Opet se vozimo
Turbina riješena, problem je nastao zbog dovoda ulja u turbinu, u lajtungu koji vodi prema njoj nastala je neka ko gumenasta smjesa, ljepljiva i ljigava, i zbog toga turbina nije dobivala ulja kolko je trebala. Sve je bilo OK u normalnoj vožnji, al kod jačeg stiskanja nastali su problemi, i baš to se je dogodilo. Prije nego je počela fućkati, vozio sam se po autocesti i malo sam ispuhao auto, do cca 200 km/h sam ju stisnuo, i od onda je profućkala.
Zbog nedostatka ulja dobili su po piksi ležajevi u turbini, i od toga se je čulo zviždanje.
Ali to nije sve!
I ispušna grana se je lagano spigala, pa ju je trebalo skidati dolje i ravnati ju, nakon toga je stavljen i novi dihtung.
Kod remonta turbine, ovi u Cepelinu ispiru i kompletni sustav podmazivanja, tako da je skinut i očišćen karter, isprani su svi uljni kanali sa nekim sredstvom, i zamijenjen je lajtung koji dovodi ulje prema turbini, da se izbjegne da opet dođe do problema.
Nakon svega promijenjeno je i ulje i uljni filter
Eto, to bi bilo to, mislim da je posao odrađen stvarno kak treba, auto odlično ide, ćini mi se čak i malo bolje nego prije
I pošto je jučer bilo lijepo vrijeme, prasica je oprana izvana i iznutra i spremljena na svoje mjesto: