top gume se pokazale, Conti SportAttack dobivam za top cijenu ali to mi je skroz novo, na autu su Conti uvijek bile top.

Do sad su bile neke Bridgestone kojima nisam baš najsretniji. Pirelli sam se pogubio od modela šta bi bilo ok.

Otvoren sam za sve opcije

Rosso corsa 2, pirelli. Vozio sam rosso corsu. Odlicna.
Stete sto nema dunlopa qualifier rr vise, al tu je sport smart tt :)
Eto.
Btw, o kojem se bajku radi?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Offline PeSti0018

• Starosjedioc
    • Benkovac
« Odgovori #2 u: 06-03-2021, 09:38:18 »
A metzeler m7rr,ako ga ima jos ,meni su bile top..nisam u toku vec neko vrijeme.
Conti imao na z750,nisu skupe sluze svrsi. Nelosa guma sve u svemu.
Frend ima mitas on kaze da su mu odlicne,nemam pojma kakve su cijene. Michelin(one klasicne sto vecina stavlja,pilot sport su ja msm, il nesto tako) su best buy ja msm ako oces trajnost ,ali nemoj ocekivat sad da su za stazu..po kisi su dobre,malo se sporije griju ali takodjer moze proci za normalnog covika i normalno koristenje
Iako to sve zavisi od korisnika. Ako si na motori.hr kontaktiraj Bimbu,ako nista makar ce te covik savjetima zasuti i znat ces sto ti triba i sto da uzmes

Poslano sa mog Redmi Note 8 koristeći Tapatalk

Ready To Race

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
Odg: Moto gume
« Odgovori #3 u: 06-03-2021, 11:54:16 »
Rosso corsa 2, pirelli. Vozio sam rosso corsu. Odlicna.
Stete sto nema dunlopa qualifier rr vise, al tu je sport smart tt :)
Eto.
Btw, o kojem se bajku radi?

Honda cbr sc59 2009

Ma uzeo sam METZELER RACETEC jer što više pričam i slušam sam gluplji, imao ih pred 2g na jednom motoru i bile top i neda mi se za par sto kuna filozofirati jer jedino me to veže sa cestom

Ma staza me ne zanima, moto gp vožnje isto, vozim brzo ali ni bi blizu mogućnosti motora, u biti na istim dionicama sam brži sa autom

Motor mi je za gušt

Nije bolest sve što boli

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #4 u: 06-03-2021, 11:57:15 »
A metzeler m7rr,ako ga ima jos ,meni su bile top..nisam u toku vec neko vrijeme.
Frend ima mitas on kaze da su mu odlicne,nemam pojma kakve su cijene. Michelin(one klasicne sto vecina stavlja,pilot sport su ja msm, il nesto tako) su best buy ja msm ako oces trajnost ,ali nemoj ocekivat sad da su za stazu..po kisi su dobre,malo se sporije griju ali takodjer moze proci za normalnog covika i normalno koristenje
Iako to sve zavisi od korisnika. Ako si na motori.hr kontaktiraj Bimbu,ako nista makar ce te covik savjetima zasuti i znat ces sto ti triba i sto da uzmes

Ma nisam dosad uopće nikad nigdje jer sam godinama imao skuter a R motore samo kad su dolazili pod račun za neki auto ili ako sam ih uzimao za prodaju a ovaj sad je baš moj i ne ide nikud, zato sam i uzeo sa malo km provjerene prošlosti. Ti su uvijek dobivali neke polovne kombinacije ili šta me zadesilo da je na motoru pa me bolio tuki jer ionako ide dalje a sad nisam htio kemijati nego hoću nove i mir

Nije bolest sve što boli

Offline sasa.baska

• Član Alfa Kluba 2
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #5 u: 06-03-2021, 12:16:06 »

Ni ja ne pratim već par godina,  al dok sam vozio,  promjenio sam par setova M7RR-a i gume odlična... ljeti a i zimi. ne znam dal je sad već 9RR vani,  ali ako je,  to uzmi kao All round gumu... a za ljetnje mjesece i ako ces se jače voziti ona stavi supercorsu sc1 kolko se sjećam da sam imao... a u mecelera je racetec k1 bio kolko se sjećam... te gume ti traju 2000-2500 km al su ljepilo i kad asfalt uprži možeš bacati motor kako hoces,  drži bolesno...
neko je spimenuo i Rosso Cora 2... ja je imao kao prvu ugradnju,  doduše jedinicu i isto mi bila ok... al mislim ako nije velika razlika u cijeni onda radje supercorsu ili sc1 za sedmi osmi mjesec  :Hm

ili pitaj bimbu,  on zna,  pitati ćete kako se vozis i po tome će ti preporucit gumu...gume idu po vožnji a ne po modelu motora  :ok:
« Zadnja izmjena: 06-03-2021, 12:19:35 od sasa.baska »

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #6 u: 06-03-2021, 12:36:33 »
Ni ja ne pratim već par godina,  al dok sam vozio,  promjenio sam par setova M7RR-a i gume odlična... ljeti a i zimi. ne znam dal je sad već 9RR vani,  ali ako je,  to uzmi kao All round gumu... a za ljetnje mjesece i ako ces se jače voziti ona stavi supercorsu sc1 kolko se sjećam da sam imao... a u mecelera je racetec k1 bio kolko se sjećam... te gume ti traju 2000-2500 km al su ljepilo i kad asfalt uprži možeš bacati motor kako hoces,  drži bolesno...
neko je spimenuo i Rosso Cora 2... ja je imao kao prvu ugradnju,  doduše jedinicu i isto mi bila ok... al mislim ako nije velika razlika u cijeni onda radje supercorsu ili sc1 za sedmi osmi mjesec  :Hm

ili pitaj bimbu,  on zna,  pitati ćete kako se vozis i po tome će ti preporucit gumu...gume idu po vožnji a ne po modelu motora  :ok:
Ma to mi je jasno da guma maltene nema veze sa motorom nego stilom vožnje, većina mi je lokalna cesta pa mi Touring guma za autoput i km ne treba jer ne napravim baš toliko km u sezoni, staza me ne zanima, ali hoću da kad se povezem da ima gripa i da ima dobar feedback, imao sam par puta Metzeler Racetec i bile su super, na motoru mi došle neke nemam pojma uglavnom da nisu bile nove skinuo bi ih prvi dan.

Set 120/70/17 190/50/17 Metzeler Racetec K3 260e izašao sa dostavom

Nije bolest sve što boli

Offline sasa.baska

• Član Alfa Kluba 2
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #7 u: 06-03-2021, 12:48:19 »
Ma to mi je jasno da guma maltene nema veze sa motorom nego stilom vožnje, većina mi je lokalna cesta pa mi Touring guma za autoput i km ne treba jer ne napravim baš toliko km u sezoni, staza me ne zanima, ali hoću da kad se povezem da ima gripa i da ima dobar feedback, imao sam par puta Metzeler Racetec i bile su super, na motoru mi došle neke nemam pojma uglavnom da nisu bile nove skinuo bi ih prvi dan.

Set 120/70/17 190/50/17 Metzeler Racetec K3 260e izašao sa dostavom

K3 treba veću toplinu i mislim da nije za sad se vozit...za ove mjeseca bolja bi bila M7 ili koja je sad već,  9ka ili...
ja kad bi opet išao vozit stavio bi M7 ili M9 RR,  za vozit od 10og do 5od mjeseca - a za ljeto racetec K3 ili supercorsu sp,  ili k1 sc1 za 7-8 mjesec  :Horse:

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #8 u: 06-03-2021, 12:53:24 »
K3 treba veću toplinu i mislim da nije za sad se vozit...za ove mjeseca bolja bi bila M7 ili koja je sad već,  9ka ili...
ja kad bi opet išao vozit stavio bi M7 ili M9 RR,  za vozit od 10og do 5od mjeseca - a za ljeto racetec K3 ili supercorsu sp,  ili k1 sc1 za 7-8 mjesec  :Horse:
Ma ja prije 15.4 teško da se budem vozio a tad već bude ok, toliko sam se isprehlađivao na motoru da mi ne pada na pamet prije normalnih temperatura se voziti, prije svega asfalta

Nije bolest sve što boli

Offline Sinke

• Predsjedništvo
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 GTA
    • Čakovec
« Odgovori #9 u: 06-03-2021, 13:14:40 »

Bimba nije više toliko aktivan tamo.
Ja sam mu poslao dvije poruke, nije odgovorio niti na jednu.
Ne kraju sam dobio pomoć od njegovog radnika Ante.

Pošalji upit u motobox

Ja sam imao pirelli angel st, super zadovoljan, sad ima novi model gt koji je još više touring, a na kraju sam uzeo metzeler
« Zadnja izmjena: 06-03-2021, 13:18:01 od Sinke »

Offline c.c2

• Na probi
  • *
    • Zagreb/Dubrovnik
« Odgovori #10 u: 06-03-2021, 14:19:27 »
Neces gumu za grobnik pa uzmes race repliku..
Prica se o mjesavinama koje su za stazu.
Na tim race gumama za cestu se najlakse sasut...

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #11 u: 06-03-2021, 14:39:19 »
Neces gumu za grobnik pa uzmes race repliku..
Prica se o mjesavinama koje su za stazu.
Na tim race gumama za cestu se najlakse sasut...

Pa takve sam imao i znam kako se ponašaju, razmišljao sam o drugima ali sklizanje kao prošle godine ne dolazi u obzir

Nije bolest sve što boli

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #12 u: 16-03-2021, 17:07:32 »
2419 i 4119 mi došle sve im jebem

Jel da vratim?

Nije bolest sve što boli

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #13 u: 16-03-2021, 17:39:04 »
A realno smiju prodavati, pitanje koliko ti traju gume, ako potrosis set po sezoni onda te zbilja nebi trebalo dirati previse..

Ja neki dan skinuo Michelin pilot power (potrosene jedva 40% ako i toliko  :D )

I namontirao Pirelli Angel GT (na savjet kolege Davora, koji je i pomogao oko montaze  :pivo: ) one su dosle dot sam kraj 2020.. a friskije nije niti moglo posto sam narucio pocetkom 2. mjeseca

V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #14 u: 16-03-2021, 20:01:50 »
A realno smiju prodavati, pitanje koliko ti traju gume, ako potrosis set po sezoni onda te zbilja nebi trebalo dirati previse..

Ja neki dan skinuo Michelin pilot power (potrosene jedva 40% ako i toliko  :D )

I namontirao Pirelli Angel GT (na savjet kolege Davora, koji je i pomogao oko montaze  :pivo: ) one su dosle dot sam kraj 2020.. a friskije nije niti moglo posto sam narucio pocetkom 2. mjeseca

A znam da smiju, ma budem ih potrošio sigurno, budem happy ako uspijem cijelu sezonu izvući na jednom setu

Nije bolest sve što boli

Offline GUMS

• Trade Count: (+1)
  • Sa stažom
  • AR 156 sw 1.9 16v Q2
    • Virovitica
« Odgovori #15 u: 14-04-2021, 14:16:44 »
Ima li itko iskustva sa pirelli scorpion rally II? Bas Sam ih naručio, najviše radi toga sto nisam imao pojma sto uzeti a motor je došao sa njima pa rekoh valjda znaju kada su bile prva ugradnja...

Za dva mjeseca planiram duži put, cca 8 / 8,5 tis km te svakako moram jos naručiti set do puta. Može preporuka gume uz kriterije turizam, mnogo kiše I pijeska na planinama, loše ceste, umjeren na gasu? Motor je multistrada 1200?

Sent from my iPad using Tapatalk

Online danko0013

• Član Alfa Kluba 10
  • Ovisnik o alfistima
  • *
    • Bjelovar
    • AutoServisJunior
« Odgovori #16 u: 09-05-2021, 00:24:33 »
RACETEC RR K3 par dojmova nakon cca 1500km, jako brzo se u grije, ne čini mi se da se toliko jako troši ali to bude vrijeme pokazalo, drži kao ljepak a još uvijek nisu temperature kako treba, mislim da to bude na 30+ kao ludo držalo, uglavnom jako zadovoljan. Čak sam imao 40ak km pod kišom gdje sam mislio da budem imao problema ali nista strasno naravno ni blizu Touring gume ali nisu djelovale da nemaju gripa mada sam i iznimno oprezan bio

Nije bolest sve što boli

Offline sasa.baska

• Član Alfa Kluba 2
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Giulia 🍀
    • Baška ' Krk
« Odgovori #17 u: 09-05-2021, 08:53:17 »
RACETEC RR K3 par dojmova nakon cca 1500km, jako brzo se u grije, ne čini mi se da se toliko jako troši ali to bude vrijeme pokazalo, drži kao ljepak a još uvijek nisu temperature kako treba, mislim da to bude na 30+ kao ludo držalo, uglavnom jako zadovoljan. Čak sam imao 40ak km pod kišom gdje sam mislio da budem imao problema ali nista strasno naravno ni blizu Touring gume ali nisu djelovale da nemaju gripa mada sam i iznimno oprezan bio

:ok:  :witch: