05-12-2024, 13:49:33

Autor Tema: Twin Spark troši ulje  (Posjeta: 11285 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dinko156ti

• Trade Count: (0)
  • Pripravnik
  • **
  • Spol: Muški
    • sisak
Odg: Twin Spark troši ulje
« Odgovori #60 u: 19-03-2019, 18:48:26 »
Evo mene opet rijesio sam se auta zamjenio za 156 sw 2.4 jtd 110 kw e sad opet imam problem jer i ovaj dimi a ne osjeti se ulje sad kaj može biti pomagajte vec sam lud od tog dima sve dime.

Najbolji savjet nemoj vise kupovat rabljeni auto jer ili si nemozes financijski priustit iole pristojnog ili neznas razlikovat solidan auto od groblja. Bicikl i bus dok ne proucis neke osnove...

Offline Batina

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • 166 2.4 20v/166 2.0 tb/156 2.5 24v
    • Zagorje, Luka
« Odgovori #61 u: 19-03-2019, 19:16:16 »
Kaj si mislil da bus dal hbitog tsa za dobrog jtda.
Ak nije trul auto promjeni dizne i turbo te bus vjerojatno bio bez dima.
Can a car ever be art? Most experts say no, but they obviously haven't seen the Alfa Romeo.

Offline Marko11

• Trade Count: (+2)
  • Sa stažom
  • PUG 508
    • Sisak
« Odgovori #62 u: 19-03-2019, 19:26:19 »
Trol

Offline elikeli

• Pripravnik
  • **
  • samo alfa
    • Stubičke Toplice
« Odgovori #63 u: 19-03-2019, 20:08:53 »
Kaj se ti dinko javljas.Di si bio kad sam ja vozio alfe imao sam i tri redizajna 2004 god sad nemam trenutno love.I prije bi uzeo alfu groblje nego bilo koji drugi auto jer je meni alfa u krvi zato zacepi i kupuj sebi kaj hočes.

Online Mike20

• Trade Count: (+5)
  • Ovisnik o alfistima
  • Lancia Delta t-jet
    • Varaždin-Zagreb
« Odgovori #64 u: 20-03-2019, 08:38:13 »
jer je meni alfa u krvi

Pa što je malo dima i ulja prema takvoj ljubavi prema Alfi  :smijeh

Sve se da složiti, al pošto si napisao da nemaš love, prodaj to odmah i preporučam ti auto tipa Punto 2 ili slično.
Al ozbiljno.

Kad skupiš love,onda potraži nešto novije

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #65 u: 20-03-2019, 08:54:12 »
Kaj se ti dinko javljas.Di si bio kad sam ja vozio alfe imao sam i tri redizajna 2004 god sad nemam trenutno love.I prije bi uzeo alfu groblje nego bilo koji drugi auto jer je meni alfa u krvi zato zacepi i kupuj sebi kaj hočes.

Tako se ne komunicira ovdje, smatraj ovo dobronamjernim upozorenjem prije pravoga warna

Dalje molim nastaviti pristojno
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline elikeli

• Pripravnik
  • **
  • samo alfa
    • Stubičke Toplice
« Odgovori #66 u: 20-03-2019, 13:07:37 »
Ispricavam se

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #67 u: 20-03-2019, 19:14:31 »

Pa onda vozi groblja i dalje ali nemoj ljude zamarat glupim pitanjima jer ocito si svjestan da si kupio groblje koje bi sad htio da ti neki forumski guru preko savjeta pretvori u pristojan auto, kao sto neko rece trol...drzi se svog golfa jer je vjecan
« Zadnja izmjena: 20-03-2019, 19:17:33 od dinko156ti »

Offline Alfa_gtv

• Global moderator
  • Trade Count: (+7)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • GTV V6 TB, GIULIETTA, Z750, BEVERLY 250
    • ZG
« Odgovori #68 u: 20-03-2019, 21:59:54 »
Pa onda vozi groblja i dalje ali nemoj ljude zamarat glupim pitanjima jer ocito si svjestan da si kupio groblje koje bi sad htio da ti neki forumski guru preko savjeta pretvori u pristojan auto, kao sto neko rece trol...drzi se svog golfa jer je vjecan

:off

Nadalje se drzati teme ili ce se brisati postovi nevezani za temu
V6  moja AR GTV 2.0 V6 TB

"Many of the technical solutions you'll find in a Ferrari, are also often used in an Alfa Romeo"

Offline markodelas

• Na probi
  • *
    • Kaštela
« Odgovori #69 u: 15-03-2023, 08:35:37 »
Pozdrav
Može savje
alfa romeo 147 1.6 ts kupljena nova u autocomerca
uvjek redovito održavana i prije par mjeseci na 170000 original kilometara je počela gubiti vodu
To smo rješili iz druge (prvi put minjan hladnjak jer je bila neka mala rupic a na njemu međutim i dalje trošio vodu, drugi put skidana glava i bila je brtva puštala na jednom mjestu, sve je to napravljeno glava sređena, nova brtva, gumice ventila, ventili obrađeni i sve vraćeno nazad)
I sad nakon toga počimaju problemi auto počima trošiti ulje na nekih 500 km potroši litru ulja, nevidi se da igdi pušta ulje samo mi kad prođeš pored auta smrdi na izgoreno ulje i znala je baciti plavi dim kad je umistu zakucaš poviše recimo 4000 okretaja ali onda dalje u vožnji ne dimi.
Nakon toga drugi put skidana glava da bi dijagnoza bila da gumice na 1 i 4 cilindru nisu dobro sjele i tu je gubio ulje, opet sve napravljeno i vraćeno.
Ali ona nakon toga opet troši ulje i dalje se čuje zgoreno ulje ali sada kao da ne dimi plavo na auspuh ni u vožnji.
Do tada auto je na 10000 km od minjanja do minjanja trošio od 1 litre do max 1,5 litara uvjek sipana samo selenia 20 k

ŠTA DALJE RADITI
SKIDATI SVE OPET PA RADITI CILI MOTOR ILI JE ZABORAVITI
I KOLIKO BI TO SVE OTPRILIKE IZAŠLO KAD BI SE SVE SLOŽILO PO ZANATU SA ORIGINAL ILI NAJBOLJIM ZAMJENSKIM DJELOVIMA:

Offline dinko156ti

• Pripravnik
  • **
    • sisak
« Odgovori #70 u: 15-03-2023, 10:18:33 »
Kakve gumice ventila su stavljane, original ili zamjenske?

Offline SBAlfista

• Ovisnik o alfistima
  • Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
    • Slavonski Brod
« Odgovori #71 u: 15-03-2023, 10:26:19 »
Karike? I radi njih moze bacat dim i smrdit ili da probas gusce ulje?? Ali ako na 500 trosi litru 20k, ne bih rekao da ce gusce ulje ista pomoc.

I obavezno kompresorom i vodom ili alkoholom provjerit propusnost ventila i karika kad se glava odvoji od bloka jer dabe sve novo stavit ako se ne testira prije sastavljanja pa se ne zna postoji li i na novim dijelovima kakvo propustanje radi nekog xy faktora
« Zadnja izmjena: 15-03-2023, 10:34:21 od SBAlfista »
Always take the road less traveled!! :)

Offline Face_Off

• Član Alfa Kluba 13
  • Trade Count: (+4)
  • Ovisnik o alfistima
  • *
  • Alfa Romeo 156 1.8 TS + Honda CBR600RR
    • Vrgorac
« Odgovori #72 u: 23-03-2023, 21:36:30 »
Pozdrav
Može savje
alfa romeo 147 1.6 ts kupljena nova u autocomerca
uvjek redovito održavana i prije par mjeseci na 170000 original kilometara je počela gubiti vodu
To smo rješili iz druge (prvi put minjan hladnjak jer je bila neka mala rupic a na njemu međutim i dalje trošio vodu, drugi put skidana glava i bila je brtva puštala na jednom mjestu, sve je to napravljeno glava sređena, nova brtva, gumice ventila, ventili obrađeni i sve vraćeno nazad)
I sad nakon toga počimaju problemi auto počima trošiti ulje na nekih 500 km potroši litru ulja, nevidi se da igdi pušta ulje samo mi kad prođeš pored auta smrdi na izgoreno ulje i znala je baciti plavi dim kad je umistu zakucaš poviše recimo 4000 okretaja ali onda dalje u vožnji ne dimi.
Nakon toga drugi put skidana glava da bi dijagnoza bila da gumice na 1 i 4 cilindru nisu dobro sjele i tu je gubio ulje, opet sve napravljeno i vraćeno.
Ali ona nakon toga opet troši ulje i dalje se čuje zgoreno ulje ali sada kao da ne dimi plavo na auspuh ni u vožnji.
Do tada auto je na 10000 km od minjanja do minjanja trošio od 1 litre do max 1,5 litara uvjek sipana samo selenia 20 k

ŠTA DALJE RADITI
SKIDATI SVE OPET PA RADITI CILI MOTOR ILI JE ZABORAVITI
I KOLIKO BI TO SVE OTPRILIKE IZAŠLO KAD BI SE SVE SLOŽILO PO ZANATU SA ORIGINAL ILI NAJBOLJIM ZAMJENSKIM DJELOVIMA:

ja sam imao slican problem - opet su ti gumice spale... Prvi put kupio obicne, drugi put orginalne, treci put promijenio majstora!

Da skratim pricu - ako je slucaj kao kod mene, vodilice ventila promijeni. Skini glavu, nove vodilice, nove gumice, nova brtva i nece biti problema vise...

Znaci, kod mene je izgorio ventil. odradjena glava, zamijenjeno sto je trebalo - auto trosi litru ulja na 1000km. a prije skidanja glave je potrosnja bila tipicna za TS...

To je moj slucaj - lako provjeris kad je glava na stolu. otvoreni ventil uzmes za "glavu" i promrdas lijevo desno - tako je meni mestar pokazao. prilikom rada ventil plese i izbije gumice - 14 komada od 16 ih izbilo  :tooth
Mika Hakkinen, Spa 2000: "...and it was great, great overtaking...
I loved it! I'm not sure if the Michael did.."