0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Da ima dpf, prešao sam preko 10000km i nikad se još nije upalila ali čudno mi kako to da se pali na mjestu i da toliko smrdi pod haubom na palež kao kad auto kuha a na boardu nikakve poruke.
Giulieta jtd 2.0 175 ks...napravio sam s njom od kada sam je nabavio oko 5 tkm.... niti jedan put se nije upalilo upozorenje na DPf, da treba odraditi regeneraciju...pa se pitam kako to..
Da ne otvaram novu temu, auto mi radi česte regeneracije Dpf-a , a to vidim kada ga ugasim nakon gradske vožnje, često venilator još dugo radi. Iako vozim uglavnom duge dionice po autocesti, izgleda da ga je bivši vlasnik vozio po gradu puno i zaštopao Dpf. Ne pali nikakve lampice samo sada gledam što mogu uraditi da se ne zaštopava i dalje....Inače radi se o A6 2.0 tdi 190 ks.E sada, koliko znam nikakvo čišćenje niti zamjenski Dpf ne pomažu baš nešto......a navodno u Njemačkoj već ne možeš na teh.pregledu ako je izvađen Dpf pa možemo to uskoro očekivati i kod nas.Moje pitanje je što se događa ako se samo softwerski ugasi DPF, a on ostane fizičiki u lonsu? Da li kroz njega i dalje prolaze plinovi tj. da li se na njemu tada još više skuplja čađa, obzirom da nema regenarije?